@kaplan6545
Bisiklet satıcıları maalesef bu vergi kaçırmak olsa da her sattıkları ürüne fatura kesmiyorlar. Doğru dürüst kayıt tutmuyorlar çünkü ekstra bir iş gücü ve onu cebe atmak işlerine geliyor. Oysa ki kredi kartıyla almışsınız her türlü vergi çıkacak kendisine. Dolayısıyla fatura kesse de kesmese de fark etmez ama kayıtları düzgün tutmuyor demek ki.
Kredi kartıyla Online işlemlerden de banka şubesinden de yaptığınız harcamanın dekontunu çıkarabilirsiniz. Bununla ispat edebilirsiniz o bisikletçiye para ödediğinizi. Bisikletle falan da fotoğraflarınız, görgü tanıklarınız varsa zaten geri almanız işten bile değil.
Karşı taraf muhtemelen birinden aldım ben diyecektir ama o da usülüne uygun almamış olduğundan bir şey deme hakkını kaybedecektir.
Eğer çok ucuza aldıysa kendisi de suçlu zira çalıntı mal aldığını bilmiş ve suça ortaklık etmiş oluyor bu insanlar. Eğer kazıklandıysa yapacak bir şey yok, ders olur kendisine. Çalan kendisiyse de umarım sıyrılamaz bu işten.
@orcunek
E-Fatura ve/veya e-arşiv mükellefi olmayanlar (ki bunun için sınır yıllık 10milyon ₺ cirodur) depoyu su bastı gitti faturalar yoksa saklıyorum deyip sıyrılmaya çalışıyor. Maliye memuru bazen ceza kesse de kayıtları düzgün tutmak mahalle bisikletçisine çok daha pahalıya patlıyor. Ekstra eleman, program, bilgisayar, yazıcı, kağıt vs. Bunu da maalesef yapmıyorlar. Maliye de kredi kartı işlemlerinden vergiyi aldığı için onlar da uğraşmıyor. Bu nedenle işini düzgün yapan yerleri desteklemekte fayda var. Maalesef ne denetim ne iş yapan esnaf olması gerektiği gibi çalışıyor. Bu karmaşada nasıl devlet bütçesi, gelir giderler falan hesaplanıyor varın siz düşünün