Scudo Sports

Bisikletle arabaya çarptım tutanak geçerli midir?

Tepki
8
İsim
Can cakar
Bisiklet
Salcano
Merhabalar geçen günlerde bi kaza yaşadım araca çarptım tutanakta yazılanları karşılaştırdıgımızda ben hatalı gözüküyorum. Arabada 3.500 lira masraf çıktı benden ödememi istiyor. Ama en ufak göçüğe çiziğe sıfır parça taktırıcak adam ve kendi servisinde yaptırıcaksın felan diyor. 19 yaşındayım üzerime ev araba felan yok tabi babamında üzerinde bişey yok. Ehliyet felan olmadığından tutanağa kimliğimdeki bilgileri girdik sadece. Kimliğimin resmini çekti, olay yerinin resimlerini çektik ama kazadan sonra iki sokak ileri çektik orda doldurduk tutanağı ardından yine kaza yerine gidip resimler çekildi anında çekmedi. Babam asgari ücret alıyor ben öğrenciyim. Pek durumum yok ödeyecek. Ödemezsem adam tutanağı işleme koyarsa bisikletliden para alabilir mi? Yardımcı olabilecek bir abim varmı

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun konu ile alakalı bir fikrim yok ancak bu çarpma nasıl oldu da 3.500 lira gibi bir ücret çıktı ? çok lüks araçsa tamamda normal araçsa kaç km hızla çarptın diyeceğim konudan çıkmış olacağız yine de son olarak geçmiş olsun, umarım bir çare bulursun.

kazayı olduğu gibi anlatırsan öneri verebiliriz , tamamen suçluysan ödemek zorunda kalırsın

Geçmiş olsun. Bisikletle araca çarparak 3500 TL'lik nasıl bir hasara sebep olduğunuzu anlayamadım doğrusu. Yaşanan olayla ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Etik açıdan doğru olan şey, sebep olduğunuz hasarı tazmin etmenizdir. Ancak karşınızdaki kişi fırsat bu fırsat diyerek ve zor durumunuzdan faydalanmaya çalışarak size gerçek hasar bedelinden daha fazla bir bedel ödetmeye çalışıyor gibi duruyor. Bu durumda şöyle bir yol izleyebilirsiniz: Hasar bedelini ödemeyin. Kişi elindeki tutanağı delil olarak gösterip sizi dava edebilir. Siz de savunmanızda tutanağın size zorla imzalattırıldığını beyan eder, mahkemeden gerçek hasar bedelinin tespitini talep edersiniz.

Olay T şeklinde bir yolda gerçekleşti adam T nin üst çizgisi kısmından düz giderken ben alttan gelip sağa dönecektim durup yolu kontrol etmedim. Benim geldiğim yol ara sokaktı adamın gittiği yolda "taali yol" mu ne öyle birşey dediler. Tutanağa süratle gelirken gelen arabayı farketmedim ve çarptım gibi bişeyler yazdım o an o şokla herşeyi üstüstüstüstgiiüme almıs oldum.

Adam 20 3 0 la gidiyodu ben 40 la felan girmek gibi bir hata yaptım. Kör biyerdi soldan çıktı karsıma birden. Araba renault fluence 2015 model 0km alınmıs 15 binde araba. Adam garantiden çıkar diye orjinal serviste taktırmak zorundayım diyor. Olay dün gerçekleşti bugün adam aradı ben gittim serviste 3500 dediler tanıdığınız varsa ona yaptırırsınız sizle beraber de gidip sorarız fiyatı dedi.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@VolkanAlcin
Attım

Geçmiş olsun. Kaporta hasarını tamir ettirmek bildiğim kadarıyla garantiyi bozmaz.

• Beğen
Tepkiler: Salcanoherif
kaportadan ziyade orijinalliğinin derdinde sanırım. geçmiş olsun hocam..

• Beğen
Tepkiler: Salcanoherif
Bisikletler için max. Şehiriçi hız limiti 30 km/s. Siz hızlıymışsınız. Ancak kişi araç ile taali toldan çıktı ise siz ana yoldan çıkarak geçiş üstünlüğüne sahipsiniz. Dolayısıyla kişi sizi taşıt olarak saymayıp size yol vermediği için gerçekleşen bir kaza olmuş sanırım. Tutanağı zorla imzaladığınızı beyan edip dava açılmasını sağlayın. Tam hasar bedeli belirlendiği zaman mahkeme hanginizin suçlu olduğunu bildirir zaten. Geçmiş olsun.

@İck
Ben ara sokaktan çıktım adam taali yoldan gidiyordu

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@İck

Bu önemli, hangi yol tali hangisi ana öğrenin. Eğer araç tali yoldaysa onun yol vermesi gerekliydi. %100 kusurdan, karşılıklı kusura dönebilir olay. Olayın olduğu yeri google mapsten bulup gönderin isterseniz yola bakalım

İki arabalı kazada tutanak tutulur, araçlar sigortanın anlaşmalı olduğu servise gider, tamir olur ve bu arada trafik suç oranını belirler ve sigortalar o oranca birbirinin borcunu öder. Sizde zorunlu sigorta olmadığı için kendi sigortası tamamını ödemesi lazım diye biliyorum. İyice araştırın bence. Eğer anlattığım gibi değilse adama sorun kaskosu var mı? Varsa kaskodan yaptırsın en fazla belli bir indirim oranı düşer adamın onu karşılamayı teklif edin. Ona da yanaşmazsa bir sigortacıdan bilgi alın.

@Salcanoherif

Tali ikinci demek. Yani hem ara yol hem tali yol olmaz. Birisi esas diğeri talidir ya da hepsi eşittir (onda da sağdan gelene yol verilir diye biliyorum). Tabii tam yolu ve tabloyu bilmeden fikir yürütmek de hatalı olabilir. Ama bir ihtimal.

yol T yolmuş. öncelik gideceği yolu gören aracın diye biliyorum. döneceği yolu görmeyen araç durur diye hatırlıyorum..

Ben mukadele sokak tan gidiyorum adam mukaddes sokak tan. 2.resim benım açımdan dır. Araç solumdan çıkıyor
e0175d496c989949d83ee5f647633e97.jpg
35ced7f0bf1f4b4f88fd103cdfc71f64.jpg

apartman sizin karşınıza mı düşüyor yani. düz istikamet devam eden araba .. :( bu iş karışık hocam.. bence kendi yaptırmamak için ihaleyi size yıkıyor. siz aracın neresine vurdunuz ya da neresi kırıldı. kaporta işçiliği var yani.. bu nedir yahu.. garanti yada kasko delinmesin.. tek sıkıntı bu sanırım..

Burdan bakınca 40la arabaya çarpmasanız karşı duvara girermişiniz gibi. Neden o yolda o kadar hız yaptınız. Muhtemelen suç sizde. Ama her ihtimale karşı polise gidip tutanağı gösterin. Ayrıca elinde tutanak var diye size zorla tamir yaptıramazlar. Kusuru trafik belirler. Dediğim gibi polisten bilgi alın.

Geri