Scudo Sports

Bisikletle Almanya - Hollanda - Belçika - Fransa Turu ( Almanya )

herseyin üstüne,

erken döndügümüz icin alamadigim karbon yol bisikleti hayali de söndü gitti.

olsun ama

insan kardeslerimiz burada vergisiz bisiklet malzemeleri alip, kendilerine ayrilmis guvenli yollarda vizir vizir bisiklet sürüyor.

gece - gunduz , yasli - genc , kadin - erkek demeden.

helal olsun adamlara.

Scudo
Hocam gittiniz gördünüz. Almanya da bende kaldım felaket disiplin ve duzen timsali bir ülkedir.

Resimlere bakıncada anlaşılıyor zaten.

Dunyanın insan hakları açısından en gelişmiş ülkesi almanyadır.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Merhaba Soner ağabey, iki okunmamış mühür yüzünden geri dönülmesine gercekten cok üzüldüm. Siz ve eşinizin gezilerini Denizli'den ilgiyle takip ediyoruz. Umarım bu tarz gezilerin devamı gelir. Yaptığınız faaliyetlerle bizim için emsal teşkil ediyorsunuz. Bu boşa giden emeğe yazık olmuş, ama bu bir Türkiye gerçeği maalesef, canınızı sıkmayın, Allah hayırlısını versin diyorum. İnşallah çok daha iyilerini yapacak ve kısmetse "tamamlayacaksınız"...

• Beğen
harıkasınız,kalplerımızsızınle,allahyardımcınızolsun,sağlıklı ve mutlubir yolculukdılıyorum,buradan takıpte olacaz,hayırlı yolculuklar

• Beğen
Değerli sarıhan çifti, ne kadar kötü bir psikoloji ile geldiğinizi tahmin edemiyorum,bunca plan emek ve masrafın aslında hayatımızın her dalında karşılaştığımız bürokrasiye kurban edilmesi çok üzücü, burası türkiye diyeceğim ama yine bazı arkadaşları kızacak, önemli değil kızan da kızsın... bende diğer arkadaşların yorumuna katılarak "bunda da bir hayır vardır" diyorum, siz bizim için bir ekol bir abidesiniz,
sevgi ve saygılarımla

Muhteşem paylaşım için sonsuz teşekkürler.. Sizi sağ salim aramızda gördüğümüz için çok mutluyum. Bize söylenecek fazla söz kalmamış..yeni TRans ' larınızı merakla ve heyecanla bekliyoruz.Sevgiyle kalın.

• Beğen
Sevgili Soner hocam, öncelikle fotolara bakmaya doyamadım paylaşımınız için çok teşekkür ederim, gerçekten avrupanın düzeni ve disiplinine hayran kalmamak elde değil bisiklet yolları saygılı ve çevreci duyarlı insanlar ekonomik yaşamları zaten ortada.. bazen düşünüyorum nedir ülkemizi buralardan bu kadar geride bırakan... eminim birçok cevabı var ama bence daha çok uzun yıllar avrupa standartlarını hayranlıkla izleyeceğiz... Diziniz için çok geçmiş olsun... fotolarınıza eşimle bakıyoruz,, bisiklete ilgisiz eşim bile gezi makale ve fotolarınızı gördükten sonra ilgisini çekmeye başladı...Aile olarak sizi çok seviyoruz... sevgiyle kalın isa & berna haklı

Daha öncede belirttiğimi aynen belirtmeye devam ediyorum, dunyanın bütün ülkelerine örnek olması gereken tek ülkesi almanya bence.

Tekrarmı kıyaslasak unutanlar için.

Almanya : 76.000 km bisiklet yolu

Turkiye : 30 km bisiklet yolu ya var ya yok.

Daha fazla soylenecek söz yok. Bu ne duzen bu ne temizlik diyemeden geçemiyeceğim. Ayağınıza sağlık. Sayenizde uyuyan bir nesil oldugumuz apaçık ortaya çıkıyor. Bu görüntüler resmen uyudumuzu gösteriyor.

7 den 77 ye herkez bisikletli.

hocam size helal olsun cok sizin bu yaptıgınız resmen bize hizmet aynı zamanda :))

dostum yerinde olmak isterdim şimdi tüm dertlerden uzakta pedal cevirmek bilmediğim yerler de ama fotolarınla bizi de gezdirmiş oldun budabisikletforum farkı pedalına kuvvet umarım bir an önce iyileşirsin

• Beğen
çok kıskandım bu fotografları görünce. bi o kadar da üzüldüm. Neden bizde böyle olamayıroz? bu konu hakkında kesinlikle bişeyler yapmamız gerek sesimizi duyurmalıyız yoksa böyle olmayacak. bügün bisikletle istanbuldan sakaryaya geldim. Kamyoncuların Tırcıların sıkıştırmasından epey bi korktum. bize sizin gibi cesaretli insanlar lazım. çok teşşekkürler bize böyle güzellikler en azından fotograflarla anllattıgınız için...

• Beğen
Hocam,
bu heyecan ve keyif dolu foto ve anlatımı izlemek bizler için de güzel bir tecrübe oldu.
Gezinizde sanırım bir "kafer" = vosvos festivali görüntüleri eksikmiş. Almanlar vosvos hastasıdır aynı zamanda. O tür festivalleri ne zaman ve nerede yapıyorlar bilmiyorum ama binlerce kaferin katıldığı festivaller yanlış hatırlamıyorsam Almanya'da, Avrupa Birliği Toplantılarından daha fazla ilgi görüyormuş.

Çektiğiniz her bir kare foto için ve yazdığını her bir aydınlatıcı kelime için binlerce teşekkürler.
Dizinize de geçmiş olsun.
Hocahanıma da hürmetler. :)

• Beğen
Soner'cigim
Avrupa turunu bizlerle paylastigin icin tesekkurler. Umarim guney Amerika planlariniz gerceklesir ve bir daha boyle burokratik aksiliklerle karsilasmazsiniz.
Selamlar

• Beğen
Fotoğraflar ve gezi için söyleyecek hiçbirşey yok, baksan bir türlü bakmasan başka türlü :( Ülke olarak çooook fırın ekmek yememiz lazım.

Dizinizdeki benzer olay geçen sene bende de oldu. Durup dururken sağ omuzum ve sol dizim şişti, ağrılar kramplar vs, aylarca topalladım. Yapılan kontrollerde "Seronegatif Spondilo Artrit" şeklinde romatizma havuzuna giren bir tür teşhisi kondu. Açıklaması da vücudun bağışıklık sisteminin kendi organlarına saldırması ve eklem iltihaplanması şeklinde idi. Bana sürpriz olmamıştı çünkü neredeyse hemen hiç hasta olmuyordum, kendi kendime soruyordum normal diil bu diye. Sonunda bağışıklık sistemi al sana dedi :)

Çeşitli ilaçlar ve maalesef kortizonlu bir hap ta kullanmak zorunda kaldım, beter bişi. Şimdi iyiyim ama dizinizdeki görüntü o kadar olmasa da bende de var. İki dizim arasında uzun aktivite vs sonrası hafif bir ağrı sızı hissediyorum, yani farklı oluyor iki dizim. Ama genel olarak ayakta durmak ağrı yapıyor, bisiklete binince geçiyor :)

Sizdeki diz problemi bir vakadan sonra olmayıp ta durup duruken olduysa bu şekilde yaklaşarak göstermenizde fayda var. Diz eklemi önemli bir eklem (özellikle bisiklete binenler için) ve vücuttaki en büyük eklem bildiğim kadarıyla.

İyi yolculuklar, bacaklarınıza kuvvet

• Beğen
Geri