Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Uzun yokuş inerek 80-90 km'ye çıkan arkadaşların dediklerini uygulamak üzere Sarıyer-Hacı Osman bayırına gittim. Sırf hız denemesi yapmak için. Yavaş ve hantal bir kullanıcı da değilim.
Yol bisikletimin pedallarını da çevirdim, Rüzgar bana doğru esiyordu ve 66 yapabildim. Hadi rüzgar sırtımdan essin hız 70'e çıksın.
Yani 90-100'lerden bahsediliyor. Zaten pedal 70'te falan boşalır, o hızlara nasıl ulaşabilir ki.
Ben bu forumda 80 ila 100 yaptım deyipde İstanbulda ikamet eden arkadaşlara teklifte bulundum, gelin siz şu rekoru bir daha deneyin, 85-100 yapmak nasılmış görek isterim dedim, tamam diyen bir kişi olmadı.
Bu nasıl bir iştir anlamadım.
Şimdilerde 82,5 yaptım diyen bir arkadaşın peşindeyim, sözleştik bakalım ne derece doğru görelim değil mi ama!

Scudo
62.5 gördüm daha fazla olmuyo aerodinamik ve kas istiyo

Bisiklet: Sedona 711-D
Tekerlek: 26x2.1
Tarih: 10.06.2009
Saat: 19:30
Yer: Akdeniz Caddesinden Şenol Güneş Bulvarına iniş -- Ümraniye
Max. Speed: 70.24 km/h

http://img265.imageshack.us/img265/4578/20062009007.jpg

yeni mtb 27 vites Corratec Ultimate bisikletimle ankara Bağlum bayırından aşagıya doğru yeni yolda 82 km yi gördüm 4 şeritli yol olmasına rağmen bir anda gözümde tek şeritli oldu inanılmaz bir duyguydu o an onümü dahi göremiyordum fren yaparken bile yavaş yavaş basıyordum. bisiklete güven çok önemli

Bende forumda yazılanlardan sonra Bisan Fokker ımı 68 e kadar zorladım... :) ama daha önce de dediğim gibi 50 den sonrası benim bisiklet için tehlike o yüzden kısa bir süreliğine 68.2 görebildim Rampa aşağı... Düz yolda 45.4 görebildim sadece... İyi bir bisikletim ve tam donanımım olursa rampa aşağı 80 e kadar bırakırım... Düz yolda da 50 yi bulabilirim, ama iyi bir bisiklet şart ve fazlası zaten gereksiz Hatta bisiklet ile yapılan 50 km bile keyif verebiliyor insana ...

çocuklukta çok cahillik yapmışız ya. şimdi inmeye tırstığım yokuştan demir bisiklete iki kişi binerdik. bisikleti kullananda bende elimizi bırakırdık 5 saniye gibi. gözler salya sümük zaten. bişey olsa hiç kurtuluşumuz olmazdı heralde
kafa göz direk asfalta :S

Peki benim merak ettiğim yokuş aşağı değil de düz yolda pedalla ne kadar hız yaptınız en fazla? ben profosyonel değilim bugün 40 km yapabildim Sedona çift amortisörlü cross bisikletimle

Ya siz?

@Bahadır Efe

bu yolda 44km 4 yol dan o hızla geçtim şansım var park alanındanda bi araba çıkabilirdi siz siz olun kontrollü gidin
(link)
By (link) yol dümdüz ve ara ara kasisli

@Tarık Kalkan

Ankarada olsam, hemen o hızı görmeye gelirdim. Gerçekten merak ediyorum, bisikletle 83 nasıl yapılıyor?
100'le gidiyor dediğiniz adamın kadansına bir bakın lütfen, ben yol bisikleti ile 126 kadans ile 45-50'lere çıkıyorum, o adamın kadansına bir bakın zaten bisiklet 100 ile giderken o pedalı çeviremez, çevirsede kadansı o olamaz!

Eğer indiğiniz yokuş böyle bir yokuş ise 130'da yaparsınız ama öyle yokuş nerede var?

(link)

@Süleyman Uzunköprü

66 yapmışsınız ama pedal çevrilebilirken...

Ben uzun yokuş inerken 80'i gördüğümde zaten pedal boştaydı. Ayrıca rüzgar direncini azaltmak için eğilip popomu da havaya kaldırdım. Ne işe yarıyor eğilip popo kaldırmak diyenler için; öyle bir yokuşta, göstergede zaten 70 civarı olan hızın o şekilde sürmeye başladığınızda 80'e ulaştığını gözlemleyebiliyorsunuz (anlık hız değil bu).

Bu arada kadans yetmez tabiki ve ayrıca kadansı yakalamaya çalışsanız bile 44 diş aynakol ve 9'lu sistem ile (kendi bisikletimden bahsediyorum) sağa sola yalpalamaktan denge kaybı olur.

Bence ya denediğiniz yokuş yeterince dik ve/veya uzun değildir (İstanbul'u ve o yokuşu bilmiyorum) ya da bisikletinizin göbeklerinde ve/veya lastiklerinde sorun vardır ya da bisikletin hız göstergesinde bir sorun vardır. (Kişisel fikrim; sorun yokuştadır:) )

Keşke aynı şehirde olsak da beraber denesek, bisiklet üzerinde gözlemlerdik.

Eskişehir'de Boz Dağ'dan inerken mtb ile saatte 70-80 km hıza ulaşmak mümkün, linkteki gezide olduğu gibi;

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=16197

(Bu arada bahsi geçen bazı bisikletlerle 90-100 ve üzerine çıkılan hızlara pek inandığımı söyleyemem, o konuda size katılıyorum.)

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
68 km iniş eğimli. GPS le ölçülmüş hız olduğu için gerçek hız biraz daha fazladır sanıyorum...

birde bende km saati olmadıgı zamanlar bayır aşagı arkadaş 74 civarı giderken yanından geçmiştim kaç yaptım acaba hala merak ederim

Geri