Scudo Sports

Bisikletle arabaya çarptım tutanak geçerli midir?

Umarım yazacaklarımı kimse yanlış anlamaz ve gücenmez, trafik konusunda kim hatalıdır kim değildir bilmiyorum bisikletli arkadaşımız biraz dikkatsiz kullanıyormuş sanırım ama haklı veya haksız diyemem. Asıl beni rahatsız eden olay araç sahibinin tutumu. Araçlardaki hasarları gördüm, bilmiyorum ne kadar masraf tutar ama kaza ile olmuş olan olay dolayısıyla gelip karşındaki gencecik insandan (hele ki ailesi de asgari maaşla geçiniyorsa) bu zararın maliyetini fazlasıyla istemesi beni çok rahatsız etti. Orada istemeyerek oluşan bir kaza var ve bisikletli şahıs çok daha fazla zarar görebilirdi, 'bir şeyin var mı?' diye sormak yerine fellik fellik çizik arayıp masraf çıkartmak bana çok materyalist bir davranış geldi. Hakkıdır, kanunen de isteyebilir ama vicdanen bana yanlış geliyor.

kaza mağdurlarına geçmiş olsun, umarım iki tarafı da zorlamayacak orta bir yol bulunup anlaşma sağlanır.

Scudo
Resimlerde gördüğüm kadarıyla aracın masrafı 1000 tl çıkar çıkmaz. Ayrıca değer kaybı davasına neden olacak bir durum söz konusu olmaz bence. Bizim insanımız biraz fırsatçıdır maalesef. Benim başıma gelen bir olaydan bahsedeyim. Ankara- Kırıkkale yolunda gidiyordum yağmur yeni, başlamıştı hızımızı azalttık bu nedenle. Trafik ışıklarına yaklaşınca iyice yavaşladım ve arkadan bir fren sesi duydum. Aynaya bile bakmadan sol yan taraftaki boş cebe girdim ama yine de aracın sağ arkasından darbeyi yedim. Durdurduk aracı indim. Arkadaki aracın şoförü gençte indi maksimum 19-20 yaşında biri. Önce ne yaptın abicim sen diye çıkıştım. Aracın arkaya baktım biraz çizik var. Çeki demirinin önündeki kapak kırılmış. Maksimum 200-300 tl hasar var. Elemanın yanına vardım geçmiş olsun abicim neden bu kadar süratli geldin dedim. Abi fren tutmadı duramadım diyor ama ben çarpışmadan en az 3-4 saniye önce duydum aracın kızaklama sesini ( o hızla yağmurda durmaz tabii ) sonra çocuğun araca baktım ön kaput yukarı doğru kalkmış , far kırılmış, muhtemelen kaput değişecek hayatta düzelmez bir vaziyette. Hadi abicim bin arabana yoluna git dedim. Elimi sıktı helallik istedi. Helal olsun hadi yoluna git bir daha da böyle agresif binme arabaya dedim ama çocuğun elleri titriyor elimi sıkarken. Aracım Audi A3. Muhtemelen çok masraf çıkacağını düşünüp şoka girmiş. Ne oldu peki ? ben 300Tl den oldum. Ama o çocuk 300 bin liralık bir ders aldı. Muhtemelen babası arabanın kaputunu falan o halde görünce gerekli dersi de vermiştir. Bu forumda bir kısmımız aynı zamanda araç şoförüyüz. Bu tip durumlarda gençlere biraz anlayış göstermek lazım. Tabii bahsi geçen olaydan eğer kusurlu isen param yok diye hiç para ödemeden yırtmaya çalışmakta etik değil. İnsanlar yaptıkları hataların bedelini ödemeli. Nasıl ki 18 yaşından küçük biri suç işlediğinde daha az ceza alıyorsa bu olayda araç sahibi 300-400 tl bir meblağ isteyerek olayı kapatabilir. Umarım olay tatlıya bağlanır . Gençlere bir tavsiye araç yollarında biz bisikletliler halen taşıt olarak kabul görmüyoruz. Bu nedenle 2 kez düşünmemiz lazım her hareketimizde. Özellikle dönüşlerde ve hızlı sürüşlerde.

@h.ustuner benim de bahsetmek istediğim buydu, başınıza gelen olay örnekli açıklama gibi olmuş teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: h.ustuner
Kardesim bir de olur da anlastiniz, adam 500 lira olur dedi, sen de verdin. Kesinlikle bankadan yatır ve açıklama kısmına da "kaza parası, kaza bedeli" tarzinda bir sey yaz. Yoksa bu aşırı uyanık herif hem senden para alır, hem de dava ederek sigorta araciligi ile para almaya calisir. Cok dikkat et.

Geri