Scudo Sports

Bisikletle eve dönerken marketten çıkınca darp edildim

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Cem Ç.

@Cem Ç.
Yazdıklarınızdan kafa karışıklığı içinde olduğunuzu anlıyorum. Zor bir badire atlatmışsınız. Kolay değil tabi. Büyük geçmiş olsun.:(

Öncelikle hukuken bazı noktaları açıklığa kavuşturalım. ONUR YÜCEL ve Uğur Başdağ size gerekli bilgileri vermiş.
- Polislerin şikayetçi misiniz diye sormaları ve ifade alırken uzlaşma isteyip istemediğinizi sormaları usul gereğidir. Bu herkese sorulur. Size ilk gelen asayiş ekibi, hastane polisi, karakol ekibi vs. çok sorulduğu için sözleri farklı anlamışsınız. Uzlaşma isteyip istememenize, davacı olup olmamanıza polis karışmaz, karışamaz. Bunu siz belirlersiniz. Onlar sormak zorundadır. Hatta uzlaşma isteği mahkeme aşamasında olan bir durumdur.
- Şahsın ceza almayacağını ve olayın kapanacağını düşünmeniz çok yanlış. Siz şikayetçi olmasanız dahi darp raporunuz olduğu için kamu davası olarak devam edecektir. Ancak davacı ve şikayetçi olmanız ve mahkemeye çıkmanız konunun seyrini önemli ölçüde değiştirir.

- Bir diğer nokta manyağın karakoldan serbest bırakılması durumu. Bu savcılarımızın bileceği iştir. Ancak tutuklu yargılanmıyor diye suçsuz anlamı taşımaz. Sadece yargılamasının hapishaneden değil de dışarıdan yapılacağı anlamı taşır. Bunun da nedenleri var ama anlatması uzun sürer...
- Kişinin ceza almayacağını düşünmeniz çok yanlış. Bu şekilde düşünmemelisiniz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Zaten şahıs yakalanmış. Her şeyi belli. Size düşen sadece bir kaç mahkemenize gitmek. Adını sanını orada öğreneceksiniz zaten.
- Avukat tutma meselenize gelince. Her aşamada avukat tutabilirsiniz. Bence şimdi tutun.

Üzerinizde oluşan iz ve yaralar doktor raporuyla sabit. Şahidiniz var. Şahıs polisçe süçüstü denecek ölçüde yakalanmış.
Size düşen sadece şikayetinizi mahkemede yinelemek.

Scudo
@Aykut Umay

Bu 10 yili hangi yurtdisi ülkesin de yer? Bana aciklaya bilirmisiniz.

@ONUR YÜCEL 46
Aynen katiliyorum, bu konu beni de cok rahatsiz etti. Yok türkiyede kanun yok, yok türkiye söyle, türk polise birsey den anlamiyor, hastane arabasi 1 saat de geldi falan filan. Bu ne ya, kusura bakmayin ama bence bu tür konular sadece türkiyeyi kötülemek icin aciliyor.
Ben de bu konunun kapanmasidan yanayim.

ONUR YÜCEL arkadasimizi destekleyen arkadaslar lutfen yorumlarini esirgemesinler.

Konuyu acan arkadasdan rica ediyorum polis raporu ile doktor raporunu burada gösterebilirmisin. Bakalim o begenilmeyen anli sanli türk polisimiz ve doktorumuz nasil bir rapor tutmus.

Arkadaşlar forumda yeniyim ama bir kaç laf Söylemek istiyorum.

Şunu anlamadım burası ne forumu yani burda insanlar forumcu arkadaşlar ne ile konuşmalı?
Yani güzin ablanın forum sitesimi anlamadım lütfen formun ismine ve içeriğine yakışır forumlar yazalım....

Moderatör arkadaşlarımızın dikkatine sığınıyorum lütfen formun Kullanım şartlarına uymayan arkadaşları uyarınız ve forumlarını kapayınız lütfen

TEŞEKKÜRLER.....

@Murat T.

Bu zihniyetin azinlik kalacagi gunu iple cekiyorum.

Herseyi ne cok biliyoruz. Her konu hakkinda bi fikrimiz var. Madem biz herseyi biliyoruz o zaman polise, avukata, hakime, savciya neden ihtiyacimiz var?

Bir§eylerin konuşulmasından neden çekiniyorsunuz? Bırakın isteyen istediğini dilediği gibi konuşsun. Yok konuyu kapatalım yok engelleyelim. İstemeyen forumun binlerce konusunu var onları takip eder. Söyleyecek sözü olan konuşsun neden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum.

Bu arada geçmiş olsun. Adalet inşallah yerini bulur.

evet konu kapansın diyen arkadaşlar haklısınız ben hatalıyım dayak yemıyecektım kendimi savunacaktım adamı öldürecektim burayada bu konuyu açmayacaktım evet adalet olduğuna inanmıyorum yuzumde kalıcı izler kalıcakmış ben bir daha darp edılırsem karşımdakını çekip vurucam konuyu da kitleyin bir daha da bu foruma yazmıyorum birşey...

