Scudo Sports

Bisikletin Pedal Kolu Yalama Olmuş, Yenisini Neye Göre Almam Gerek?

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Sanayiye götürdüğümde yeni kol alman lazım dedi usta. Küçük bir ilçede olduğum için doğru düzgün tamirci yok maalesef. Neyse, benim komple aynakol mu almam gerek yoksa sadece sol kol alsam yeterli mi? Örneğin şunu alsam uyar mı: (link)

Aynakolun marka ve modeli FSA CK 4000. Bisikletin model yılı ve özellikleri: (link)

273785586_10223919602390561_8718821816136051959_n.jpg

Scudo
Linkteki sol kol olmaz, o karemil, sizin göbeğe uymaz. Sizinki hollowtech tarzı bir aynakol.
Fsa kolların dişleri shimanolardan farklı olabilir. O nedenle hollowtech standart bir sol kol uymayabilir. Aynısından bulmak gerekebilir.
Sadece sol kol alırken uzunluğa çok dikkat etmek gerek. aynı model bile olsa 170 mm sol 175 mm sağ taraf olursa kullanamazsınız. Bir de dışarıya açılma ölçüsü var, bazı aynakollar yana daha çok açılabilir. Bu da sağ sol hizalamayı bozabilir.
Netice olarak komple aynakol almak daha sağlıklı olur. Onu da alırken göbeğe uygun seçeceksiniz.

Resimdeki sol kol olmaz, o karemil, sizin göbeğe uymaz. Sizinki hollowtech tarzı bir aynakol.
Fsa kolların dişleri shimanolardan farklı olabilir. O nedenle hollowtech standart bir sol kol uymayabilir. Aynısından bulmak gerekebilir.
Sadece sol kol alırken uzunluğa çok dikkat etmek gerek. aynı model bile olsa 170 mm sol 175 mm sağ taraf olursa kullanamazsınız. Bir de dışarıya açılma ölçüsü var, bazı aynakollar yana daha çok açılabilir. Bu da sağ sol hizalamayı bozabilir.
Netice olarak komple aynakol almak daha sağlıklı olur. Onu da alırken göbeğe uygun seçeceksiniz.
İşin kötüsü FSA CK 4000 aynakol Türkiye'de yok. Yurt dışından almak istersem kargosu, gümrüğü, döviz kuru derken çok pahalıya geliyor. Böyle basit bir arıza için komple aynakolu değiştirmek zorunda kalmak üzücü.

İşin kötüsü FSA CK 4000 aynakol Türkiye'de yok. Yurt dışından almak istersem kargosu, gümrüğü, döviz kuru derken çok pahalıya geliyor. Böyle basit bir arıza için komple aynakolu değiştirmek zorunda kalmak üzücü.
Parça söküp takarken bilinçli olan ustaları seçmek lazım. Aynakol önemli, benim bir kere yokuşta sol aynakol çıkmıştı, az daha düşüyordum trafiğin içinde.

Merhabalar, sorun neydi de usta size kolun değişmesi gerekiyor dedi. Çektirme vida yeri mi yalama oldu.

Merhabalar, sorun neydi de usta size kolun değişmesi gerekiyor dedi. Çektirme vida yeri mi yalama oldu.

Pedalın göbeğe bağlanan kısmı yalama olmuş. Fotoğraf eski bu arada, daha önce de olmuştu ve yerine taktırıp birkaç sene kullandım. O yüzden fotoğrafta dişliler görünüyor ancak şu an dişliler yok olmuş durumda.

Pedalın göbeğe bağlanan kısmı yalama olmuş. Fotoğraf eski bu arada, daha önce de olmuştu ve yerine taktırıp birkaç sene kullandım. O yüzden fotoğrafta dişliler görünüyor ancak şu an dişliler yok olmuş durumda.
Zahmet olmazsa son halinin fotoğrafını yukleyebilirmisiniz ?

Zahmet olmazsa son halinin fotoğrafını yukleyebilirmisiniz ?

Şu an idareten de olsa pedal takılı vaziyette, söküp mü çekeyim yoksa takılı halde çeksem olur mu?

Şu an idareten de olsa pedal takılı vaziyette, söküp mü çekeyim yoksa takılı halde çeksem olur mu?
Sökülü vaziyette ve yalama olan yeri belirtirseniz daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Milin sadece 10 mm'lik bir kısmı gözüküyor, bu uzunluk sağlam bir bağlantı için yeterli değil. Bisikletin fabrikadan çıkış montajı bu şekildeyse rezillik bir durum bu. Göbeğe kıyasla kısa milli aynakol kullanmışlar.

Milin iç tarafında ve kolun yuvasının dış tarafında halen yenmemiş diş olması lazım. Siyah aynakol kullansam bunu sizden alıp kullanılacak hale getirirdim.

Geri