Scudo Sports

Bisikletimin hırsızdan ikinci kurtuluşu

kaysılar bu yıl yandı biliyodum ama stoktan kullanıyorsunuz galiba:)

Scudo
Mecburen apartman boşlığunda tutman gerekiyor iseniz. Alabiliyor iseniz apartmana güvenlik kamerası alın.

Biri şifreli, biri kilitli sağlam iki tane kilit ile bağlağın.

@Ahmet F.ELBİR

2 av tüfeği 1 ciddi sakatlayabilir havalı tüfek ve evin her köşesinde fişek var ona şokla 8 atarlı tam otamatiği saydırırım,çünki tek korkum eve hırsız girmesi bir çeşit fobi.

@Turan Babacan

ewet 2 kilit yapcam biraz önce hb den kargo ödememek için yanında bunu aldım (link)

2. kilitide sağlam bir asma kilitli yapcam ama ya buseferde sağlam bi hırsız gelip parçalayarak çalarsa :)

kamera olayına eve hırsız girince bende düşündüm ama sonra hırsızı mahallede görürsem öldüresiye girer başımı belaya sokarım diye vazgeçtim bence hırsızı görmek daha tehlikeli adama aramaya başlarım bu sefer

Ahmet Bey öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten şanslıymışsınız. Bence artık önlem almanızın vakti gelmiş. Çünkü arkadaşlarında dediği gibi bir daha gelip yoklayabilirler bisikletinizi kesinlikle. Rıdvan Bey in söylediği zincir çözümü gayet mantıklı. Ben şahsen bu zincirden bir tane yapıp bisikleti apartman boşluğuna bıraktığımda onunla kilitleyeceğim. O zincir sürekli orada duracak. Sizde bu şekilde bir önlem alabilirsiniz. Yada eğer evinizde yeriniz varsa evde muhafaza etmeniz mantıklı olur.

Profesyonel bir tavsiye evinize hırsız girdi gördünüz o da sizi gördü fırsat verin kaçsın yok ben saldırırım kim la o beni evime giriyor v.b diyerek olaya intikal edrseniz işi bilmez iseniz elinize yüzünüze bulaştırabilirsiniz.

@ERTUNGA

mantıklı, kaçmasının ardından eşgal bilgilerini 155'e verebilirsiniz.

http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/300/Spor_2102182.jpg

Bu kilidi biliyorum. 1 TL cilerde 3.5 TL ye satılıyor. Demir çubuk ile asılırsan direk kopar. Baya kötü bir kilit.

Ancak makine ile kesilebilecek zincir al ve aşağıdaki alarmlı kilitten tak.

Bir de u kilitler var.

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1429523773/Kovix-ktl16-210-font-b-u-b-font-font-b-lock-b-font-font-b-alarm.jpg

Geçmiş olsun. Ben sizin kadar şanslı değildim ne yazık ki.
Barselona'da yaşıyorum şu an. Birkaç ay önce Giant Defy 1, ful Shimano 105 bisikletim çalındı. Her yer bisiklet olduğu için gündüz vakti başka bisikletlerin olduğu bir yere 1 saatliğine 2 farklı U-borusu kilitle kilitledim. Öğle civarıydı ve etrafta insan vardı çokça. Döndüğümde çok sevdiğim bisikletimden geriye hiçbir şey kalmamıştı.
Buralara bisikletinizi getirirseniz, yanınızdan ayırmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
@Mustafa T.

İtalya da yatak odasında hırsızı vurursan sen haklı oluyosun salonda vurursan hapsi boyluyosun

Hırsızlığa cezada vermiyorlar. Adli kontrol denen birşey var. Onun için hep dışarıdalar.

Bunun çözümü yok . U kilit ,zincir kilit ... hepsi bisikletin çalınmasını geçleştiren olaylar. En güzeli eve kadar çıkarmak bisikleti. Türkiye de yaşıyoruz çalınan köprü bile gördük. Benim diyeceğim bunlar bisikletinizi evde balkonda saklayın daha iyidir...

@ERTUNGA

:D hahah ben bi işeyip geliyorum lafına çok güldüm abi ya :D

@ERTUNGA

hahaha çok güldüm ya :D gerçekten çok bahtsız bir hırsızmış :D

bide bazı hırsızlar çalınca kendi akıllarınca çiziyolar markasını falan anlaşılmasın diye o saatten sonra bulsanda anlamı yok

@Turan Babacan

O kilide güvenmek için almadım zaten dün 99,90 tl ye alış veriş yaptım kargo ödememek için 100 üztü gerekiyordu hazır zincir pert olmuşken bunu alıyım bari dedim.
Videoyu işyerinden açamıyorum akşam izliyecem ama anahtarla açılan şeyler bence daha kolay çünkü evin kapısını çilingirle 2 dakikada açıyor , onuda açar yani , eve alıyorum artık ama dediğim gibi hırsızın evede girmişliği var hırsıza dayanmaz çalınana kadar ne binersem kar bence:)

Geri