Scudo Sports

Bisikletin pedalı nasıl sökülür?

@BisikletKolikK
Ne guzel abi iste, çölde falan yari yolda birakmazlar hiç :D

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Scudo
@kapluj
O anahtar aynakol göbekten sökme anahtarı o olmaz. Olmadı götür bir bisikletçiye halleder o alet edavat vardır onda. Normal bir gres yağı olur bulamazsan makina yağı kullan

• Beğen
@kapluj o anahtar hollowtec göbek anahtarı... pedal sökmez...
pedalın ayna kol içinden ve dışından fotosu varmı?
bazı pedallar alyen ile sökülür.

kullanılan yağ anti seize yağdır kaynamayı engellemek için...

@kapluj Maalesef ki pedalı sökmek için o anahtarlar olmuyor, enine oturuyor ama kalınlığı çok olduğu için pedal zarar görüyor. En iyisi 15-16 anahtar, tekli bulabilirsiniz diye düşünüyorum böyle basit bir işlem için özel anahtar edinmenize gerek yok.

• Beğen
@kapluj
Adı montaj pastası ama yoklukta vazelin bile iş görüyor(bizzat denedim :D) size şundan lazım (link):

• Beğen
@kapluj
hollowtech göbek anahtarı bu, sana böyle bişey lazım

(link)

• Beğen
IMG_4654.PNG @hakkında: boşluk dün decathlondakilere sordum 30₺ istediler söküp takmak için, fazla geldi bana açıkcası yoksa böyle aksiyona girmezdim hiç :D
@a.f.k. kendi bisikletimde çekemedim şimdi ama pedallar bunlar hocam, decathlon videosunda ayaraız kurbağacık gibi bişiyle söküyor. alyanla denedim ama sökülmedi.
@N0YAN @Mustafa Zeybek @OnurÖzdağ çok sağ olun yardımlarınız için.
IMG_4657.JPG
15-16 anahtar bu değil mi?
(link)

@kapluj
Bu pedalları ben yıllardır alyen ile söker takarım... Diplerine Wd40 tarzı birşey sıkıp bi müddet bekle. Alyeni tak (eğer yeri bozulmadıysa) diğer pedaldan güç alarak tekrar dene... Yanlız bunlardan birisi ters diştir.
Yani saat yönüne çevirince gevşer.
Saat yönünün tersine çevirince sıkılır...

@kapluj bendeki de aynı pedallar 15 anahtar ile sökemedim kurbağacık ile söktüm de kurbağacık genç olunca pedalın anahtar yerine girmiyor normal anahtar zorlayınca yalama yapıyor orayı kurbağacık ile tamamen boşluğunu alıp zorlayınca sağlam tutuyor hatta el gücüm yetmedi çekiçle vurarak açmıştım

• Beğen
çok zorladım ama alyanla oynamıyor bile yerinden:(

@kapluj 15 anahtar ile sök bendede aynı pedal var rahatlıkla söküp takılıyor aynakol tarafı normal diğer taraf ters diştir en iyisi pedal sökme yaz youtube video izleyerek yapmanı tavsiye ederim
Bol pedallar

• Beğen
@BarkinD bugün 15 anahtar alayım da deneyim tekrar. sağ olun hocam.

Video da var mı bilmiyorum, 1 2 şey de ben ekleyeyim pratiklik açısından. Pedalın hangi yöne sökülüp takıldığını şu şekilde aklınızda tutabilirsiniz. Pedalı olmayan bisikleti süremezsiniz yani her iki pedal da bisikletin arka tarafına doğru sökülür, pedalı olmayan bisikletle nasıl ileri gidersiniz pedalı takarak yani pedalı takmak için ikisi de ileri yani gidiş yönünde sıkılır. Bir de pedalları takmadan vida dişlerinin üzerine biraz gres sürerseniz sökerken canınız çıkmaz.

Düzenleme:
L yazan sola, R yazan sağa yani ayna kol tarafına.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
platformu yerinden sökebiliyorum ama koldakini çıkaramıyorum alyen tork denedim olmadı

MdrQv7.jpg

Geri