Scudo Sports

Bisikletle Ağrı Dağı Zirvesi 5137 M

Harika bir düşünce.Tebrik ederim.Ancak kaç rakıma kadar çıkılabilecek bisikletle?Yollar nereye kadar müsait?

• Beğen
Tepkiler: ulas
Scudo
Muhteşem ötesi bir organizasyon...

Okuyunca o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Harika yaa... Şuan duygularımı anlatamıyorum. Bütün ekibe şimdiden başarılar diliyorum. Başarabileceğinizden kesinlikle şüphem yok.

Bisiklet ve doğa adına süper bir organizasyon olacak.

Teşekkürler Delta Bisiklet, teşekkürler bütün katılımcılar. BAŞARILAR DİLİYORUZ...

Sevgiler...

• Beğen
Okuyunca şaşırdım , ağzım açık kaldı. Çok zorlu bir organizasyon olacak ve bir o kadar da tehlikeli. Bana pek mümkün gibi gelmedi bu proje ama zirvede bisikletler havaya kaldırılmış fotoğrafınızı görmek beni çok mutlu edecek. Umarım başarırsınız.

Deneyimli dağcılar da size eşlik ediyordur herhalde. Bir de kafama takıldı. Doğubeyazıttan tek seferde zirveye çıkmanız zaten imkansız. Kamp eşyalarınızı da bisikletle mi taşıyacaksınız yoksa eşyaları yürüyerek taşıyan başka bir grup size eşlik mi edecek ?

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir ve ulas
Bir arkadaş sormuştu bayan olsa diye.. Aramızda dünya tatlısı Bakiye Duran var. Macera yarışları şampiyonu.

Arkadaşlar ben de biliyorum ki %100 bisiklet kullanılarak çıkılmaması mümkün. Çünkü bazı sarp geçitler var. O durumdarda bisikletlerimiz sırtımızda olacak.

Bisiklet dışında bir çok yükümüz olacak onları da kendimiz taşıyacağız. Zaten işin zor olan yanı da bu. Boşuna dünya rekoru demiyoruz :) Tamamen sınırlarımız sonuna kadar zorlanacak.

Bizimle gelecek medya ve basın elemanları da olacak Onlar bisikletsiz olacak. Sadece çekim fotoğraf vs için gelecekler.

Arkadaşlar bu tur harbiden büyük bir tur. Yani pat diye karar verilip yapılan bir tur değil. 2 yıllık bir çalışma sonucunda şekillendi. 2 Yıl önce rota incelemesi rehber incelemesi vs gibi çalışmalarda yapıldı.

Artık iş tamamen netleşti ve geri sayım başladı. Teknolojivar artık belki de tur sırasında sizlere resimler yollarız :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve oyaa
Gerçek çok güzel bir organizasyon.Bu işe ön ayak olan kardeşlerime,katılımcılara ve katılanlara destek verenlere canı gönülden saygı duyuyorum vede tebrik ediyorum. :)

• Beğen
allah yardımcınız olsun

• Beğen
Evet en azından iyi bir öncülük olmuş olacak. Daha sonra bunu düzenli olarak yapmayı düşünüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
İnşaallah başladığınız ekiple zirveye ulaşır, zirveye ulaştığınız ekiple de sağ salim aşağı inersiniz. Sizleri canı gönülden destekliyorum ancak yapmaya kalktığınız işin normal bir insanın düşünmeye dahi cesaret edemiyeceği bir iş olduğunu bu sebepten hesaplarınızı çok iyi yapmanız gerektiğini hatırlatmadan edemiycem. Allah'a emanet olun, sonsuz başarılar diliyorum.

ulaş abi inşallah başarılı olurunur bu projede dünya duysun adımızı :) inanıyorum çok büyük başarı elde edeceğiz.

• Beğen
Başarılarınızın devamını diliyorum arkadaşlar inşallah sağ salim dönersiniz...

• Beğen
Benim merak ettigim bir iki konu var... ne tür ekipmanlar ve bisikletler kullanacaksiniz ? Simdiden belli mi ?

• Beğen
@gokdaltercume

Bisikletlerimiz hafif ve sağlam bisikletler. Zorlu şartlara göre uyum sağlayacak bisikletler.

