Scudo Sports

Bisikletle 200 km hız yapılır mı?

Doblo 180 km yapabiliyor mu ? :))

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@Bigpatron çift aynakol kullanmış. bisiklete dikkat ederseniz pedala bağlı bir aynakol var. çok kısa bir zincirle hemen arkasında başka bir aynakola bağlı. pedaldan gücü küçük bir dişliye aktarıyor. o dişlinin bağlı olduğu ikinci aynakol da arka tekere bağlı.

Doblo iki motorla satılıyor Türkiye'de. 1,3 motor olanı max. 150 filan yapar. 1,6 motor olanı ise 180'i rahatlıkla görebilir. Gerçekten bu hıza çıkılmış mıdır bilmem ama hem aynakolu hem de kullandığı doblo bu hızlara çıkabilir görünüyor. Bir de 180'le aniden aracın arkasından çıkıp o hızla hava direncine maruz kalsa muhtemelen savrulup düşer. Makul olan hızı epeyce düşürüp doblonun arkasından öyle çıkmak değil midir zaten? Sizleri bilmem ama ben sert rüzgarlı havalarda hızım elliyi bile gördüğünde ani değişen rüzgar yediğimde ciddi savruluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Behram Belek

(link)

Buradaki bilgiye göre 1,6 motorlu Doblo'nun azami hızı 164 km/saat. Yokuş aşağı değilse 180'e ulaşmasının mümkün olacağını düşünmüyorum. Bu arada, aracın kilometre saatinde "180'i görmek" ile gerçekten saatte 180km hıza ulaşmak aynı değildir. Motorlu araçların kilometre saatleri asla az göstermeyecek şekilde tasarlanır, dolayısıyla genelde fazla gösterirler.

Galiba artık üretilmeyen ama 2 litre motorlu Doblo'lar da var, onlar 180 km/saat hıza ulaşabilir ama bunu arkalarına kocaman metal kutu eklenmişken yapabilirler mi bilmiyorum...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Murat B. bende 180 yapabildiğini düşünmüyorum , belki de yapmıştır ama o sırada neden bisiklet üzerindeki veriyi göstermemişler? bu şekilde videoyu manipüle etmek çok kolay. bir de araçların azami hızlarına takılmamak lazım. çoğu araç daha yüksek hızlara çıkabiliyor. azami hızı 190 küsür olan eski toyato corollaların 220 km hıza çıktıgını bizzat gördüm (stok halinde araç)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@srdrmrs

Çıkabiliyor ama bunu gerçekten düz yolda mı yapıyor? %1 eğim bile o hızlarda fazladan 10-15 beygir gücü demek. Ayrıca yukardaki mesajda bahsettiğim gibi aracın göstergesinde ibre 220km/saatteyken aracın hızının aslında 200 veya 205 olması gayet olasıdır.

Arabada 110km/h i geçmem ben. Bu nasıl cesaret. Bisiklette 50-60 ı gördüm lastikler basınçtan patlar diye yusuf yusuf oldum...
Tebrik ederim büyük azim.

@Behram Belek
Ben kaçtane aynakol kullandığına takılmadım. Aklıma takılan nokta adamın 180 Km hızdayız dediğindeki gözüken cadence sanki sahilde tur yaparmış gibi. Aynakolun 60 rubleninde 5 olduğunu farzedersek dakikada 180 kere pedal çevirirse saatte 173 km hıza ulaşıyor. Sence hiç dakikada 180 kere pedal çeviriyor gibi duruyor mu o videoda ?

cadenceatspeed.png

Ama heyecanli oldugu bence bir kesin. O heyecani yasamak isterdim. Bir tanidigin anlattigi hikaye geldi aklima, anlatayim size;
Bir gun adamlar konusuyormus aralarinda "su viraja soyle girdim, hadi canim ben de su hizla girdim" gibisinden. Dayanamamis, dayinin biri cikmis "dediginiz viraja 180 km/sa. hizla girerim" demis. Adamlar "dayi, amca ne yaptin sen. O hizla nasil alican o viraji?" demisler. Gun gelmis dayi gecmis dumen basina basmis, basmis, basmis. Viraja girmis ama araba savrulup tarlaya ucmus. Dayi komada. (Hikaye bu ya) Bir zaman sonra uyanmis, adamlar ziyarete gelip "dayi hani donerdin" demisler. Dayi da "ben donerim demedim ki. Girerim dedim" demis :cool:.

Burdan da tarihte ne tarz arabaların arkasında hız denemeleri yapıldığına bakabilirsiniz. Doblo falan beklemeyin ama :D
(link)

Yapılır. Viran olası hanede evladü iyal var demezseniz yapılır. Bu tip rekorlar bize göre şeyler değildir. Bir kendinden geçiş gerektirir. Eloğlu böyle şeyler için (bize saçma gelebilir ama) sakat kalmayı, ölmeyi göze alıyor. Neden derseniz şu anda 7 milyarın yaşadığı kendinden öncede 70 milyarın geçtiği şu dünyada öyle veya böyle bir isim bırakmak istiyor. İşine, gücüne, karısına, çocuğuna, kariyerine, evine, arabasına, makamına, mansıbına odaklanmış biri bu rekor işlerini anlamaz anlasa dahi bu işe girmez. Durum böyleyken böyle...

@Bigpatron
mile per hour seçili tabloda 180 kadans ile 173 mil hız yapar diyo oha hıza bak

@Bigpatron Atilla Atay'ın daha önceki hız denemeleri de bu platformda çok tartışıldı. Gerçekten o hızlara çıkmış mıdır hakikaten bir fikrim yok. Ben sadece önüne konumlandırdığı doblonun 180 i görebileceğini (eğim filan desteğiyle de olsa) ve kullandığı peş peşe iki aynakol sayesinde bisikletin tekerleğinin o hıza ulaşmasının mümkün olacağını düşündüm ve dile getirdim. ilk aynakolu 50 dişli olup karşısındaki dişli 11 li olsa 4,54 gibi bir oran veriyor. ilk aynakoldan ikinciye aktarılan bir tur 4,5 tur olarak ikinci aynakolu çeviriyor. Bu da daha basit ifadeyle 227 dişli kocaman bir aynakol takmak anlamına geliyor. Bu durumda hesabı 227 / 11 gibi yapsak pedalın bir tur dönmesi tekerleğin 20,6 tur dönmesi sonucunu doğurur.

Senaryomuz tutarlı. Ben sadece bunu iddia ediyorum.

Hız benim işim değil ve 50 üzeri bütün hızlar bisiklet sırtındayken beni ciddi tedirgin ediyor. Ama olsa da böyle bir hız denemesi yapsam, hele daha önceki denemelerim de inandırıcı bulunmayıp ciddi şekilde eleştirilmişse, insanların itiraz edemeyecekleri kadar kesin delillerle bunu ispatlamak için ekstra kafa yorardım.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Behram Belek

Katılıyorum, Brezilyalı abimiz ne güzel her türlü imkanı seferber etmiş, cümle aleme göstere göstere yapmış rekorunu. Böyle olmalı bu işler..

Geri