Scudo Sports

Bisikletiyle gezerken kamyonun altında can verdi

Scudo
@serdar gök
Aynen bunun olması çok zaman alır,şuan bisikleti sadece parkta sürebiliyoruz

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Aykuttasdelen
Estağfurullah abi, benim değindiğim nokta burada hem bisikletlinin hem de kamyon şoförünün hatasının düşük olduğudur. Suç yerleşim yerlerine bir el atmayan belediyededir.
@kaskreis
Ben girerim de, durduğu takdirde tüm trafiği sıkıştıracak olan ve yine sokağın içini göremeyen kamyonlu ve ne kadar uyarırsan uyar dinlemeyen çocuklar ne yapacak.

@Volg viraja 3 km hızla girersen ve bir çocuğa çarparsan ve kaskı varsa en fazla çiziklerle atlatır.
Tabiki suç yolları bu duruma getirenlerde,şu anda Ayvalık/Altınova'dayım yollar off road pisti gibi, 8 çeşit asfalt var .Yollar yama görmekten bıkmış onlar yama yapmaktan bıkmamış,her taraf çukur .Eğer bu yolları bilmeyen bir yol bisikletçisi biraz hızlı gitmeye kalkarsa jantları 8 olmasi muhtemeldir.
Yani suç bu yolları tasarlayan , yaptıran ve yamalatan zat-ı muhteremlerde..

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut ve Volg
bunları okudukça ben bulaştım çocuğumu kesinlikle bulaştırmayacağımdan eminim. Allah ailesine sabırlar versin küçücük çocuk.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@kaskreis
Fark etmediğiniz zaman daha büyük fazla zarar verebilir. İnsan bazen ufak bir detaya takılıp çok daha büyük şeyleri gözden kaçırabiliyor. Affınıza sığınarak önceki mesajımda yanlış olan bir şeyi düzeltmek istiyorum. Suç sadece yollara ve yerleşime el atmayan belediye de değil 60 yaşındaki bir insanı çalışmaya mecbur eden ve o kadar büyük bir aracı sürmesine izin veren devlettedir.

• Beğen
Tepkiler: yaboga
Yollardaki bisikletlilere; " - Yaeaeuuauuu ne işi var bunların yolda, koyacak bi tane araba g...den görecek bisikleti " diye söylenen insanların olduğu bir trafikte yol alıyoruz. Zaten kamyon şoförlerinin büyük bir kısmı, sahip oldukları koca koca kamyonlar dışındaki hiçbirşeyi taşıt olarak dikkate almıyorlar. Ayrıca sağolsun bazı motorlularda, saçma sapan makaslar, ışık ihlalleri gibi gibi kendilerini taşıt yerine koymuyorlar, koydurmuorlar.

Böyle bilinçsiz insanların olduğu bir trafikte yaya veya bisikletli olmak... Çok zor be arkadaş, hele hele minik ve masum bir bisikletli olmak... İnsanın tüyleri diken diken oluyor, lanet okuyası geliyor.

Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar...

• Beğen
Tepkiler: kaskreis
Allah rahmet eylesin. Ailesine de sabırlar dilerim.

Daha dün bisiklet alıp bugün bu haberi görmek canımı sıkmadı dersem yalan olur. Hele ki olay memleketimde yaşanmış olunca...

---

Bizim oturduğumuz semt biraz pahalıya kaçıyor ama bu sayede daha nezih bir ortamı var.
Mesela dün bisikleti aldıktan sonra de eve gidene kadar trafikteydim.
Sağda beni gören şoförler sola yanaşarak gidiyordu.
Bu güzel bir şey ama yinede insan %100 güvenip rahat süremiyor sürekli dönüp arkama bakıyordum.

Normalde Adana'da kırmızı ışık sadece 50cc'den büyük motorsiklet, otomobil, otobüs ve kamyonlar için yanar.
Bisiklet ve küçük motorsikletlilerin geçiş üstünlüğü vardır kırmızı ışıkta durmazlar.

Bense şoförlerin güzel hareketlerine dün kırmızı ışıkta bekleyerek karşılık verdim.

Ancak bisikletli olduğum için en sağda bekliyordum.

Sonra ışık yanınca düz gidiyorum yolum gereği, benim solumda olup da sağa dönmek isteyecek birisi beni yok sayarak üzerime sürer mi düşüncesiyle tırstım yoldaki kavşaklar boyunca...

