Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@suzunkopru

Bisiklet otoritesi gibi konuşmışsunuz.

60-70km/s kriterini neye göre yazdınız? Hangi kriterleri, araştırmaları, deneyleri vs.... tecrübe ettiniz de, bu hızların üzerine çıkanları, "mantıklı olmayanlar", "kilometreleri yanlış" ya da "sallayanlar" olarak değerlendiriyorsunuz?
Bizle de paylaşırsanız seviniriz.

Üsttekilere yetişmek yerine onları aşağılara çekmek anlayışı hep vardır zaten.
(Gerçi bu konuda kimse yüksek hızlara yetişmek için uğraşmamalı o da ayrı konu.)

(Bir de şu 178 olayını kimse hortlatmaya kalkmasın:) o konu herkesi yeterince bunaltan saçma bir konuydu...)

Scudo
@suzunkopru

O yarışta yazın antreman yaptığım için daha büyük bir aynakol takılıydı resmi asağıda hatta işaretlediğim yerdeki kırık o kızılalan yarışından kalma aynakol buyuk olunca taşa vurmuştum... Ayrıca km saatim ayarli bunu ozellikle anlayan birine yaptırmıştım.

http://img249.imageshack.us/img249/1063/21012009yr4.jpg

Valla ben geçenlerde Manisa'dan Bornova'ya giderken ki o yokuşu bilenler bilir 65'i gördüm MTB ile.Ama nasıl birde bana sorun.Bu konuyu okuduktan sonrada MTB ile 80 leri 90 ları gören arkadaşlara hayret ettim doğrusu.

@suzunkopru

hangi mtb'ler(bunu söylerken hiç kimseyi küçümsemek gibi bi amacım yok!)?kendi hız rekorunuzu nerde?hangi yokuşta kırdınız?ortalama çevirebildiğiniz kadans ne kadar?1 km'lik yokuşun eğimi nekadar?rüzgarı sadece arkadan alıyor olmanız yetmez duruş pozisyonunuz yüksek hızlar da çok büyük bi etkendir..
bende yol bisikleti kullandım.. mtb'lilerin size yetişemiyor olması bence çok şaşılacak bir durum değil.düz bir yolda mtb-yol bisikleti farkı açıkça kendini belli eder.zaten buyüzden yol bisikleti var. yol bisikletinde 45 km/h da rahatlıkla pedal çevirebilirsiniz fakat bu mtb'de böle değildir.

Yol bisikletleri ile 100 km'lik bir antremanda bile 50-60'lar ancak görülürken MTB'de 90 çok yüksek bir hız, böyle bir hız ile sprint yarışlarında birinci olursunuz, sizinle tanışmak ve bu hızı yaparken yanınızda olmak isterdim. Sizde bende İstanbuldayız bir gün ayarlayıp buluşalım, 90 değil 80'i görsem yeter :) . Bende size yol bisikleti ile eşlik ederim, rekomrum ise 73 olduğundan size yetişmem mümkün olmayacaktır, KM'leri sıfırlarız birlikte ölçüm yaptıktan sonra dediğiniz hızları deneriz, bende gözlerimle bu mükemmel olayı görmüş olurum :):):) .

Böylece beni bu insanlar hakkında sui zandan kurtarmış olursunuz.

@suzunkopru

mtb'de 88 gördüm ama yokuş aşşağı ve ben istanbulda bu hıza tehlikeye girmeden ulaşılacak biryer bilmiyorum.yukarıda da söyledim mtb ile 72 km/h dan hızlı giderken pedal çevirilebileceğini sanmıyorum(ben çeviremiyorum).eğer alanya daki kızıl alan yarışına gelirseniz bu yokuştan inme şansınıda yakalarsınız

@yamaç kolatan

Şimdi biraz oldu. Çünki MTB pedalları 65-70'lerde boşalır. Eğer rüzgar arkadan eserse, yokuş eğimi fazla ise, yol boş ise, fazla virajlı değilse, kullanıcı ağır ise olabilir.

Çünki 45 dercelik bir dağdan inen bisikletçileri 246 gördüğünü bilirim. Ancak bu hız pedal çevirenin gücünden çok dış etkenlere bağlı. Benim bahsettiğim hız ise sizin gücünüzü gösteren bir hız olmalı.

@suzunkopru

Pedal kalmayana kadarsa burdaki bircok kişinin rekoru degisir ve cogu kişininde rekorlarıda neredeyse aynı olur. Benim bahsettiğim hız km saatine yansıyan max. speed olayı. :cool:

Benim kendi adıma merak ettiğim ise, düz yolda, belli bir uzunluktaki mesafede rüzgarsız bir havada yapılan hızdır. Ayrıca sizin bahsettiğiniz durumda da en yüksek kadans kimdeyse onun rekoru diğerlerinden daha hızlı oalcaktır. :)

ankara yıldız dan inerken 73 ü gördüm. gerçekten ürkütücü. ama işte o sele ye oturup kendine dur demek ne mümkün

• Beğen
Tepkiler: lindemann
bu aralar yollar cok sakat yanliz dikkatli olun... dün orandan cikip konya yolundan asagiya sallandim, 50 lerde tirstim valla, asfalt nemliydi.. ama yaklasik 10 km nefis bir inis var...lastiklerdim de slick bu arada, disli lastik takmaya üsendim :)

çengelköy nato yolundan aşşağı sabah yol boş iken 68,5 i gördüm ama genellikle hazlahız göstergesine bakmam sadece ne kadar gittiğimie bakarım

Büyükada'da tur atarken inilen yokuşlardan birinde dişli lastik ile 77.4km/saat gördüm, ama gördükten sonra biraz korkunç olduğuna karar verdim :) Pedalı o kadar hızlı çevirirken oluşan dalgalanma yüzünden olan herhangi bir sorunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Kask falan kurtarmaz yani o derece :/

@cemm

Yalandır insan çıkamaz bu hıza hikayesi yine başlayacak heralde :D

• Beğen
Tepkiler: cemm
@Fırat Ayanyan

böyle birşeyi bekliyorum zaten :)
ama yalan değil..
tabi isteyen inanır isteyen inanmaz ama dediğim yerde uygun pozisyonda 80 km/h üzeri görmek hiç de zor değil..

denizli askeri yolda 59.9 u gördüm 26*2.10 scwalbe little albert lastiklerle. ama pedallar boşa dönmeye başlamıştı

2,20 maxxis crossmark'larla 48,5 kilometre Şişli - Osmanbey arasi hafif egimde. Akabinde tırsma eşliğinde hafiften frenlere asılma ile kontrollü duruş. Pedalların boşa dönmesinin verdiği iğrenç his yüzünden yavaşladım sanırım.

Kimseyi itham altında kalmasın ama sadece arkadaşlara yapılacak küçük bir hiledir; hız göstergesinin arkasındaki iki metal alıcıyı birbirine bağlayacak şekilde bir teli değdirip çekerseniz max speed'i dilediğiniz kadar yüksek görebilirsiniz :)

acıbadem bilfenden altunizadeye inen yokuşta 67yi gördüm.zemin kuruydu

Zigana yokuşundan inerken 320'yi gördüm,sonra biraz daha dikkatli bakınca bunun karayolları mesafe tabelası olduğunu ve ERZURUM 320km olduğunu farkettim..:D :D :D maksat muhabbet olsun..

kazasız sürüşler dilerim..

Geri