Scudo Sports

Bisikletle arabaya çarptım tutanak geçerli midir?

Geçmiş olsun kardeşim..

O fotoğraflardaki hasar kesinlikle üçbinbeşyüz lira tutmaz. Bence adam fırsatçılık yapıyor. Sen biraz çekinik davrandıysan o da gidip ustasına fazladan bir şeyler ekletmiştir. Bence bir avukata git danış. Keşke tutanağa imza atmasaydın babamı çağırayım falan deseydin. Ama bence kurtarırsın bir avukata soruver.

Ayrıca bisiklet bir motorlu araç değildir ve motorlu araçlar gibi trafik kazası yapan araç muamelesi yapılamaz diye bir tahminim var.

bunları okuyan bir sigortacı vardır eminim bi yorum yapsa. sonuçta hepimizin başına gelebilir. ne yapacağımızı öğrenelim bu vesileyle.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Nerden Baksan 3500 Tl Yapıcak Bir Hasar

Hasarın miktarını tartışmaya gerek yok, burda iş kusur dağılımına gelirse sana kusur verilmez. Senin geldiğin yolda yol ver tabelası yok ve sağdan geliyosun.

Ben aracımla kaza yapmıştım, soldan rampa aşağı inen bana çarpmadı üstelik, ben ona sağdan çarptım. Tramer suçun tamamını soldan gelene verdi.

Hatta kazanın ertesi günü olay yerine gidip sokakların genişliklerine baktım, benim gittiğim sokak diğerinin nerdeyse yarısı genişliğindeydi. Yolun genişliğini bile dikkate almamışlar yani, sağdan gelenin geçiş üstünlüğü kuralı işlemiş.

Hız konusunda hata olabilir tahmini araçtan hızlı oldugumu belirtmek istedim. 3500 banada çok geldi dandiginden bir araba alınıyor o paraya

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Salcanoherif

2015 model araç 0 km alınıp nasıl 15 bin de oluyor. Ayrıca bu araç nasıl sıfır oluyor, bunu anlamaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun.

@Erdal Yılmaz
Sağolasın adamın dediği bu :) şuan ya tanıdık kaportacıda yaptırmayı kabul ettiricem yada ödemeyeceğim. Ödemesemde yine olacağı 3.5milyar olur avukat felan masraflarıyla beraber heralde. Belki hasar kaydı gözükmemesi için kabul eder :(

@Salcanoherif
Benim bildigim davayı kazanirsaniz avukat paranizi karsi taraf ödüyor. En azindan babamın yasadigi kazada öyle olmuştu, detaylari arastirin bi.

şuncacık vuruktan çatlaktan sıfır alınsa dahi 3500 lira gibi hasar çıkmaz aynanın kapağı değişecek içe göçen yerdende çektirecekler olacak gidecek ki herşeyi bıraktım adamın kaskosu yok mu ? oradan yaptırsın bence ödeme adama durumu telefonda anlat zorbalık çıkarıyorsa polisle birlikte hareket et

@MehmetBnl
Kasko farkını ödemeyi teklif edeceğim bugün. Aynada çatlak var ama ayna elektronik miş ve açılıp kapanmıyormus suan. Ancak ödememek gibi bir ihtimalim varsa da değerlendirmek istiyorum tabii ki böyle hakkım varsa.

hocam aynayı tek değişmemeyi kabul edeceklerini sanmıyorum. takım isteyeceklerdir. tamponu tamir ettirme şansınız olabilir. iki tırnak tamirini 150 liraya yaptırdı bi abimiz.. acele etmeyin. iyice araştırın. ortada resmiyete dökülecek bi durum göremiyorum ben. bisikletinizde plaka yok.. şu var, park halindeyken gidip çarpsanız hata sizde olur ama iki tarafta hareket halinde. bundan sonraki adımları iyi araştırın..

Bence araba sahibi arabadaki başka hasarlı şeyleride sizin üzerinize yıkmaya çalışıyor bir bisiklet aynı anda hem ayna hem çamurluk hem tamponu kıracak kadar nasıl bir hasar verebilir o kadar şiddetli çarpmada sizin de bisikletin de çok ciddi hasar alması gerekirdi diye düşünüyorum ayrıca görünen hasar kesinlikle 3500 tl etmez

Hakkını sonuna kadar savun kardeş. Adam üç kağıtcı bence. Polis e git. Arkadaşların dediği gibi sigortacı birinden de bilgi al. Bunların sonunda Dava açmak da geliyor ise git aç derim 3500 TL nedemek ya.

