(Bisikletin bölümleri) Bisiklet dünyasına yeni girenler için.

KuzuBoyz

Daimi Üye
Tepki
392
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
Merhabalar.
Forumda bisiklet konusunda uzmanlaşmış arkadaşların yaptığı sohbetleri "ne diyor bunlar yahu?" diye izleyen, yeni ve uzman olmayan üyeler için böyle bir görsel yüklemek istedim. Ayrıca parça toplamaya yeni başlayacaklar için de küçük bir ön bilgi olur. Yabancı sitelerde hangi parçanın ne olduğunu daha çabuk anlarlar.

Bisikletin bölümlerini özellikle İngilizce olarak gösteren bir resim seçtim, ne de olsa literatür bu şekilde.

Bu konu başlığını şu şekilde geliştirebiliriz. Örneğin HANDLEBARS türlerini tek bi resim içine toplayıp, tür isimlerini yazabiliriz veya zincirin hangi parçalardan oluştuğu ve bu parçalara ne dendiği konusunda.

Haydi şimdi ders başına.

bicycle_parts_labeled.jpg

Scudo

nolef

Üye
Tepki
40
İsim
ali
Bisiklet
b'Twin
peki yurtdışı alışverişlerinde daha çok hangi siteleri kullanıyorsunuz?
Bisiklet parçalarının uygun olduğu özgün bi site varmı yoksa ebay üzerindenmi bakınmak gerekir?

KuzuBoyz

Daimi Üye
Tepki
392
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
@nolef
Benim popüler sitem (link) fakat yüzlerce site var. Say say bitmez. Ebay'i ise daha çok minik parçalar için kullanıyorum. Örneğin az kullanılmış fren pabucu ama 2 adet mesela. Bazen 3-5 cıvata lazım olur ya, işte o tarz şeyleri ebay'dan bakıyorum. Ebay'de alternatif çok fazla. Kafayı yediğim zamanlar da oldu. (link) da iyidir ama buradaki ürünler çok kaliteli olmayabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: nolef

nolef

Üye
Tepki
40
İsim
ali
Bisiklet
b'Twin
@KuzuBoyz
teşekkür ederim evet dealextrem genel olarak herşeyde öyle :)

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
897
Bisiklet
Salcano
@KuzuBoyz
Hocam bu sitelerde kargo ücretleri nasıl.

KuzuBoyz

Daimi Üye
Tepki
392
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
@can akıncılar
DX sitesinden aldığım şeyler için kargo ödemedim. Almanya'daki siteden alışverişi akrabaların hesapları üzerinden yapıyorum, gümrük sorunu olmasın diye. Arada bir geldiklerinde getiriyorlar. Ama şöyle bir bilgilendirme linki verebilirim.
(link)

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Güzel bir konu olacak gibi ama bakalım.
Konuda, yeni başlayanlar için denilmiş fakat, görüyorum ki herkes ingilizce biliyor :)
Aksine tüm içerik türkçe olmalı. Sonuçta satıcıya CHAİN ver demiyoruz veya bir tane QR alabilirmiyim demiyoruz :)

800px-Bicycle_diagram-tr.svg_.png