Scudo Sports

Bisikletle Günlük Olaylar / Taksi-Otobüs-Saygı-Dolu

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Hrkse mrb arkdşlr bn istnbl bskltlsi. diye giriş yapabildiğim bi vlog değil bu. Haftada 1 de vlog gelecek fakat bu sefer Günlük Olaylar serisi ile tekrar buradayım.

Özet geçeyim belki izlemek istemeyebilirsiniz vakit çalmayayım,
Taksicinin beni iplemeyip yola çıkması,
Otobüsün beni kaldırıma sıkıştırması,
Merso'nun bana saygı gösterip geniş şekilde sollaması,
İstanbul'daki Dolu yağışı kamerama takıldı vsvs...

Eğer abone olursanız bilin ki daha güzel video ve editlerle karşınızda olmaya çalışırım :)

Yorumlarınız, önerileriniz benim için önemlidir.

Scudo
Bilindik İstanbul trafiğinden manzaralar.Hiç şaşırtmıyor.

Hakaret olarak algılamasın kimse fakat bu motivasyonu nereden buluyorsunuz anlayamıyorum ben. Sürekli sıkıştırılmalar, "sağdan manyağın biri bakmadan çıkacak mı, şu arabanın kapısı açılacak mı" şeklinde düşünmeden rahat rahat sürebiliyor musunuz, sürüyorsanız mutlu oluyor musunuz?

Şöyle sürmek varken anlayamıyorum gerçekten...
DSC_0615.JPG

@Mustafa Zeybek Bizim şehirde mecbur hocam yapacak bir şey yok. Ben sırf bu yüzden yolda mtb ile gidiyorum. Mesela o belediye otobüsü geliyor o sırada hop kaldırıma kaldırımdan yola. Bunu yapmasam kaza yaparım çoğu zaman.

@nbacıshaquılle yol bisikletlinin güzelliği inkar edilemez fakat bisiklet sürerken bisikleti ve altımdaki zeminden başka bir şey düşünmemeliyim. Lastiklerin zemine sürtünüşünden ve zincir sesinden başka ses de olmamalı, doğanın kokusundan başka koku da...

Bisiklet yolları yok, olanlar da yayalar, arabalar, çöp kutuları gibi şeylerle dolu. Yollar - en azından yaşadığım şehirde- kalitesiz. 4 tekerlilerin çoğu bisikleti ulaşım aracından saymıyor...Şehrin gürültüsü, kokusuna zaten söyleyecek söz yok. İleride yol bisikleti almak isterim ama bu yazdıklarım beni bu istekten alıkoyuyor. Fikrim şimdiki bisikletimin 2 kat hafifi ve 2 kat ince tekerlisine binince değişebilir tabi :D

@Sercan Sözer özellikle taksi ve otobüslerle bi diyalogsuz gün olmuyor.

@Mustafa Zeybek hocam onun da keyfi çok ayrı. Mtb ile güzel yerlere de çıktım fakat Istanbul da sırf dağa taşa çıkmak için bilmem kaç saatlik yol almak gerek.

@Cesarisback yollar hakkında pek öyle diyemiyorum hocam. Bebek sahil kısmındaki denizdeki basıncı azaltması için olan delikleri hala halletmediler. Oraya yol bisikletiyle girmem demek jantın kırılması demektir.

Bisikletle şehir içinde otobüs - minibüs hatlarını kullanmamak en güzel çözüm. Bir arka sokak, bir yandaki cadde aklınızda olsun hep. Hem monotonluktan kurtarır hemde şehri yeniden keşfetmenizi sağlar. (En güzel mekanlar, esnaflar oralardan çıkar hep)

@BerkEvren Bazen deniz havası almak istiyoruz bazense işe gideceğimiz yol mecburen buralardan geçiyor. Ama o yolları kullanırken beni en mutlu eden şey, otobüsün yada aracının içinde trafiği beklerken benim yandan süzülüşümü görmesi. Evet süzülür gibi geçiyorum yanından. Ve eminim ki bi ah ben de gidebilsem öyle diye düşünüyordur.

Bisiklet ve motosiklette en sevdiğim günlük olaylar serisidir. Kanalınıza aboneyim ama vakit bulamadığım için uzun zamandır hiç video izlemiyordum. Bu videonuzu kısa olduğu için şimdi aradan çıkardım.

Ufak bir kişisel yorumum olacak;

Fondaki müzik bana itici geldi. Belki de uyku bastırmaya başladı ondandır ama açıkcası müzik bitsin diye bekledim.