@Murat Cömez

davaya konu olmuş bir olayı anlatmakla hata yaptım avukatın sahşi kariyeri açısından buraya raporları paylaşamam...

siz Türkiye de istanbul da başınıza böyle bir olay geldiğinde adalet sistemine güvenin ben başıma gelen bu ikinci olaydan sonra güvenim kalmadı herşey torpille yuruyor

akrabalarımdan 3 tanesi trafik kazasında parçalanarak öldü. babası zengin havayolu sahibi olan bir adamın oğlu esrar uyuşturucu madde almış olarak 8 de 8 hatalı olduğu halde hiç ceza almadı 3 kişiyi öldürdü. burnumu kırdılar gaspçılar şimdi 5 sene oldu hala ceza almadılar elini kolunu sallayarak gezıyorlar sokakta. evımıze 10 senede 9 defa mahalleye de aynı şekilde girilmedik hatta 2 den fazla gırılmedık ev kalmadı hıcbırı yakalanmadı kamera kayıtlarında eşgalleri olmasına rağmen hırsızların hiçbiri yakalanmadı yada ben duymadım en son yakalanan hırsız bundan 30 yıl önce annemın çantasını eve girerken çalan adam 6 yıl ceza almıştı. bir tek onu biliyorum yakalanan. daha yazacak çok şey var tecrübelerimden dolayı ben güvenmiyorum dedim. artık başka yollara başvurucam bu olaydan da bir çözüm alamazsam.

siz almanyada yaşıyorsunuz sanırım oradan burayı eleştirmek kolay. bir anlık sinirle evet konuyu açtım adalet sistemine eleştiri yapmak için siyasi mesaj vermek için açmadım avukatlardan gerekli bilgiyi almamıştım. daha avukatımla bile konuşmadan buraya olayın şokundan dolayı hemen konu açmak istemiştim yanlış yaptım. zaten yeni yeni kedime geliyorum artık olan oldu yüzümde de izler kalıcak gerçi konuyu açtıktan sonra pek takip etmemiştim. şimdi forumlara bir daha böyle konular açılmayacağını sorular sorulmayacağını anladım. konuyu kapattırıyorum bir daha da mesajımı görmezsiniz zaten...

Konu kapansın diyen ilk kişi benim o yüzden bir şeyler yazmak istedim. Cem bey şahsım adına şunu söylemek istiyorum. Ben bir hukukçu olarak teknik anlamda açıklanması gerekeni detaya girmeden açıklamaya çalıştım ve bu konuda insanları "hukuk zırvalarıyla" değil de gerçeklerle bilgilendirdiğim için vicdanen oldukça rahatım. Size yapılanın elbette kabul edilebilir bir yanı yok. Benim sözüm sadece kendi alanı olmamasına rağmen hukuka dair ahkam kesenlere. Ben örneğin nasıl hekim olmadığım için tıp alanında yorum yapmıyorsam, kimsenin de burada hukuk alanında saçmalamaya hakkı yok. Hukuka inanmadıginizi, sevmediğinizi, cezaların caydırıcı olmadığını özgür iradenizle eleştirmek sizlerin en doğal hakkı buna lafım yok. Ama insanımız yalan yanlış bilgiler vererek konuyu amacından saptırıyor.
Beni anladığınızı varsayıyorum. Tekrardan geçmiş olsun diyorum.

"Bir ülkede edebiyat ve sanattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir."
Nietzsche

Adalette siyasetle doğru orantılıdır.

Buyrun adalet - siyaset..Bilgisi olmayanlar için bu kadın HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk polise taş atarken...
Bana kimse adaletten bahsetmesin, şu zamana kadar gördüklerim göreceklerimin aynası..
http://www.cagdasses.com/images/posts/201409/3170_630x350.jpg

@Cem Ç.

Ben sizin ugradiginiz darp olayina kesinlikle bir sey demiyorum, sadece neden hep türkiye de adalet yok falan deniyor ona kiziyorum. Avukat Onur beyin dedigi gibi bilmediginiz birseyler hakkin da bilgi vermek iyi degildir.
Mesela almanyadan burayi elestirmek kolay demissiniz. Sizin dediginiz almanya türkiyeden cok mu iyi. Böyle karsilastirmalar hic iyi degil.

Mesela....
- Sapiklar almanyada 5 yasinda ki cocuklara tecavüz ediyorlar ve onun karsiliginda aldigi ceza 2-3 sene. Bu sizce simdi adaletmi?

- Arkadasim lüks arabasi vardi, zengin olmadigi hal de zengin sandilar ve iki arabayla önünü kesdiler 5 kisi bir den bunu arabadan indirerek komalik dövdüler, yapanlar yakalandi ve mahkeme gününe kadar normal serbest gezdiler. Mahkeme tam 2 sene sonra görüldü ve davanin üzerinden 2 sene gecti diye suclular af oldu. Adalet bumu?