Arabanın nesi varmış anlamadım, hadi ayna elektronik, sen kırmış ol o kısmı, onun parası olsun bi miktar da 3500 ne diyor bu yahu. Bir de resimde adam elinde senin bisikleti tutuyor ya o sekilde mi girdin araca, arac o pozisyondayken?

Ve arac ordayken?

Avukat tutacak imkanınız yoksa baroya başvurun size ücretsiz avukat atar, avukata gerek yok derseniz kendinizi savunabilirsiniz.

Benim bildigim motorsuz tasitlar, motorlulara oncelik tanimak zorunda. Yani kavsaklarda durup bakmamiz gerekiyor gelen gidene.
3500 tl'yi anlamis degilim...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@rapu 3500 liranın aslı şu; adam küçük bir çizikten dolayı tüm parçayı orjinaliyle değiştirmek istiyor 2 parçanın orjinalinin 3500 lira olması çok normal...Anlatmak istediğimiz suçun tamamı arkadaşa ait değil sonuçta kazaya karışan 2 araç var belki karşıdaki de dikkatsizdi yani suçun tamamı bir kişinin değil 3500 lirayı arkadaş ödemek zorunda değil.

@brky1905 Acaba araba sahibi aynı yerleri kendi bir yere vursa parçaları orjinaliyle değiştirecek miydi kaldıki çamurluktaki hasar parçayı değiştirmeye değicek bir hasar değil ayrıca çoğu araç sahibi genelde arbadaki çizikler için bile boya yaptırmaz çünkü aracı satacağı zaman ülkemizdeki aptalca bir inanış yüzünden aracın parçasının değiştiği ve bu nedenle değerinin düşeceği korkusunu yaşar

Eğer kendi kaskosundan yaptırırsa kasko sizin tc kimlik nonunzla icra takibi başlatır. Borç bildirir ve ödememe durumunda icradan alır, ama tabi bu durumda 3500 tl çıkmaz. Eksperler artık eskisi gibi değil, risk almıyor çünkü icradan bile olda parayı toparlayamayabilir bu yüzden neyse onu yazmak istiyor. Boya ve işçilik dönüşürse 1000 1500 olur. Sakın nakit vermeyin bekleyin borç bildirimi gelsin öyle ödeyin ama icralık olmayın icra masrafınıda alırlar.

Yetkili servisler herzaman fiyati sisirirler..ren megane2 aracimla 2 kez kaza yaptim 1. Sinde bu ilk kazamdi on kaput cenesi egilmisti ve tamponda birkac yerinde genis yuzeyli boya hasarlari vardi, sol far plastik ayaklarinin kirik olabilecegini soylemislerdi..ve kaputun kucucuk hasar yuzunden komple sokulup boyanacagini soylediler..kaymak gibi kaputu kaziyip yeniden boyadilar.
2. Kazam buyuktu, aslinda ben yapmadim arkadasa emanet verdim ana yolda giderken geri zekali bmw surucusu sol arkadan bodoslama carpmis ve hava yastiklari vs acildlmis, sol arka camurluk degisti sol arka kapi saci degisti vs,ve bu islem karsi tarafin sigortasindan alindi 7800.tl.lik hasar cikti,,yetkili servis bu islemi yapan..faturaya baktigimda kiytirik kiytirik kalemlerde fahis fiyatlar islenmis..mesela kapi sokme isine 100 tl takmaya 150.tl vs gibi gerizekalica iscilik masraflari var..ve diger onemli parcalarda 2,,3 kati fiyatfa temin edilip yapilmis.

Simdi sizin kazaniza gelecek olursak, sahsen bu kazada imkani yok 3500.lira edecek masraf yok..elinizde internet var fluans otomatik dis dikiz aynasi kac paraymis..sonra camurluktaki eziklik kaportacinin 2 sattini almaz..tamponda nasil hasar var bilimiyorum ama su halde yetkiki servis bu hasara 3500.cikartmis olabilir ama siz eminin 1000 1500 arasi bu hasari disarda yaptirabilirsiniz..tabi 8 de 8 siz kusurluysaniz..kusur kismini tam cozemedim..polislerden yardim almak en mantiklisi gibi..arac sahibi olsam 3500 olan hasari bos yere plakama gecirtmek istemem..eger disardaki kaporlacilar lokal boya atabilirseler on camurluga orjinalini bozmus dahi olmaz..ama yetkili servis komple o camurlugu kazir oyle boyar.

Arabada hiçbirşey yok yahu. Kendi kaskosu bunun gibi küçük hasarları zaten ücretsiz olarak karşılardı(Eğer varsa.) Bence siz kötü niyetli birine denk gelmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Geri