Bir daha bu müziği kullanmayın demeye hakkım yok, genel görüş önemli. Yine de belirtmek istedim.

Serinin devamını gelir umarım. Keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Bisikletin Türkiye de yerinde saymasını isteyen gidip araç sahipleriyle münakaşa etmeye devam etsin. Caddelerden 80 le giden otobüs arabalarla aynı yolda sol şeritte orta şeritte bisiklet sürmekte son derece önemli. Bisikletin trafikteki yolu sağ şeritti diye hatırlıyorum değişmediyse tabi :)

Cidden bu müzik adamı psikopat eder çok rahatsız edici :) En kötüsü kesinlikle minibüs şoförleri adamlar üstüne çıkıyor. Yolda müşteri gördü mesela çat önüne geçip freni basıyor hiç arkadan gelen var mı umrunda değil. Yolun ortasında adam indiriyor. duracağı yer belli değil. Otobüsler onlara kıyasla iyi çünkü duracağı yer belli durak belli. Geniş ve hantal araçlar oldukları için şoförleri de suçlayamıyorum otobüs gördüm mü direk frene asılırım geçsin diye yanına çok yanaşmamaya çalışırım. Ama en kötü otobüste körüklü. Mesela senin o kaldığın durum bu otobüsle değil körüklü ile olsaydı şimdiye hastaneden yazıyordun. Uzun olunca ve sıkıştırınca kaçmak söz konusu olamıyor. hızlı gitsen adam senden daha hızlı yavaş gitsen uzun olduğu için arkası denk geliyor kaçamıyorsun. Ben 1 kez öyle bir durumda kaldım hemen önü kaldırıp kaldırıma koydum çok riskliydi paralel çıktığım için arka teker kayıp yola düşüp altında kalabilirdim ama allahtan kaldırım alçaktı biraz arka tekerde kaymadı çıktı kurtuldum. O günden sonra asla otobüse yaklaşmadım işte.

@ersinnsahin yorumunuz ve takibiniz için teşekkür ediyorum. Müziği bu seferlik yanlış seçtiğimi geç farkettim. Elimde birkac müzik daha var ve daha hoş olduğuna eminim. Bir dahaki sefere dinlemeye doyamayacağınız müzikler olacak :)

@Serkan Mıstınoğlu şikayeti en kısa surede yapacağım. Videoyu keserek sadece o kısmı iletirsem daha iyi olur diye düşünüyorum. Aracın kodunu verdiğin için teşekkür ediyorum abi. Halledecegim.

@bisikletebin bana bi ironi mi yapıldı acaba yoksa ben mi yanlış anladım? Yanlış cevap vermemem için açıklama yaparsanız sevinirim.

@fthgzl79 ani küfür ettikten sonra sakinlesme huyum var ve gidip sakince konuştum. Sinirli şekilde konuşmayı bu sefer de yapmadım :) şikayeti sunacağım sizlere de.

@oys14 cidden orada frenlemeyi zamaninda yapmış olmasam büyük ihtimal ya aracın altına girerdim ya da kaldırıma sürüklenerek düşerdim ki o esnadaki hızım ortalama 25km civarındadır.

Geçen gün bisiklet yolunda bir yayaya çarptım.Bir anda yaklaşınca kaçmaya fırsat olmadan gidonu vurdum.Hızım 14-15 KM civarındaydı.Hemen çocuğa gittim birşey var mı diye sormaya.Karşılıklı anlayışla ayrıldık oradan.O da hatasının farkındaydı.Keşke hep öyle olabilsek.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@Sercan Sözer her hata yapan hatasını anlasa zaten bu şeyler gittikçe azalır hocam.

@Mustafa Zeybek Dağ bisikleti tutkunuzu anlıyorum, ama sürekli karşılaştırmak can sıkmıyor mu :)

Ben bisikleti ulaşım ve tur amaçlı kullanıyorum. Mesela İstanbul'da Büyükçekmece'den Haliç'e hangi dağ yolundan gidelim? :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@bcanata Büyükçekmece de iseniz orda kalmanız yeterlidir Sayın Canata, lakin orasi en güzel dağlardandır :)))

@bcanata
Bugün birisiyle 82 kilometrelik tur yaptık. Bende 16 kiloluk bisiklet vardı, onda 8 kiloluk reacto 400. Şöyle bir elime aldım bisikleti, yok gibiydi resmen. Bir gün ben de yol bisikleti alacağım sanırım :rolleyes: ama trafikle ilgili fikirlerim hala değişmedi.

Geri