Scudo Sports

Bisikletine Sigorta Yaptıran Var Mı?

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Evet arkadaşlar.. Bisikletine sigorta yaptıran, yaptırabilenler var mı? Sigorta şirketleri bisiklet sigortalamaya ne gözle bakıyor? Edindiğiniz bilgiler benim gibi yeni bisiklet alacak olanlar için çok değerli olacak.

Scudo
@Selim Çam

Fiyatı başlangıç modellerindeki sıfır kilometre motorsiklet yada ikinci el araba fiyatlarında olunca tabi lazım....

Cep telefonuna bile cep kask yapılırken neden bir bisiklete kasko yapılmasın. Bence kasko firmalarına bisiklet kaskosu için rağbet olmadığı açısından hiç gündeme gelmemiş olabilir. Ama bisiklete kasko yapılması hususunu bende bir ara düşünmedim değil. Şuan bu başlık çok iyi olmuş. Yorumları özenle takip edeceğim. :)

Güzel bir başlık açmışsınız... Keşke herkes bisikletini sigortalatsa.

Malum, bisiklet sahiplerini en çok korkutan şeylerden biri, bisikletin çalınması. Böyle bir riske karşı, bisikletimizi "ev eşyası sigortası" kapsamında sigortalatmamız mümkün.

Sigorta hukukunda bisiklet, ev eşyası sınıfına dahil edilse de, bisikletin evde sabit dururken değil, daha çok dışarıda park halinde iken veya gasp suretiyle çalınması daha yaygın olduğundan, sigorta teminatının diğer ev eşyalarına oranla daha geniş tutulması gerektiğini düşünüyorum. Konunun detaylarını sigorta acenteleriyle görüşmekte bir mahzur yok.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@yedek

Cep telefonuda riskli her an çalınma ile karşı karşıya hatta cep kask hizmetinde cep telefonları düşmeye, kırılmaya karşıda sigortalı. Telefonlar sürekli düşme tehlikesinde. Oysa biz bisiklet ile düşmeye karşı sigorta istemiyoruz. Sadece kaza halinde hasar ve çalıntı halinde bedelinin ödenmesi. Aslında konuşması düzgün birisi olayı detaylıca herhangi bir kasko firmasına anlatım birde onların fikrini almakta fayda var. Çünkü forumda birçok arkadaşın bisikletleri full xtr vb. ve fiyatları oldukça yüksek. :)

cep telefonunu örnek veriyorsun 2 mesajındada cep telefonunu çalan kişi turkiye sınırları icinde o telefonu kullandıgı zaman hangi hattı takarsa taksın yeri belli oluyor hatta hat takmayım telefon ozelligi dısındaki özellikleride kullansa savmıcılık faln giriyo isin icine bi yerden cıkıyo o telefon peki calınan bisikletler bulunuyo mu ?

Çok güzel bir konu fakat gecen gün işler dolayısı ile sigortacı ile konuşurken bisiklet konusu açıldı, ben de bisiklete özel bir sigorta varmı diye sordum malesef şu an Türkiye'de bulunmuyor dedi.

Keşke olsu çok iyi olur.

Geri