Scudo Sports

Bisikletimle Yaptığım 3. Kaza

dadalife

Forum Demirbaşı
Tepki
72
İsim
ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bisikletimle bugün yaptığım 3. kazayı anlatacağım.Bisikletle 7-8 km turladıktan sonra evimin önüne geldim.Ordan da biraz kaçayım dedim.Neyse üst sokağa çıktım.Yokuştan indim yaklaşık 15 km/h gibi hızla.Tabi vites 21 viteste.Sonra bastım bastım geliyorum evime gelmeden 20 metre ötelerden 34 km/h hıza çıktım.Sonra maç yapan bir çocuk.Topa bakıyor.Bende o arada km saatine bakıyordum.Kafamı kaldırdım,çocukta kafasını kaldırdığı gibi frene asıldım.Yaklaşık 19-20 km/h hızlarında çocuğa tosladım.Yerinden oynadı çocuk :).İyi ki çocuğa bir şey olmadı.Yoksa yanıyorduk :D .Bisiklet sürüyorken acayip dikkatli olacağım artık :).

Scudo
geçmiş olsun.iyi çocuğa bişey olmamış.araba kullanırkende bazen olabiliyor bu gibi durumlar.

@Ali Ceylan

km saatine baktıktan sonra değil, bakmadan önce önüne bakmak lazım :) önüne çıkabilecek birşey varsa hızını öğrenmek için riske girmeye gerek yoktur. anlık hızdan çok ortalama hız, mesafe gibi şeyler için kullanıyorum ben saati.
kaskın yoksa bir kask da al en kısa sürede, kazada kask darbe aldıysa da değiştirmen gerekir. aynı kask darbe aldıktan sonra kullanılmamalı.

@Mert C.

Yol bisikleti alana kadar ekipmansız geziyorum malesef :).

@Ali Ceylan

Geçmiş olsun.

Ekipmanınız olmadan hız yapmasını biliyorsunuz ama! Ne olur yapmayın böyle, sebepsiz yere üzmeyin sevenlerinizi...

Yanlış anlamazsanız konuyu uzatmak istiyorum. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde yakalanır derler bilirsiniz. Siz üçüncüden de sağ çıkmışken alın şu kaskı ve eldiveni. :)

@Ali Ceylan

Öncelikle geçmiş olsun. Fakat gerçekten önemli sürüş anında yaptıklarımız. Forumdan Betül arkadaşla dönerden bende buna benzer bir hataya düştüm. Sağdan ana yola giren bir araç sürücüsüne bizi görmedinmi hala niye çıkış yapıyorsun diye laf yetiştirirken bir yandan da sürüyordum. onunla aynı hizadaydım. Ve sürücü biraz yavaşladı. Ve bir an hızlanıp onu geçmeye teşebbüs ettim. Geçtim ama önümdeki araç frene bastı ve benim araçla aramdaki mesafe bir anda sıfır oldu. Nerdeyse ben arabanın üstüne çıkacaktım ki bir anda sağ manevra yapıp arabanın sağına geçtim. Fakat sırtım buz gibi oldu o an gerildim. Neyseki tatsız bir durum olmadı ama gerçekten çok daha fazla dikkat gerekiyor iki teker üsünde..

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Ben de toprak yolda slalom yaparken çok kötü düşmüştüm. Sol taraf iptal olduydu :D Neyse geçmiş olsun. Kasksız yola çıkmayın kask almak için beklemeyin... ! Benim arkadaşta da 80-85 model peugeot var ama o bile kask takıyor :D

aynı kazayı bende yaptım. tek farkı km saatine değil gidon boğazına bakıyordum, ayakta sürerek hızlanmaya çalışıyordum,kafam aşağıya bakıyo tabi, o sırada önüme bi baktım 7-8 yaşlarında bi çocuk yolun karşısına geçmek için asfaltın ortasında durmuş,tabi ben onu görüp frene bastığımda 1metre vardı aramızda. ben takla attım,çocukta kafasını bacağını tutuyordu. evine kadar bıraktım çocuğu. akşaam 9-10 sularında oldu zaten. çocuk bakkaldan sigara almış eve gidiyormuş

Geçmiş olsun,neyse ki her ikinize bir şey olmamış..

Kask çok önemli,en kısa zamanda temin etmeniz gerekir ve gerektiği zaman kafanızda kask olmaz ise , çok ciddi sonuçlar oluşabilir.

Ali kardeşim ben yeni bir kask almayı düşünüyorum. Haliyle kaskım boşa çıkacak. Senin uslu duracağın da yok. Gel ben sana benim kaskımı hediye edeyim yeni kask aldığım vakit. Beni Babik'ten tanırsın, Bayrampaşa'dayım. Facebook tan ulaş bana :)

@Ugur Basdag

:alkis: Tebrik ediyorum.

• Beğen
@Tahir Keskin

Bence tebrik edilmesi gereken Ali. Güvenlik önlemlerini almayıp top oynayan çocuklara çarptığı için değil tabi :D bisiklet alabilmek ve bir yerden başlamak adına gösterdiği azim için. Kim bilir belki bu azmi onu daha da ileriye taşıyacaktır. Hedefine ulaşana kadar da kafasını yarmasını istemem :D

Geçmiş olsun aman dikkat lütfen.. Mahalle araları malesef çok hassas bu konuda.. Her an her şey olabilir.

@Tahir Keskin

Peki.Artık edinelim o zaman :).

@ouzoo

Caddelerden de korkuyorum.Yayalar bir anda yola atlar diye.

@Ugur Basdag

Çok teşekkürler abi :).Bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım.

@Ugur Basdag

Ahh bir bilseniz yol bisikleti için kendimi nasıl yırttığımı :D.Ama hem stokta yok,hem şuan biraz çok borç var.O yüzden alamıyorum.Yaklaşık 1-2 ay sonra :D.İnşallah taşır fakat beni değil hepimizi taşısın.Zaten yarış hedeflerim var :p.Kimse istemez ki bir bisikletlinin kafası yarılsın :D.

• Beğen
@Ali Ceylan

Geçmiş olsun'da bir de yol bisikletine geçeceksiniz öylemi ohhh,ohhh allah yardımcınız olsun.artık ne çocuk ,ne kadın, ne adam bırakmazsınız ali bey:):):)

@Oğuz kurt

Bisiklet yolunda yaya görürsem direk çarparım ama :).Affetmem :).Ama caddelerde falan dikkat edeceğiz tabi ki :).Biraz asabi biriyim galiba :D.Mangalcı görürsem bisiklet yolunda mangala bir tekme bas gaza :D.

Bu yüzden bisiklete km saati takmıyorum işte, geçmiş olsun.
1 saniye şu km saatine bakayım derken arabaya çarpanlar da oluyor çok tehlikeli eğer dikkatinizi dağıtıyorsa telefon uygulamaları kullanın derim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
bende bakıyorum ama dikkatli bir şekilde ,20 km lik bir turda 20 sms atıyorum hızımı 5 kmye düşürerek :)

@Berke1903

Telefonum yok :).

@alper Ku

Performans turlarında olmaz öyle şey :D.

@enes savaş

Bence kaskın gerekliliği modele göre değişmez bende 1975 Olympus var bende takıyorum fakat bana göre Market bisikletinden de Pinarello dan da düştüğünüzde ölümcül darbeler alabilirsiniz Kask almak için beklemeyin sözünüze katılıyorum..

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Geri