Scudo Sports

Bisikletinizin çizilmesinden çekiniyor musunuz?

Bisiklette oluşan Çizikler sizi üzer mi?

• evet gördükçe üzülürüm ama zamanla geçer

• daha dikkatli olmam gerek diye düşünürüm

• çizik mi? ne zaman olmuş ?

• Hayır hiç sallamam

• Toplam katılım
    495
@Anonim Oje kötü görünüyor. Piyasada satılan spey mat siyah boyalardan kullanıyorum. Sprey boyayı kağıt bardağa sıkıyorum. Ordan bir ince fırca ile bisikletin siyah yerlerine rötuj yapıyorum. Çok dikkatli bakılmazsa farkedilmiyor.

Son düzenleme:
Scudo
Seffaf cizilmeye karsi koruyucu bant varmis bunu nerden bulurum. Urun linki atabilecek var mi arkadaslar.

Konuyu takipteyim, ufak çiziklere siyah oje sürsem acaba yanlış yapmış olur muyum?
Oje kaba kalıyor çiziklerin üstüne başka bir yöntem lazım :) :) Teşekkür ederim tavsiyeniz için
@Anonim asetat kalemi daha iyi olur
Asetat kalemi uzun sürede kadro üstünde kalmıyor siliniyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Daha önce hiç uyguladınız mı ? Kadro üstünde kaba kalmıyor mu ?

Son düzenleme:
ben sırf başlıktaki soruya cevap vermek için geldim, hayvan gibi çekiniyorum hem de. fonksiyonelliğine hiçbir etkisi olmasa da o kadar güzel aletler ki bu yol bisikletleri, çizilmemiş halleri en güzel halleri.

asetat kalemi uzun sürede kadro üstünde kalmıyor siliniyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Ben 2 yıl evvel ufak bir noktaya uyguladım hiç silinme olmadı. İyice yakından bakmadıkça belli bile olmuyor. Kullandığım kalem faber castell marka.

Folyo ile uğraşmak istemezseniz (link) var. Ben aliexpressten çakmasını almıştım ama link bulamadım. (link) gibi çizilebilecek yerlere yapıştırdım.

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
Ben 2 yıl evvel ufak bir noktaya uyguladım hiç silinme olmadı. İyice yakından bakmadıkça belli bile olmuyor. Kullandığım kalem faber castell marka.

Folyo ile uğraşmak istemezseniz (link) var. Ben aliexpressten çakmasını almıştım ama link bulamadım. (link) gibi çizilebilecek yerlere yapıştırdım.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: er ai
bana kalsa umurumda değil ama satarken çok caz yapıyorlar çiziği var diye 200 300 düşüyorlar

Zaten her sene renkten sıkılıp kadroyu maşayı kumlama + fırın boya yaptırdığım için çizikler pek derdim olmuyor. Tabii bu durum çelikçi olduğum için ve ucuz kadrolar kullandığım için böyle. Çünkü her kumlamada boyayla beraber boruların yüzeyinden de aşınmış oluyor. Boruların et kalınlığı ve mukavemeti azalıyor bir nevi.

249839 dosyayı görüntüle 249841 dosyayı görüntüle 249842 dosyayı görüntüle 249845 dosyayı görüntüle
249843 dosyayı görüntüle 249844 dosyayı görüntüle

Bisiklette olan çizikler bunlar bunları nasıl ne ile giderebilirim ayriyetten arka aktarıcımında çizikleri bulunmakta

ARKA AKTARICI
çizikler alt tarafta fotoğrafta

249847 dosyayı görüntüle 249848 dosyayı görüntüle 249849 dosyayı görüntüle
ton farkı olabilir seni rahatsız etmeyecekse sür ama ben yapmıyorum ojeyi orijinalliğini bozmak istemediğim için ama boyu koruyucu veya cila yapıyorum belki şu seramik koruma denilen malzemeyle kaplarsan koruyabilir yada kaplama veya cam filmide korur diye düşünüyorum

@Kutay P uyguladım ve harika sonuç aldım. Çok iyi koruyor, çıkarıldığında hiçbir iz bırakmıyor ve özellikle boyanın rengini ve parlaklığını inanılmaz güzel korudu, 2 yıl sonra söktüm ve koruma uygulanan yerle uygulanmayan yer arasında inanılmaz bir fark vardı parlaklık olarak yeni satın alınmış gibiydi. Yeni satın alınan bisiklete kesinlikle uygulanmalı. Islatıp uygulayacaksınız youtubede videolar var. Mat kadroya uygulanamayabilir, benim kadrom parlaktı sorunsuz uyguladım atma kopma sökülme eskime olmadı

Bende pek takmayanlardanım,ama mesela arka maşada düşme sonucu oluşan bir boya kalkması beni bile rahatsız edince her iki bacağada tonuna yakın elektrik bandı çektim, sıfır sıkıntı, çok çok eskiyip yıpranınca zıt renkli kullandığımdada kozmetik açıdan sıkıntı yapmadı,birde tamir bantları var koli bandı ebadında, üst kadro borusunu çiziksiz hâlde iken deneme maksatlı öylesine komple siyah renkte kapladım, hatta unuttum Birgün bakım yapınca kadroyu yıkayıp kuruladıktan sonra farkına varıp çıkarttım, kadroya zarar vermemişti (boya kaldırmak,iz bırakmak vs), yanlız karbon kadroda denemedim ,

@Kutay P uyguladım ve harika sonuç aldım. Çok iyi koruyor, çıkarıldığında hiçbir iz bırakmıyor ve özellikle boyanın rengini ve parlaklığını inanılmaz güzel korudu, 2 yıl sonra söktüm ve koruma uygulanan yerle uygulanmayan yer arasında inanılmaz bir fark vardı parlaklık olarak yeni satın alınmış gibiydi. Yeni satın alınan bisiklete kesinlikle uygulanmalı. Islatıp uygulayacaksınız youtubede videolar var. Mat kadroya uygulanamayabilir, benim kadrom parlaktı sorunsuz uyguladım atma kopma sökülme eskime olmadı
Teşekkür ederim. Artık bir sonraki alacağım bisiklette bunu uygulayacağım teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@ZirZop hemen yarın alıp deniyorum. Benim bisiklet aksesuarları silikonlu olmayınca biraz çizdi bisikletimi. Şimdi hepsini silikon tutuculara çevirdim fakat izler kaldı. Aklımdan oje geçiyordu fakat sprey boya ile halledeceğim.

@Anonim yarın yaptığınız zaman fotoğraflarını yükleme şansınız var mı ? Öncesi ve sonrası olursa çok güzel olur.:harika:

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Geri