Scudo Sports

Bisikletle arabaya çarptım tutanak geçerli midir?

servisin verdiği fiyat doğruysa çüş diyorum, oha diyorum. çamurlukta hiçbir şey yok birkere pasta cila atılıp birkaç çekiç darbesiyle düzeltilecek. en çok 250 tl. aynanın kapağı çatlamış. orjinal aynalar çok pahalı. benim hyundai i30 için 1800 tl istemişlerdi. sadece bir plastik parçası kırıktı halbuki. internetten 100 tl ye çıkma ayna alıp o parçayı değiştirdim. ayna konusunda ya çıkma ayna yada yan sanayi ayna alınabilir. yan sanayiler 300 tl civarı olur. bunda sadece kapak çatlamış. kapak bulabilirsse onu da alabilir. bu kaza için maksimum isteyebileceği 500 tl. servis sıfır ayna artı sıfır çamurluk artı fahiş işçilikle 3500 tl demiş.

Scudo
Kesinlikle yaptırma.O kadarcık şeyden o masraf çıkmaz.Polise başvur,sigortacıya danış.Avukata danış.Yap birşeyler.

Şuan durum şöyle. Adama ödeyemeyeceğimi söyleyince biraz geri adım attı tahminimce oda arabasının hasar kaydı olmasını istemiyor.
Dışarda servis dışında bir kaportacıda yaptıralım dedi kendi tanıdığına sormuş 1500 lira masraf çıkartmış. Haber verdi senin tanıdığın varsa onada gösterebiliriz dedi (var). 1500 liranın 1000 lirası aynanın değişme masrafıymıs. Ayna benim için önemli onu orjinal taktırıcaksınız diyor kendisi. Tanıdığa da sordum 1000 lira dedi dedim aynaya doğrudur edebilir elektronikler pahalı oluyor dedi. Pazartesiye kadar da zaman verdi yaptırmazsanız sigorta sizden bissürü para alır gibisinden konuştu.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben bi sigortacıyla görüşeyim de ve görüş hocam.. neymiş işin aslı astarı.. sokakta çizilince masrafı mahalledeki herkese mi yazacaklarmış. ben anlamadım bu işi. ah şu orijinal araba takıntısı yok muuu.. adam 90 model değişensiz diye tofaşa 20bin lira istiyor.. alan da seviniyor orijinal diye. sonra biiir bir elinde patlıyor parçalar.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
(link)

En pahalı ayna 280 tl.

Merhaba arkadaşlar benzer bir durum benim başıma geldi atv motosiklet ile bmw 1.16 nın üzerine çıktım arkadan çarpmak suretiyle ve tampon indi vs adam Kızılca kıyamet indi arabadan ben yapacağım bir şey yok polis çağır dayı dedim baktı olacağı yok bir kaç dakika söylendi, ben dedim gidiyorum burada senin keyfini bekleyemem ister çağır polis ister güle güle dedim en son kimliğimi telefon numaramı verdim adam bir gün sonra aradı beni servis bilmem ne kadar fiyat çıkarmış anlatıyor ben ise dinliyorum adam sesi kesilince ben tek cümle dayı 50 lira var istersen başka bişey yok ister mahkeme orada istersen para bu dedim adam kızdı kapattı yüzüme ertesi gün sabah aradı elli olmaz 200 olsun ayakları ben yine başka para yok alıyorsan al 50 lira dedim adam en son sızlana sızlana kabul etti aldı parayı şimdi adam beni mahkemeye verse ne yazar kasko ya bildirse ne yazar asgari ücret ile çalışıyorum bu arada bir kaç yıl oluyor bu olay yaşanalı

