Scudo Sports

Bisikletimin ön disk freni arızalandı..Basıyorum kilitlemiyor..

HarryBlade

Daimi Üye
Tepki
42
Bisikleti bakıma götürdükten sonra fren çok sert oldu , ve bastığımda cızırdayarak tutmamaya , arada bir tutuklu kalarak kilitlemeye başladı..Arada bir düzeliyor gibi olsada bisikleti kısa mesafede durdurmuyor anca frene tüm gücümle abanıyorum 1-2 metre sonra önü durduruyor..(Yavaşken)
Acaba sorun nerededir?
Disk fren telli ..Hidrolik değil..

Yardım ederseniz teşekkür ederim :)

Scudo
sorun frendedir, ayarını yanlış yapmışlar, geri götür düzeltsinler

bisikleti uzun mesafede durdurmasının sebebi bakım esnasında diske yağ değmiş olabilme olasılığı kilitlenmesinin sebebi ise yağdan dolayı pedin diske yapışıp yerinden çıkıp kaliperle disk arasında sıkışması olabiir diye düşünüyorum cızırdaması konusunda bir fikrim yok bakım yapan kişide belki fren iyi tutmadığından çok fazla sert ayarlamış olabilir

Fren kolunda bir sorun yok çünkü kol düzelse bile kilitli kalıyor teker..Yağ olayına gelince ben onu 2-3 kere sildim..

Deltaya götürmeden halledemez miyim?

sanmam muhtemelen belli olmayan gözle görülmeyen bir sorunun var ek olarak sen şu denize bisikletle giren değilmisin muhtemelen oksitlenmeden dolayı mekanik disk frenin çalışmıyordur

Evet denize girmiştim..:boese157:

Dalga bana çarpınca..Ona doğru gideyim dedim..Ama kumsalda stopie yapabiliyordum..

bendede telli dik fren var cızırdamanın kaynağı disk balatasındaki boşluk olması lazım. benmde arka fren iyi tutmuyor.ama balata spreyleriyle düzelir diye düşünüyorum!

Bugün sabahtan olmuyordu biraz güneşe bıraktım gezmeye gittim..
Akşam geldiğimde frene dokunduğumda stopie yapıyordum :D Düşecem diye korktum..Ama yinede fren sorunsuz çalışmıyor biri balatayı zımparala mı öyle birşey demişti..

evet evet zımparala ben denedim manyak tutuyor bu disk frenlerin garip bi özelliği var, zımparaladıktan sonra tutmadı gene olmadı diye üzüldüm sonra dik bir bayırdan diskleri iyicebi ısıttım sonra daha kötü oldu dedim gitti frenler sonra soğuttuktan sonra sanki 0 balata çakmış gibi tutuyor tavsiye ederim :)

Valla 25 km bayır aşşağı saldım bi kere bile frene basmadım..Bildiğimiz zımpara ile zımparalacayağız demi?Diske birşey yapcaz mı?

Belki tel , tel kablo sarılan o siyah şeyin içine sıkıştı sanırım bi temizliyeyim sabah :)

ikisinide zımparala ama balataya daha seviyeli davran tabi daha ince geç diskide zımparala zaten zımparalayınca diskte bi güzelleşme olcak :Dhade kolay gelsin:)

dostum git yeni balata al.aynı sorun bendede oldu,fren teli değişti düzeldi.

sen eline al bir adet ince su zımparası marangozlarda olur sök komple her şeyi balataları rotorları hepsini asıla asıla zımparala balatalara büyük ihtimal yağ değmiştir rotorların iki yanını balataların yüzeyleri iyice zımparala sonra üstündeki tozları almak maksadıyla bi suya sok 5 dakika bekle kurusunlar

geri her şeyi monte ettigin zaman ilk başya tutmaz ama zamanla alışır bida o sorunu yaşamazsın bu sorundan kurtulmanın yolu bu başka yolu yok kendimceç

@HarryBlade

sıfır zımpara veya su zımparası deniilen en ince zımpara ile yapmazsan malzemeyi üzersin..

Kumsalda balatalarına kum yapışmış olabilir. Kum hem ses çıkartır hem de fren performansını azaltır. Demir zımparasıyla disklerini zımparalarsan diskler incelip iş görmez hale gelebilir. Bence sadece balataları zımparala. Büyük ihtimalle düzelecektir.

her ikisinide zımparala firen ayarını düzgünce yap bir kaç frenlemeden sonra yerine gelir eğer freni iyice incelersen alien anahtarı ile yapılabilcek bir ayar vidası bulucaksın bu vida cok önemli öldü denilen freni taş gibi yapar elimde resim olmadığı için gösteremiyorum

Geri