- Adamlar insan öldürüyor, bankalar soyuyor aldiklari 3sene ama devleti dolandir, vergi kacirmasi falan yap alirsin 10yil. Bu adaletmi?

- Insalar 1500€ aylik alirken 700-800€ kira veriyorlar artan parayla ayin 15'ini zor getiriyorlar. Bumu adalet?

Siz hangi adalet den bahsediyorsunuz, benim kizdigim taraf konu acmaniz falan degil, ve gercekten durumunuza üzüldüm ama yabanci ülkeleri bilmeden etmeden türkiyeyi baska ülkelerle karsilastirip kötülemeyin. Bu sadece adaletle ilgili degil, tüm konularla ilgili.

Polis burada bir olaya gelince ayni size sorduklari sorulari soruyorlar, davaci olmak istiyormusun isterseniz aranizda haledin falan, bunda yanlis olan bir sey yok. Polis sadece sorar, kendiligindan islem yapmaz.
O olay burada olmus olsa aynisi olacakti ve kesin bir ceza almayacakti, hele uyusturucu bagimlisi ise yada alkolik ise.

Yapmayin türkiyeyi neolur bukadar asalamayin.

@Murat Cömez

haberin link'ini gönderir misiniz? yani sapıklar 5 yaşındaki çocuklara tecavüz etmeyi huy edinmiş, sürekli böyle olaylar yaşanıyor ve 2-3 seneden fazla ceva almıyorlar gibi yazmışsınız da... merak ettim... en azından bi örnek link gönderirseniz sevinirim... -- çok inandırıcı gelmediğini de itiraf etmeliyim.

@CandanC
Bu haber degil, burada herzaman yasanilan bir olay. Ama buna benzer yazilar arastirir ve bula bilirsem gönderirim.

Buyurun, 2 sene ceza yemis ve hapise bile girmemis. (Olay yeri almanya Köln)
(link)

Buyurun insalar neler yazmislar tecavüz ve cocuk tecavüzü icin...
(link)

Bir de buna bakin, resimi kopyalanmiyor ondan link atiyorum.
Sag resimdeki serefsiz defalarca cocuk tecavüzünde bulunmus ve cezasi tüm olaylari icin 4,5 sene.
Sol resimdeki adam ise internet den filim muzik falan indirdigi icin yada patentli markalari kopyalamak gibi falan, yani böyle basit olaylar icin 20 sene. (tabiki basit degil ama bir cocuktecavüzü karsilastirinca cok basit kaliyor bence)
Adalet almanyada buyurun.
(link)

@Murat Cömez

nası yani almanya'da sürekli çocuklara tecavüz ediliyo ve suçlular cezasız mı kalıyo... -- haber yapılmıyorsa ve basına yansımıyorsa, sizin nasıl haberiniz oluyor ki?

@Murat Cömez

bir de almanya'nın kişi başı milli geliri türkiye'ninkini kaça katlıyo haberiniz var mı?

@CandanC
Haberler de cikiyor ama ben size simdi tv haberini yada gazete haberini nasil vereyim derken, google den bir kactane buldum buyurun önceki yorumunuzun alintisina bakin.

@CandanC
yo haberim yok sizin varmi? Simdi sizden duymak isterim kaca katliyor sizce? Ha bunu kaltlarken türkiye de ekmek kac lira bilmiyorum ama almanyada ortalama 3€ yani 9lira bunu da kaca katlandigini hesaplarsaniz iyi olur. Almanyada kazandigin paranin iki kati kadar da giderin oluyor sizde bunu biliyormusunuz. :)

İstanbulda her türden insan var gerçekten ne olacağı belli olmuyor artık.Bağdat caddesinde olmasına şaşırdım biraz bende oraya çok yakın oturuyorum çünkü,hepimizin başına gelebilecek bir şey.Sizede çok geçmiş olsun,umarım yaşamazsınız buna benzer olay.

@Murat Cömez

teşekkürler... biraz anlamaya çalıştım, tabi yanlış anlamış olabilirim-sonuçta google translate'ten yardım alıyorum :) gönderdiğiniz haberde tecavüz yok sanırım. taciz var... o tartışma sayfasından da benim anladığım pedofili üzerinde süren bi tartışma. bu bir hastalık olduğu için, cezaların arttırılmasının taciz olaylarında düşüşe neden olup olmayacağı tartılışıyor gibi geldi bana...

biraz internette de araştırım, ülke karşılaştırmalarına falan baktım ama iş uzun... şu an o kadar vaktim yok.. e tabi bir de bir ülkede yaşanan tecavüz olaylarında, suçlunun hangi ülkeden olduğuna da bakmak lazım... derken baya bi uzar gece :) dediğim gibi vaktim yok... bi ara araştırıcam ama... :) -- iyi geceler diliyorum...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri