Scudo Sports

Bisikletinizi nereye koyuyorsunuz?

Bisiklet ne güzel birşey ki her yere sığıyor ♥️

Scudo
Bisiklete yer açmak için gerekiyorsa evden eşya at.
Şaka değil bu dediğim

Abim benim, gözünü sevdiğim abim. Farkında olmadan şuna doğru ilerliyorsun, benimki de şaka değil :krktm:
bike-in-bed.jpg

Diyorsun ki, hanım seni evden atacak. :komik:

balkonda tutulan ve güneş ışığına da maruz kalan bir karbon bisikletin üzerini bir şeyle kapatmalı mıyım ?

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
balkonda tutulan ve güneş ışığına da maruz kalan bir karbon bisikletin üzerini bir şeyle kapatmalı mıyım ?
Biraz araştırdım. Karbon fiber liflerini bir arada tutması ve rijitliği arttırması için özel bir epoksi reçine kullanıyorlarmış. Bu reçineler normalde UV'ye dayanıklılar ama etkilenmiyor değiller. Tabi ki üreticiler karbon fiberin üstünü boyayla kapatıyorlar. Bu boya da UV'ye dayanıklı ancak tamamen değil, bu yüzden boyanın da üstüne ince bir UV koruyucu katman attıklarını söylüyorlar. Haliyle, uzun süre güneşte dursa da aslında oldukça dayanıklı malzemelerden oluşuyorlar. Reçine veya PVC gibi malzemeler UV etkisinde kalınca genellikle solar ve sertleşirler. Hatta bir noktada bu sertleşme çatlamalara bile sebep olur.

Kısacası korkulacak bir şey yok.

Balkonda tutulan ve sürekli güneş ışığına maruz kalan herhangi bir malzemenin üstü örtülmelidir, sorun olmaz olur mu hiç? Ha güneşli bir günde yapılan sürüşte de sürekli güneşe maruz kalıyor o da zararlı değil mi diye düşünülebilir ama etkileri daha üniform olduğu için normal kötüye gidişin bi parçası olarak değerlendirmek gerekir. Sürüş dışında bisikletiniz için ideal koşullar kuru, serin, güneşe direkt maruz kalmayan, yük altında olmadığı durumdur, bu şartlar da normal kötüye gidişin bi parçasıdır. Aksi halde hızlı kötüye gidiş gerçekleşir ki buna da ömeünden yemek denir.

Daha spesifik sonuçları tecrübe etmedim ama bu yaptığım yorum da zaten bisiklet özelinde olmayan; genel değerlendirilebilecek durumlardır.

benim bisiklet karbon değil ama sürekli balkonda. Ben bir bisiklet kılıfı ile örtüyorum, bazen üşeniyorum ve açıkta kalıyor.

Lastiklerim biraz kurumaya başladı sanki, tembellik etmeden her seferinde örtmek gerekiyor diye düşünüyorum. Boyaya kısa sürede birşey olmaz ama yıllarca UV ışınlarına mağruz kalacağını düşünürsek, kesin solar.

Güzel adreste verin çalmaya gelsin hırsızlar.

:koptum:

Gerci herkesin adresi tc si internette dolanıyor.

benim bisikletim spor odamda 1 odayı spor için ayırdım duvarda sehir ve yol var katlanır ise köşede duruyor odada ilave bir de tv var antremanlar için yeterli oluyor.

aksi durumda balkonda üşür bırakamam. ::):):):)

Balkonda duran alü mtb bisikletim üstünde bisiklet örtüsü olmasına rağmen bir tarafı soldu güneş iyi gelmiyor arkadaşlar imkanınız varsa içerde tutun

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Güneş büyük tehlike. Benim balkon kış dönemi güneşi pek almıyor. Yazın tüm güneş balkonda ama o zaman zaten orayı kullanmıyorum. Tavsiye için teşekkürler.

Katlanır Bisikletimi de aynı yere çekiyordum. Yeni aldığım bisikletimi de buraya çekeceğim.WhatsApp Image 2025-03-12 at 16.47.58.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Geri