Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
@Özgür Nevres
Şimdi bende düz yolda yaptığım hızı söylecektim fakat yazdığınız mesaj dikkatimi çekti. Palavra olarak görecenizden yazmadım. Yokuş aşağı 62,5.

Bu arada Ali abi bizim grubumuzda. Ben sedona 741 ile 24. vitesteyken ona yetişemediğim oluyor. Sağlam pedalı vardır hatta Ali Aktaş ona canavar diyor;)

@M:T:B

Çift amortisörlü bisikletle 60 yapan pist bisikletiyle 80 rahat yapar. Bu arkadaş buralarda harcanıyor.

Aşağıdaki linkte 2007 UCI Track Cycling World Championships - Men's Sprint dalındaki dereceleri görebilirsiniz. Sağ tarafta speed'ler yazıyor. Bir bakıverin.

(link)

Buyrun 200m sprint finali.
(link)

sondaki hıza dikkat. Zaten yarışçılar belli bir hıza ulaştıktan sonra yarış başlıyor.

Palavra kelimesini kullandığım için özür dilerim. Verdiğiniz hızda bence yanlışlık var, km saatini kontrol etmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
@Süleyman Uzunköprü

Bakın orda mil cinsinden belirtmiş ama,aynı arkadaşın bir kazasını izledim 176 km gibi bir hızdı sanırım o hızla kaza videosu var.1 mil kaç km oluyor bir bilginiz varmı?

Yaklaşık 1.85 km oluyor.

@ziya78_zy

1.60934km ye geliyor
yani 209 km hız yapmış oluyor

@ali karagönlü

düz yolda çift yaylı bisiklet ile 60........ düşündürücü biraz....... ben sadece ön amartisörlü bisikletimde amartisör kilitli iken yokuş aşağı 62.5 yapmıştım. bence km saatini kontrol etmelisin. muhtemelen 16'' veya 18'' jantlar için ayarlanmıştır

@Özgür Nevres

Bende pek inanamıyorum. Peki bu 85-90-100 yaptım diyenler için ne dersiniz? İstanbuldakilere teklifte bulundum, bana bu hıza çıktığınızı gösterin bir bisiklet 85-90 nasıl yapar bir göreyim diye, kabul etmediler.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Hakkı
@ziya78_zy

1 kara mili 1609 metredir,1 deniz mili 1852 metredir.Ek bilgi denizcilerin hızlarını ifade etmek için kullandıkları knot(nat diye okunur)deniz mili esas alınarak hesap edilir.Bu hesap rüzgar hızı içinde geçerlidir.Örnek 10 knot lık rüzgar hızı 18.5 km ye denk gelir.Karada hareket eden taşıtlar için kara mili esas alınır.Örnek 50 mil sürat yapan bir araç yaklaşık 80 km ile gidiyordur....

@Mümtaz Öztürk

galiba trabzon dolayısı ile bu aydınlatıcı bilgiler :D:D:D(espri)

teşekkür ederim mümtaz abi

@Abdullah Hakkı

Ben biraz detaylara önem veriyorum,bazen kantarın topuzunu kaçırdığımda olmuyor değil:D

mudanyadan bursaya doğru rampa yukarı benimde 81 km/s'i görmüşlüğüm var :):)

@Özgür Nevres

:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux .

Şartlar uygunsa,hafiflik lastik-jant ebatları yol kavisleri,virajlar,sürücünün kondüsyonu,aerodinamik,rüzgar.Hiç bişey imkansız değildir.bence=)

@ziya78_zy

ama mutlaka birinden biri aksi olur. sizinki biraz ütopya gibi olmuş :)

@Abdullah Hakkı

evet bence de imkansız gibi birşey

Durdugum yerde 160 km'yi gordum, hareket halinde yokus asagi 100 ile giden arkadaslara selam olsun Olcum cihazi Blackburn Delphi 4. Vakit olursa resim de eklemeye calisirim.

Geri