Scudo Sports

Bisikletin gidonu sağa sola çevirince ses çıkıyor

Tepki
7
İsim
Ömer GÖZÜBÜYÜK
Bisiklet
Carraro
Ormana sürmeye gitmiştim. Bundan sonra öyle sesler çıkartmaya başladı. Sebebi ne olabilir? Kendim yapmak istiyorum.

Scudo
Nasıl bir ses çıkıyor?

Aynı sorun bende de var nasıl tarif etsem bilmiyorum ama hani plastik bir şeye baskı uyguladığında çıkan esneme sesi var ya heh işte onun gibi.Ön taraflardan geldiğini düşünüyorum. :(

Bisikleti, üzerinde değilken elinizle ileri itip birden ön freni sıktığınızda gidon öne doğru gitmeye çalışıyor ve bir tıkırtı çıkarıyorsa furş takımının sıkılması gerekiyordur.

ama sağa sola döndürmeyle gelen ses durumunu ben de ilk defa sizden duyuyorum..

büyük ihtimalle kablolardan geliyordur. yağlayın, geçecektir.

Yokmu başka bir fikri olan ?

@Efe Cycler Bendede aynı ses vardı çıt çıt diye furşu sıkınca geçti.

@ahmetkya
Efe beyin dediği gibi ses var. Furşu nasıl sıkabiliriz?

Alyan anahtarı ile ;) üstünde delik olması lazım

@ahmetkya
Gidonu tamamen sökmek mi gerekiyor

Furş takımın gevşemiş olabilir genelde 5 ve 3 alyan yardımı ile cözüle bilir önce gidon boğazınıñ olduğu yerde 2 adet alyan vida vardır onları gevşet ardından üst tarafta kapağa benzer bisi ve ortasında alyan olan bir yer var ses gidene kadar orayı sıkmanı öneririm

• Beğen
Tepkiler: Mösyö Salyangoz
Meraba 2.el bir bisiklet aldım markası amoeba hussar disk fren
Nasıl ön maşayı temizlerim

Lütfen yardım edermisiniz
Sele öneriniz neler dağ bisikleti için

Meraba 2.el bir bisiklet aldım markası amoeba hussar disk fren
Nasıl ön maşayı temizlerim

Lütfen yardım edermisiniz
Sele öneriniz neler dağ bisikleti için
Ön maşanın neresi kirli ? Çalışmıyor mu ?
Sele önerisi aga en iyisi brooks

2 yeri de
Eyw adamsın
Gidon önerin varmı benim bisikletin modeline göre uygun fiyatlı ne ucuz olsun ne pahalı kararında birde pedal önerin neler

2 yeri de
Eyw adamsın
2 yeri derken anlamadım . Kirli ise sadece nemli bir bez ile sil . Çalışmıyorsa kapakları aç maşanın yarı seviyesinde bulunur açınca geniş bir halka göreceksin makine yağını oraya biraz dök . Maşanın içine akmasını bekle . Maşa üstüne yüklen dene . Tekrar bir daha makine yağı dök . Maşa çalışmaya başlayacaktır.

Yanlış oldu ön amörsör için dedim özür
Bende ilk kez ön amasörlü ve disk frenli bisiklet kullanıyorum bana önerilerin neler seni de meşgul ediyorum
Bu arda hemşeriyiz gonyanın neresinden

Yanlış oldu ön amörsör için dedim özür
Bende ilk kez ön amasörlü ve disk frenli bisiklet kullanıyorum bana önerilerin neler seni de meşgul ediyorum
Bu arda hemşeriyiz gonyanın neresinden
Maşa dediğim zaten ön amortisör . Yanlış tabiri ben kullanmışım . Forumda bakım ile alakalı bir çok paylaşım mevcut. Önce onları okumalısın .

Teşşekür ederim saolun

rica ederiz ne demek

Geri