@Salcanoherif hee bak neymiş? 3500 değil 1500 müş masraf :) emin ol o masraf 1500 lira bile değil. Kaporta çizikleri ufak göçükleri autoking adamın kaskosunu bozmadan kayıt etmeden düzeltiyor , hiç kaza maza görünmüyor bile tramerde. Ayna olayını da abartıyor. Abi bende para yok bi kere falan de yani gardını indirsin iyice. Kendi kaskosu hepsini yaptırır kuruş para harcamaz isterse çünkü. dert etme. ama bi avukata sigortacıya sor yinede boş durma. canını sıkma.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
bu aracın masrafı boyasız göçük gidermeyle bile 500ü geçmez tampon çekilir pasta cila atılır. aynanında altı üstü çatlak servise gidilirse parça parça satmazlar çıkma alırsanız hem boya atılmamış olur hemde daha ucuza gelir. renault bu, parçası bir bmw yada mercedes değil. filo şirketleri boşuna tercih etmiyor, parça ve bakımları ucuz.

• Beğen
Tepkiler: Serdaryildiz
Salcano servis yüzünden bozulan ön frenimin çalışmaması sebebiyle trafikte aniden duran bir araca girdim. Allahtan içinde bayan varmış. Ters ters baktım. Benden özür diledi. Öndeki araç yüzünden aniden durduğunu söyledi. Ben de bir daha olmasın gibisinden bakış atıp yoluma devam ettim.:)

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bir konu kesinlikle atlanmış. Kaza tespit tutanağı kazaya karışan tarafların trafik sigortası olması durumunda düzenlenir. Aksi durumlarda (bir veya birden fazla tarafın sigortası olmaması beya günü geçmiş olması, kazaya karışan araçlardan en az biri resmi araç ise, yaralı veya ölü var ise) ya anlaşılmalı yada bölgeye göre jandarma veya polis çağırılmalıdır.

Ayrıca yollarının İkisi de eşit yol yani senin altındaki Motorlu Taşıt olsaydı veya Plaka olsaydı yani kısaca trafik sigortası yapabileceğin bir araç olsaydı sağdan gelen sen olduğun için sen haklıydın. Ancak şu durumda ne olur kesinlikle bir şey söyleyemiyorum. Muhtemelen sigorta şirketi adamı sallamaz, adam kendi hasarını kendi yapar öyle kapanır gider ancak adamda senin bilgilerin olduğun için sana her türlü ulaşır
Yani kendini sağlama al

@Serkan Demir
Verdiğiniz bilgiyi araştırıyorum ancak henüz yazılı bir şey bulamadım. Bugün içersinde aracı yaptırmazsam yarın gidip tutanağı işleme koyacakmış araç sahibi

@Salcanoherif
İşleme koyabiliyorsa koysun sıkıntı olmaz google a kaza tespit tutanağı hangi hallerde tutulur sorun

(link) burada Türkiye Sigorta ce Reasürans Şirketleri Birliğinin yazısı var bi bak

Hangi Durumlarda Kza Tespit Tutanağı
Tutulmaz ?
• Sürücü belgesiz motorlu araç kullanıyorsa
veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç
kullanıyorsa,
• Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi
varsa,
• Kazaya karışan araçlardan biri veya daha
fazlası kamu kurumlarına ait ise,
• Kamu kurumlarına ait eşyada zarar
meydana gelirse,
• Trafik kazasında sadece 3 üncü kişilere ait
eşyalara zarar gelirse,
• Kazaya karışan araçlardan birinin veya
birkaçının trafik sigortası yok ise,
• Trafik kazası vefat ve/veya yaralanma ile
sonuçlanmışsa.
• Yukarıda belirtilen haller dışında tarafların
anlaşamaması halinde de eski uygulamada
olduğu gibi trafik zabıtasını çağırmak ve
tutanak tutturmak gereklidir.

Sürücüde yaş küçüklüğü varsa

Yani sizce ödemezsem bir sorun olmaz mı sigorta benden parayı tahsil edemezmi dava yoluyla. Çok teşekkür ederim bu arada yorum yapıp bana yol gösteren herkese. Siz abilerim olmasa neyi nasıl yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok.

@Salcanoherif karşıyı ara, tutanağın senin senin sigortan olmadığı için geçersiz olduğunu onunla bir işlem yapamayacağını söyle. Kazada onun da senin kadar kusurlu olduğunu anlatarak önceki mesajlarda tamir masrafının ne kadar olabileceği de anlatılmış onları da söyleyerek verebileceğin paranın ne kadar olduğunu ne kadar sürede ödeyebileceğini anlat. Senin sigortan olmadığı için ve durumun da belli olduğu için adamın orijinalliği korumaya çalışması vs. lükse girer kendi problemi olur. Söyle bunları ona anlaşmaya çalışın

@Salcanoherif hiç birşey olmaz merak etme bu ülkede hırsızlara bişey olmuyor sana mı olacak salla...
keşke daha sağlam girip parçalansaydı araba :D sana bişey olmasında

geçen hafta taksici ara yoldan zart diye atladı önüme durmadım ayağımla kapıya geçirdim çöktü kapı...
biraz kapıştık sonra sittir oldu gitti eleman...

Edit: siyasi içeriğe giriyor mu acaba hırsız filan dedik ama zam gelen pardon güncellenen ceza puanları filan varya şimdi moda bisiklet forumda :D

Ben 2016 model Audi A6'nın sağ aynasına kendisi kırmızı ışıkta duruyorken çarpıp kırmıştım. Adam ile konuştuk ettik ödeyemem yarın servisi çağırın burada kazayı anlatayım sizin sigortanız karşılasın ben hatalıyım zaten dedim. Ehliyetimin fotoğrafını çekmişti vesair, bunu ödeyemem şurada şurada okuyorum dedim. Adam da tamam delikanlı deyip yoluna bakmıştı. 4-5 bin liralık aynaymış araştırmıştım soruşturmuştum. Senin kaza yaptığın adamda biraz seni yolma durumu var gibi kesinlikle ödemeyi kabul etme saflığından faydalanmaya çalışıyor gibi duruyor. Yukarılarda dediği gibi dava açarım falan derse "aç davanı" de yoluna devam et, en temizi o şekil olur.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Salcanoherif

Sigorta şirketi veya otomobilin sürücüsü sizi dava edebilir. Mahkeme onları haklı bulursa hasarı ödemenize karar verir, ancak geliriniz veya varlığınız yoksa bu alacağı tahsil etmeleri nasıl mümkün olur, onu bilmiyorum.

Kavşaklarda geçiş önceliği ile ilgili kurallar şu şekildedir:

b)Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
1)Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
2)Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
3)Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen, geçen araçlara,
4)Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,
5)Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler, ana yoldan gelen araçlara,
6)Dönel kavşağa gelen sürücüler, dönel kavşak içindeki araçlara,
7)Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,
8)Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,
c)Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;
1)Motorsuz araç sürücüleri, motorlu araçlara,
2)Lastik tekerlekli traktör ile iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara,
3)Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca,
4)Dönüş yapan sürücüler, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere,
d) Kavşağa gelen sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarından kurallara uygun olarak karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara,
Geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

Kısacası, yolların birisi diğerine göre tali değilse motorsuz araçlar motorlu araçlara, motorlu araçlar sağdan gelen motorlu araçlara yol verir.

@Murat B.

Tahsil edemiyor yoluna bakıyorsun :)
Hırsız; bir arkadaşın motorunu çaldı. 1 ay içinde başka hırsızlıktan yakalandı, motoru pert etmiş tabi. Dava vs. Masrafları ödeyebilecek misin diye hırsıza sordu hakim amca, canım hırsız kıyamam ödeyemem efendim dedi ve gitti. Dava kapandı :)
Bu olayın mazisi 3 ay filan

e o zaman belki alkolluydu. Birsey yutemez seni sakin efendi gordu yolacak. abi senin bisiklet ne durumda. Saglammi

Geri