Scudo Sports

Bisikletinizi ne şekilde yıkarsınız

bisikletinizi nasıl temizlersiniz

• valla evde banyoya sokarım parçaları tek tek sökeryıkarım

• hiç uğraşamam oto kuaförde parasıyla yıkatırım

• ne uğraşacamelbet bir gün dökülür çamurları

• Toplam katılım
    46
  • Anket kapanışı .
valla bisiklet sürmek kadar bakımınıda yapmak ayrı bir zevk o yüzden kendim temizliyorum özenle

Scudo
Bisikletimi kirlendikçe yıkıyorum fazla yıkamanın pek sıhhatli olmayacağı kanaatindeyim.Sık sık araziye girince hemen kirleniyor o zaman haftada bir, eğer yolda binersem üç hafta gibi bir sürede zincir kapkara oluyor buda banyo zamanının geldiğini haber veriyor. Ruble, arka ve ön aktarıcı, aynakol dişlileri ve zinciri gazyağı ile firçalayıp sonra bol köpüklü bir sünger ile güzelce hertarafını yıkıyorum bir güzelde duruluyorum. Gerekli gördüğüm yerleri biraz basınçlı hava tutarak kurutuyorum ve bisikletim pırıl pırıl..

ben de üşenmkle beraber bazen kirlendikçe yıkarım onu bi canlı gibi banyoya sokup da duş aldırma adetim hiç olmadı.

@Uğur Çakırlar

ben hep mazotla temizlikten yanayım.deneyin çok iyi bir yol olduğunu göreceksiniz.rubleyi temizlerken arka janta mazot değmemesi için tabi v fren varsa bisikletinizde arka jantı temizlik bitene kadar sökebilirsiniz.temizlikten sonra arka jantı temizce yerine monte edebilirsiniz.ayrıca mazotla temizlikte eski bir diş fırçasıyla fren pabuçlarıda gayet güzel temizlenebilir.

ya ben bisikletimi boyucamda sprey boyayla olurmu acaba ? bilgilendirirseniz çok sevinirim .. biraz acele olursa çok sevinirim...

yoldaki su birikintilerine hızlıca girerek yıkıyorum ben:) bu seferde benim üstüm başım batıyor ama o zevke değiyor:)

Bisikletin kadrosunu wd40 ile silersek bir sorun olur mu ? Bir kere denemiştim çok iyi parlatıyor :)

Cok ufak bir bahcemiz var bir legene kopuklu su 5 lt lik temiz su birde araba yikama sungeri sonrada kurulayip eve cikartiyorum

100-150 km'de bir banyoya sokarak temizliyorum.

Önce ılık suyla güzel bir duş, sonrasında çok kirli yerler varsa çok az sıvı sabunla köpürtülmüş eski bir bulaşık süngeri ile buraları silerim ve durularım.
Shimano veya Würth pas sökücü sprey ile zincir, ruble, aynakol ve attırıcıları temizleyip, kirlerinin damlaması için bir 10 dk beklerim.
Daha sonra tekrar suyla temizleyici sıvıdan arındırıp, vaktim varsa 1 gün kurumasını beklerim ya da kadroyu kuru bezle silip, zincir ve dişlileri de fön makinesiyle 15-20 dakika uğraşarak tek bir su zerresi bile kalmayacak şekilde tamamen kuruturum.
En son küçük damlalıklı şişede zincir yağını her bir baklaya birer damla gelecek şekilde teker teker damlatırım. Birkaç damla da vites attırıcıların uygun noktalarına damlatıp içeride yayılmasını beklerim. Daha sonra arka tekerleği kaldırarak (Sehpa varsa bu iş için çok daha iyi olur) pedalları elimle ileri doğru çevirip vites attırarak zinciri bütün dişlilerde dolaştırırım ve bu sırada vites tellerinin de kablolardan en çok çıktığı anları gözleyerek kablo girişlerine de yağ damlatırım. En son bütün dişlileri dolaşıp yağını bırakmış zincirin üzerinde hala kalmış olan fazlalık yağı kuru bir bezle silerek alırım ve böylece bisikletin işi biter. Km sayacında trip kısmını da bu sırada sıfırlarım ki bir sonraki temizliğin zamanını bileyim :)

Bisikleti banyodan çıkardıktan sonra yere damlamış olan morumsu siyah kirleri de yere cif döküp fırçaladığım zaman işim tamamen bitmiş olur :)

Öyle tüm parçaları söküp tek tek temizlemek bana gereksiz ve vakit kaybı gibi geliyor. Ben rutin olarak her kullandıktan sonra islak bezle silerim kuru bezle kurularım. Her kullandıktan sonra bunu yaparsanız max. 5dakika sürüyor temizlik ve bisikletiniz hep temiz kalmış oluyor. Zincir ve aktarıcı temizlik ve yağlamasınıda gözlemleyerek vakti geldiğini görünce yapıyorum. Bisikletle yapboz gibi uğraşmak bence yanlış.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Süngerle temizlemek bisikletin yüzeylerinde görünmeyecek şekilde hafif çizikler bırakabiliyor. Daha etkili yollarıda var. Bir de bisikletlerinizi her yıkamada parçalarına ayırıp durmamak lazım diye düşünüyorum.

Haftasonu benzin istasyonuna girdim.Makineye 1 TL attım köpükledim. 1 TL ye de tazyikli su tuttum. Oh mis :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Ben hamama götürüyorum :) İyi bir kese attırıyorum pırıl pırıl oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: pilot
Hortumla su tutuyorum. Bezle kuruluyorum. Lastikleri yumuşak bir fırçayla fırçalıyorum. Aşağıdaki fırça benzeri.

http://images.hepsiburada.net/assets/EE/500/EE_11402914.jpg

Geri