Scudo Sports

Bisikletinizi nasıl koruyorsunuz?

iki adet kilit kullanıyorum, birini bisikleti sık kullandığım zamanlarda okulda sabit bırakıyorum,zira yanımda taşıyamayacağım kadar büyük, motosikletler için kullanılanlardan. bir tane de 1.5 m 8mm lik taşınabilir bir kilit kullanıyorum. tabiki akşamları da evde. balkonlardan da hırsızlık olayları olduğundan ve üstelik çok da kolay olduğundan endişeleniyorum.
ayrıca şehir içinde işim olduğunda -ekmek almaya gittiğim- eski bisikletimi kullanıyorum.
ayrıca park yerlerine ve güvenlik görevlilerine de pek güvenmeyin. çünkü hiç bir sorumluluk almayacaklardır (!). kameralarla takip edilen hastanenin park yerinde gündüz ellerinde kocaman demir makasıyla gelip iki motosikleti çalmaya çalışan ve son anda yakalanan şahışları biliyorum.
ayrıca anahtarlarınız bozulduğunda ya da kırıldığında kilitlerinizi bir pense ya da kerpeten yardımıyla ne kadar kolaylıkla kesebileceğiğnizi göreceksiniz.
bisikleti kilitleseniz bile teker reflektörleri, lambalarınızı, hatta sibop kapaklarınızı dahi alabilecekleri aklınızdan çıkmasın.

Scudo
ya bu kilitler fln hepsı hıkaye hıc bır ıse yaramıyor kuzenım bır motorsikletcıden kılıt almıstı cok kalın bıseydı gorunuste fln bız dedık bunu kımse kıramaz fln dedık benım kuzen bunun anahtarını kaybetmıs bı gun bızde nası acıcaz diye dusunurken benım aklıma çekic geldı deneyelım dedık 3 4 vurusta kılıt ortadan ıkıye ayrıldı:):):)zaten hırsızlar demır makasını getirip 2 sn.de kırıp gıdıyorlar.

Bence en güvenli yer benim bisikletin durduğu yer...:D

Muammer Yıldız ın SPARK 10 ve SCALE 50 sinin yanında,yıldız bisiklet te duruyo ..yani hırsız allah korusun girse bizim bisikletleri diğer bisikletlere bakarken görmez bile...

Ayrıca dükkan alarm sistemi ile korunuyo...:D

Benim bisikletlerden diğerlerine göre ucuz olan 2 tanesi balkonda , daha pahalı olan ikisi odamda duruyor. Balkondan çalınırsa ucuz olan gitsin diye :)

madem ucuz olanları gözden çıkardın birini mesala bana hediye edebilirsin:):)

bunun yanında şu an bisikletim allaha emanet ben erzurumda bilgisayar başında oda elazığda yurtkur lojmanında:):):):):

bu güvenlik konusu beni açtı.
çok canice ama paylaşım olsun bence apartmandaki bisikletlere binilmediği zaman içinde hafif voltajlı elektirik vermek en etkilisi.......

Benim bisikletim evin içerisinde durur.Balkonda felan da değil. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş :D

Geri