Ekipmanlar ise

-25 dereceye kadar dayanıklı çadır uyku tulumu
kamp malzemeleri
dağcılık malzemeleri
bisiklet tamir bakım aletleri
4 mevsim uyumlu bisiklet giyimleri
Dağ ve bisiklet ayakabıları
İlk yardım malzemeleri
GPS ve uydu telefonu
ve ufak tefek ekipmanlar

Yükümüz tahmini 40-50 kg

Bisiklet ve malzemeleri
Sırt Çantası, cadır - uyku tulumu

Kameramanların ekstra kamera ve bataryaları olacak

Zaten ilerleyen dönemlerde bunları sizlerle kalem kalem paylaşacağız.

böyle bir şeyi düşünüp ilk adımını atabilmiş olmak bile güzel. dağcılık ve bisikleti birleştiren harika bir tur :) sağ salim, başarıyla çıkıp inmeniz dileğiyle...

• Beğen
dışardan katılımcı kabul edermisiniz :) yapabilirmiyim bilemiyorum aslında yapamam ama yinede katılmak isterim hayatta herkezin yaşayabileceği bir deneyim değil sonuçta:)

Ne diyelim kolay gelsin.

Kazasız belasız bitirmeniz dileği ile.

• Beğen
@ulas

Sevgili Ulaş ve delta bisiklet ekibi.

Umarım bu fevkalade amaca ulaşır ve göğsümüzü kabartırsınız.

@andac

Sevgili Andac,

İlk okuduğumda banada çok zor bir proje gibi geldi . Hala da öyle geliyor.

Ancak Ulaş 2 yıllık hazırlık ve dağcılık konusunda tecrübeli bir ekipten ( en azından rehberler vb. ) bahsedince çok iyi bir antreman ve güzel bir hava koridoru yakalanırsa gerçekleşebilecekmiş gibi geliyor. Senin de bildiğin gibi birinci kamptan sonra pek çok dağcı bile 4200 kampına gitmek için katırları kullanıyor. bu durumda bisikletin ağırlığı son hamleden önce bir problem olmayacaktır. hatta belli aksamları sökülmüş bir halde taşınacak da olabilir ?

Faaliyetin amacı önemli. amaç ağrı zirvesinde bir bisiklet ile poz verebilmek.

Bunun her tv ve gazete de haber olacağı kesin .

Umarım herşey yoluda gider.

Böyle bir proje için benimde uzun süredir hazırlık yaptığımı ekleyeyim:eek: . İmrendim açıkcası.
:)

son olarak bir noktayı düzeltmek isterim.

Bisikletle çıkılabilen yükseklik ( elbtteki yolun yarıdan çoğunda bisikleti sırtta taşıyarak ) olarak düşünürsek Ağrı dağı faaliyeti bu konuda bir dünya rekoru olmayacaktır. :( :( :(

İlk aklıma gelen everest ana kampına defalarca bisikletle gidildiği. :(

Ancak bu durum asla şevkinizi kırmasın. bu başarıldığında Türk bisikletçiliği için anlatılamayaca kadar büyük bir hamle olacaktır.

Mesela Delta ekibi benden önce :eek: çıkarsa benim şevkim kırılmaz.
Hatta tecrübelerinizden faydalanırız. :)
Birilerinin benden önce Everest ana kampına bisiklet çıkartmış olmasının şevkimi kıramayacağı gibi .

Selamlar

@Soner Sarihan

Lütfen yanlış anlaşılmasın .

Tarihi ve turistik yerlere (İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Nuh’un Gemisi, Doğubayazıt Kalesi, Şafii Cami) dikkat çekilecek olması ve küresel ısınma konusunun gündeme getirilmesi gibi artık kutsal sayabileceğimiz amaçları küçümsediğim düşünülmesin.

sonraki satırda yazdığım gibi , medya da en çok gündeme gelecek olan sanırım , ağrı zirvesinde havaya kaldırılmış bir bisiklet fotğrafı olacaktır demek istedim.

Ve bu fotoğraf Türkiye de bisiklete karşı oluşmuş yanlış önyargıları kırmak için çok , belkide en önemli adım olacaktır.

Tekrar herşeyin yolunda gideceği ve başarılı bir tırmanış diliyorum.

Geri