Scudo Sports

Bisikletin Periyodik Bakımı - Jant Akord Ayarı ve Jant Örümü Nasıl Yapılır.

@Ahmet TOPAL bak bu çabam sırf çalışan göbeğini çöpe atma diye :)
226986 dosyayı görüntüle

böyle lafla ne kadar anlatabilirim bilmiyorum ama... yeşil çizginin çap olduğu daireyi fotoda görüyorsun di mi. o daire ile teller arasında, yaklaşık 1 mm genişlikte çepeçevre bir kanal var. işte o segman kanalı. yaşadığın yerde sanayi/hırdavatçı /nalbur varsa burayı gösterip "buraya segman takılması gerekiyormuş" dersen onlar nereye takılacağını anlayacaktır.
Segman yuvası aşınmış, orada tutmaz ama başka çözümler üretilir...

Scudo
@can_celik teşekkürler hocam. Verdiğiniz bilgiler işime yarayacak 👍
@Süper Dede şimdi konuştum ustayla, oda bir iki kişiyle konuşmuş "krom pullar var onla deneyeceğim, Sıktığımda atmazsa zaten yolda giderken de atmaz" dedi.
Y@uftade
@Anonim

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Süper Dede sadece 1 cm lik kısmı aşınmış, tutmasa bile eğe ile düzeltilir veya olmadı tornada.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@can_celik Aşınmış yerin tornada kanal açılacak payı sanki kalmamış gibi duruyor. Alüminyum kaynağı ile tel yuvası ve tel sabitlenebilir. Bir punta yeterli gelir. Önemli olan tel yuvadan çıkmasın...

@Süper Dede segman ağzı bu bozulmuş kısmın 180 derece karşısına gelirse yuvadan çıkmak isteyen tel başının segmanı bükebileceğini sanmıyorum. olmadı tornada yuva 1 mm kadar derinleştirilip bir boy küçük segman takılır en kötü.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri