Scudo Sports

Bisikletle Almanya - Hollanda - Belçika - Fransa Turu ( Hollanda )

abi harikasınız ya turlarınızın devamını dilerim keşke sizlerle birlikte bu turlara katılma imkanımız olsa...:)
inş. Türkiye'de de gelişecek bu bisiklet kullanımı sizlerin sayesinde duyuracağız sesimizi neyimiz eksik bizim yapamazmıyız yaptıramaz mıyız o yolları ???

Scudo
@semihh

Sevgili Semih,
Çok teşekkürler,

Elbette yaparız, yapıyoruz, YAPACAĞIZ

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: semihh
Keyifle yaşanmış bir gezi. Fotolarını izlerken de aynı keyif alınıyor.
Fotolardan dünyada yaşama tarzı bakımından toplumca öğrenecek çok şey olduğunu görüyorum.
Gözümüzü ve görgümüzü açtığınız için teşekkürler hocam.

• Beğen
Tepkiler: semihh
Söz konusu bir birini seven iki insanın gezisi olunca izlemenin keyfi bile iki kat oluyor .Avrupa da turlamanın keyfi kaç kat oluyor onuda sana soracaz artık. Bulmuşsun bi İnci bisiklette birinci,teşekkürler senden çok ona haberin olsun. Yakında tibeti de yanınızda dünyayı turlarken görürsek sakın şaşırmayalım. Herşey için kucak dolusu teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
@sadana

Sevgili Sadana,

34 kere kurmuşuz o çadırı. ben de çadırı çok severim, evdekinden rahat uyurum kampta- dağda olduğumda.

Ama bu kadar üstüste ve dar bir çadırda kalınca denge duygusunun bozulduğunu da öğrenmiş olduk bu turumuzda.

Ben teşekkür ederim, eksik olma,

selamlar

• Beğen
Tepkiler: çirkin ve sadana
Selam üstad,
Tüm fotoları tek tek inceledim ve hepsine de ayrı imrendim doğrusu(şu kocaman ineğin olduğu fotoğraf hariç :) ). Bir arkadaş demiş ya oralarda yaşamayı düşünmem diye, valla benim dönesim bile gelmez buralara heralde..her neyse bisikletli Barış Manço diyeceğiz yakında sana, gitmedik yer kalmayacak 5-6 sene içerisinde. Sanırım sırada Elf diyarı var, şimdiden başarılar diliyorum o tur için.

Hollanda'nın evlerine- insanın yiyesi geliyor :) - utanmadan bir de alt geçitler yaptıkları bisiklet yollarına ve hatta otobanlarına, bisikletliler için yapılan trafik ışıklarına, ormanın içinden devam eden beton bisiklet yollarına ve anlatımına bayıldım... (ve itiraf ediyorum kıskandım, biz hala bursada dönüp duralım )

suluklar da çok yaratıcı olmuş bu arada :)

İkinizin de yüreğine sağlık, bisikletlerinizle birlikte ömür boyu bu maceraya devam edersiniz umarım.

Sevgiler...

@Mesut Girgiç

Sevgili Mesut hocam,

bende taktir dolu mesajlarınızı okurken keyif alıyorum hocam

gözümüz gönlümüz burada bu forumda açılıyor, her paylaşım , her katılım bizi daha ileri , Türk bisikletçiliğini daha öteye taşıyor.

"elemtere fiş,
kem gözlere şiş ", :)

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: sadana
@Ediz Tevfik Özgan

Sevgili Ediz,

Siz sevgili dostlarımızın desteği olmasaydı şuradan şuraya gidemezdik.
Bir kere en başta "inandınız" bize. Tekrar teşekkürler.

Avrupada turlamanın keyfi "milföy" e benziyor. Katları saymak mümkün değil.

İnci de çok teşekkür ediyor. Bende her zaman belirtiyorum ki, "O" gerçekten yolculuklarımızın asıl kahramanı. Bir bayan için, 34 gün çadırda kal, konfor ögelerinden uzakta yaşa, mutfağını, giyim dolabını, kişisel bakım malzemelerini yanında taşı, kamplarda minicik ocaklarda yemek yap, neredeyse her gün başka bir yerde uyan, her gün 8 tane çantayı doldur boşalt vs vs çok daha zor geliyor olmalı.

ancak konuşmalarımızdan hatırlıyorsunuz ki, dertlenen, mızmızlanan daha çok benim. :eek: Beni gidi "konformist" beni . :D

Elbette bir kaç sene içinde "Tibet Çınar" da bizimle beraber yollarda olacak. Avrupayı o büyüyene kadar bitiririz sanırım, azar azar...

sonra görece olarak daha zor yerlere gelecek sıra. herhalde güney amerika. :eek:

Hep yanımızdaydınız, hep yanımızda olacaksınız,

asıl kucak dolusu sevgiler:D bizden

• Beğen
Tepkiler: çirkin ve sadana
:eek:
nasıl bu kadar güzel bir ülke kurmuşlar, şaşırmamak etkilenmemek takdir etmemek imkansız. evler, yollar, şehirler, doğa, inekler bile:) avrupai, bi havalı. ister istemez kendi ülkesiyle kıyaslıyor insan. Hakikaten çok özel yerler.

Ayağınıza, gönlünüze, enerjinize sağlık, sayenizde ufkumuz genişliyor. bir arkadaşın belirttiği gibi buralarda dolanıp duruyoruz yoksa.

Diğer fotaları da merakla bekliyoruz,sevgiler selamlar

toptan bir teşekkür edeyim
tüm gezilerinizden dolayı size ve eşinize gönülden teşekkürler..
ayaklarınıza saglık

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@cezeze

Teşekkür ederim Sevgili Cengiz,

toptan teşekkürünüzü, yaptığımız yapacağımız , yapılmış yapılacak tüm turlar ( ımız) için kabul ediyorum.

selamlar

@fatih71

İkinci dünya savaşında hem alman hem müttefik işgali sırasında yanmış - yıkılmış olan Hollanda burası.
:eek:

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Estağfurullah kimse orada burada dolanmıyor, her nerede selenin üzerinde 30 sn bile geçiren , tek bir pedal atan varsa saygım ve sevgim onunla olsun.

Yurt içi - dışı , evde trainer başında bile olsa farketmez.:D

Herşey bisikletin hakkettiği yeri alması için .

Selamlar

Temizlik imandandır
İmanlı biri olarak bunu gururla söylemek isterdim ama imanlı toplumlarda temizlik, düzen bilinci çok gelişmemiş. Ama imanın temeli gerçekten temizliktir. Ben buna uymaya çalışıyorum ve kendimce başarıyorum keşke güzel ülkemizde böyle olabilse.
Fotoğraflardaki yerler gibi temiz, düzenli, insanları düşünen bir çevre bilinci. Abi çok uzak değil değil mi?

@Ferhat Özben

Sevgili Ferhat,

"İman ile Paranın kimde olduğu belli olmaz" demişler. :)

Bisiklet için çalışan , uğraşan , didinen tüm insanlar için en güzel yarınlar fazlasıyla hakedilmiştir bence. :)

selamlar

Ya Soner hocam, başınızı ağrıtmak istemem ama size bir anımı anlatmak istiyorum ;
96'daydı heralde, gemide stajer çarkçı(uzakyol gemi işletme mühendisi)ydım.(şimdi bıraktık artık gemi işini tabi).yaş 28.İlk seferim olarak Hollanda'ya gitmiştim. Bisiklet merakım ozaman da varmış ki limandan şehre(Villissingen) gider gitmez ilk işim ikinci el bisiklet pazarına gitmek oldu.Göbekten 3 vitesli (bayan tipiydi ama ona bakan mı var :D ) 28" jant bir bisiklet aldım. Limanda olduğum sürenin tamamını Villissingen ve Middleburg'u o bisikletle gezerek geçirmiştim. O zaman sizin anlattıklarınızın nerdeyse tamamını yakınen şahit oldum ve hayranlıktan bayılacaktım. Hele bisiklet yolundan giderken bir de kırmızı ışığı görünce hepten şok oldum.Çüş dedim yani. Bisiklet yolu Middleburg'un şehir merkezinde araba şeritlerinin tam ortasında olunca, ben de yolun tam ortasından gitmek zorunda kaldım tabi. Bisikletle onca araba varken bisiklet şeridinin tam ortadan gitmesi sonucu haliyle ben de bisikletle meydanın tam ortasında giderken buldum kendimi. Yatarak kullanılan bisikletleri ilk defa orda o zaman gördüm. Daha neler neler,fazla uzatmayım.

İştae böyle başınızı ağrıttım ama dayanamadım, siz o bisiklet cennetinde yaşadıklarımı hatırlatınca bana. Teşekkür ederim sizlere. Allah ayaklarınıza kuvvet, bedeninize sağlık, ömrünüze ömür katsın.

@tuncer bayık

Sevgili Tuncer ,
çok teşekkürler.

Estağfurullah, lütfen bisiklet konusunda mümkünse hiç susmadan konuşalım.
Baş ağrıtmak ne demek. vücudumuzdaki 202 kemiğin hepsi ağrısın.:)

Ağrısınki bizde sizin yıllar önce, bizim daha geçen yıl ağzımız açık olarak izlediğimiz bisiklete saygı kültürünü en kısa zamanda ülkemizde yaygınlaştıralım.

Bu anlamda sizin Karabük teki oluşumlarınız çok umut verici.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Mesajınız için teşekkürler.

Bakmaya doyamadığımız bir güzelliği bizzat yaşamış olduğunuz için açıkçası çok kıskandım sizi. Hele bunu gerçek anlamda yoldaşınızla yapmanız turu ve yaşanılanları çok daha anlamlı ve güzel kılıyor. Hepimiz temizliğe ve düzene aşık olduk. Hayatın merkezine kurumları değil insanı koyarsanız sonuç bu oluyor sanırım.

@çirkin

Merhaba,
kıskandım değil imrendim diyelim mi ? :)

Sevgili eşimle mesleğimiz aynı, dağda beraberiz, yolda ( bisikletle ) bereberiz, beraber paraşütle atladık, ben onu , o beni herhangi bir "deli"liğimizde yalnız bırakmayız.

@çirkin

Bu sözlerin ötesinde çok söylenecek şey yok sanıyorum.

Katkınız için çok teşekkür ederim.

Soner Bey bize sunduğunuz bu eşşiz manzara ve güzellikler için size sonsuz teşekkürler. Bu Hollanda'da bırakın dağı bir tepe bile yok mudur? :)

• Beğen
Tepkiler: İrfan Aşıroğlu
@ikidiriki

Merhaba,
ben güzel yorumlarınız ve katkınız için teşekkür ederim.

Hollanda'da dağ tepe olmadığı gibi , topraklarının büyük bölümü de deniz seviyesinin altında. Denizden kazanılmış topraklar üzerinde, yılın 8 ayı yağmur altında, Türkiye'nin toplam ihracatı kadar tarım ve hayvancılık ihracatı yapıyorlar, insanın aklı almıyor.

Bizdeki ovalar ve iklim olsaydı acaba neler yaparlardı diye sormadan edemiyor insan ?

Yakında okyanusa çektikleri efsanevi kuzey duvarının fotolarını ekleyeceğim.

Selamlar

sevgili üstadım gezdiğiniz pedalladığınız yerleri o kadar güzel ve eğlenceli yaşamışınızki siz ve değerli eşiniz bence bu fotolara o güzelliği katmış... bir avrupalı için rutin olan imkanları göstermenizde bizim için biraz iç çekici durum olsada umarım zaman içinde bizde kavuşucağız... sizin gibi bisiklet sevdalıları sayesinde bizimde şevkimiz artıyor ve kendimizi daha rahat hissediyoruz... umarım yeni yollarda yeni yeni ülkelerde karşılaşmak dileği ile sağlıcakla kalın... yolunuz hep açık olsun...

• Beğen
Tepkiler: İrfan Aşıroğlu
Geri