• Beğen
Tepkiler: Volg
Konya da akıncılar caddesi var . Orada da çok hızlı geliyorlar (moloz kamyonları ) en az 70 km hızla . Büyük problemlerden biri de yani başında büyük bir park bulunması .

Ceza sisteminde değişiklik yapılması gerekiyor . Basican cezayı bak o zaman olabiliyor mu öyle birşey . Abd de arabadan bir çöp at bakalım kaç para ceza ödüyorsun.

@hsngrms ben surerken bana yaklaşarak solluyorlar . Yol 3 seritlide olsa bir şey değişmiyor .

Allah rahmet eylesin. Her şeyden önce birbirimize saygımız olmalı. saygılı davranmayanı cezalar caydırmalı. Bu kazanın yaşandığı yerde Kozanda yaşıyorum. yaklaşık 3 senedir haftanın 3-4 günü şehiriçi ve şehirdışı turları yapıyoruz, bisikletli ulaşımı ve bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için çabalıyoruz. Belediye vb. kurumlar ile görüşüyoruz, kermeslerde, parklarda stand açıp tanıtım yapıyoruz. daha çok çalışmamız bilinçlenmemiz saygılı olmamız lazım. çok üzüldüm daha dün görmüştüm o mavi bisikleti. : (

şehirler arası yollarda ölümlü kazaların da büyük bir çoğunluğuna kamyonlar neden oluyor. yüklü iken e 5 te yanımdam uçarak giden kamyon sayısı son 6 ayda 100 adedi geçmiştir. Özellikle rantsal dönüşüm sebebi ile artık bu katiller mahalle ararlarında gezmekte. bir baba olarak çocuğumu zaten sokağa serbest olarak bırakamıyorum. hele bide bisiklet ile sokağa salmak ciddi bir sorun. Maalesef tedbirler yetersiz. gerek insanımız gerek kanunlar bu sıkıntıların yaşanmasına sebep olmakta. Allah rahmet eylesin. geride kalanlara Allah sabır versin

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
benim bir önerim var, belki çok saçma belki çok ütopik bilmiyorum.

satılan her 4 teker ve daha üzerindeki araç için araçla birlikte bir de bisiklet satılması zorunluluğu.
ya da alınan her araba için aynı anda bir de bisiklet alma zorunluluğu.

bütün otomobil markalarının aynı marka ile ürettikleri bir de bisikleti olacak.
diyelim adam-kadın toyota bir araba alıyor, sıfır veya ikinci el, beraberinde bisikleti de almak zorunda olmalı. ve bisikletlerin de plakaları olacak.
opel-mercedes-renault-hyundai marka bisikletler...

kamyon veya tır sahibi olanlar da aynı anda bisiklete sahip olmak zorunda olacak... belki bu şekilde olursa, o kamyonu alan adam bisikleti bir köşeye atacak belki ama illa ki bir gün markete gitmek için bile olsa sürecek.
ya da çocuğu sürecek ve o kamyoncuda bisiklet farkındalığı oluşacak.

çok zor bir şeyden bahsetmiyorum bence.

böyle haberleri foruma taşıyıp moralleri bozmanın gereği olmadığını düşünüyorum. öldü yerine "CAN VERDİ" ifadesini kullanmanız da çok çirkin olmuş, umarım bi dahaki sefer benzer konular için başlık açmazsanız, çünkü zaten yeteri kadar görüyoruz, bir de burada olmasına gerek yok

Cok uzgunum, cok...

Caddelerde, yanyollarda 60-70 km'yi zorlayan kamyoncuların hepsi gözümde potansiyel katiller..

@Tasogare
Eleştiri için teşekkür ederim.
İlk olarak, haber kaynağından birebir aldım yazıyı ve görselleri. Benim kurguladığım bir durum söz konusu değil.
Ayrıca burası bir forum sitesi, kimin neyi nasıl nerde paylaşacağına -forum kuralları çercevesinde- karar vermek gibi bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Fakat pektabi sizin istediğiniz konuyu okuyup okumama hakkınız mevcut.
Yazının uslübuna gösterdiğiniz önemi, olayın ehemniyetine göstermeniz daha doğru olacaktır bence. Zira kelimelerin hepsi maalesef aynı şeyi ifade ediyor...

Geri