Scudo Sports

Bisikletimin Çalınma Anı

Geçmiş olsun.

Scudo
@yakup3457 Aynen katılıyorum. Bu tipler bana aynı yerde migros ve mcdonaldsın otoparkında milletten para isteyenlerle aynı gibi geldi. Polis istese 5 dakikada yakalar. Ama Avukat arkadaşların da bahsettiği gibi kanun boşluğundan dolayı anında salınıyorlar. Bu çocuklar suç işlediğinde ıslah evine gönderilip orada topluma kazandırmak için mesleki eğitimler, el sanatları, spor gibi alanlara yönlendirilmeli. Boşta bırakıldıkları sürece tehlike yaratmaya devam ediyorlar. Uyuşturucu bağımlılığı olanlar para bulmak için daha korkunç suçlara yeltenebiliyor.
Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Gelen mala gelsin ne diyelim.. Bununla birlikte, bisiklet alarmı tavsiye edenler olmuş. "Alarm çalsa nasıl duyacağım." diye düşünürdüm ama kafeye, markete bisikleti böyle koyunca alarm etkili bir yol. Biz alarmı duyamayacak olsak da güvenlik çalışanları, müşteriler falan illâ ki ilgilenirler ve hırsız için de caydırıcı bir yol olur. Sanırım, bisikleti kilitleyecek bir yer yoksa tekerle kadroyu kilitleyip bir de alarm takmalıyız. Elden başka da bir şey gelmiyor.

Gecmis olsun. orayi hep kullanirim. marketi yani. fakat gordugum kadariyla bisikletiniz katlanir. niye katlayip elde surerek alisveris yapmadiniz? ben yanimda kilidim yoksa, zor da olsa katlayip oyle giriyorum iceri. kilitsiz bisikleti birakarak isi sansa birakmissiniz. calinmamasi garip olurdu zaten.

İkinci el alırken mutlaka faturasını istemek gerekiyor. Yoksa biz çaldırır biz alırız...

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Bu herifler çok belli ki gün boyu orada bekliyor. Kapıdan girer girmez bir diğerine seslenip kafası ile işaret ediyor. Bisiklete selam eder gibi de geçiyorlar. Polis denen kişiliklere şikayette bulunun birşey çıkarsa halledersiniz. Olmazsa bir haftasonu siz pusuya yatar bu herifleri beklersiniz. Kaynaklarını bırakmazlar, gelirler tekrar. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun inşallah bulunur :(

Küçük takip cihazları var. Acaba sele altına, gidon içine yada bisiklet üzerindeki herhangi bir çantanın içine yerleştirip (yani bisiklet üzerinde fark edilmeyecek herhangi bir yerine) böyle anlarda polis eşliğinde takibi yapılabilinir mi? Polis ilgilenir mi? Polis olmadan takip edip gidip çalan arkadaşın ellerini parmaklarını kırsak, bacaklarını diz kapaklarından sakatlasak sonra bisikletimize atlayıp gitsek, hernangi bir güvenlik kamerasına takıldığımızda, darp ettiğimiz için hemen polis gelip alır mı bizi? Yada kolunu bacağını kırdığımız ve bisiklete kavuştuğumuz o anı video dan hırsız efendiye bak bu görüntü deyip sadece izletirler mi? GPS ile takip konusunu değerlendirip inceleyeceğim.

Bu arada bisikletimin çalınması rüyalarıma bile giriyor. Sabah bir uyanıyorum bisiklet yanımda. Nasıl bir psikolojiyse, üstündeyken bile tetikteyim.
Geçmiş olsun, umarım tez zamanda kavuşursunuz bisikletinize.

@Aytaç Öztürk
O cihazlar var forumda tartışması yapıldı ne karara varıldı bende takip edemedim. Tekrar bi bakmak lazım. Hiç olmazsa hırsızı bulmak için iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Öztürk
Vicdansızlar! geçmiş olsun arkadaşım. inşallah bir daha başına gelmez, inşallah hiç birimizin başına gelmez.

Kaybınız için üzüldüm. Neredeyse 2 aydır İstanbuldayım ve toplamda en az 40 gün boyunca günlük antrenman yaptım. Her antrenmanımda migrostan içecek ve gıda ihtiyacımı karşıladım. Üzgünüm ama dışarıda bisikleti bağlayabileceğiniz park alanı varken kameralar var diye güvenip içeriye kilitsiz bırakmanız ihmale gelmiş gibi. Umarım kayıtlardan bisikletiniz bulunur. Daha dikkatli olmanızı temenni ederim.

• Beğen
Tepkiler: erdsde
Çok geçmiş olsun... Üşenmeyip her durduğumuzda kilitlememiz gerekiyor sanırım. Başka türlü sonu gelmeyecek gibi bu çalınma olaylarının. Gerçi kilitlesek bile, semtimizin azim ve istikrar sahibi bisiklet hırsızları yılmadan kilidi kırarak bile çalıyor!

BKZ: Daha 2 hafta önce okulumun içine kilitlediğim bisikletim çalındı:acpsnr:

Sahibinden.com gibi sitelerden araştırın

Aynı benimde öyle bi yerim var üşengeçlikten koyarım oralara bundan sonra asla..
geçmiş ola

Yine bir karakafa yine bir güneydoğu kekosu.Bu tarz tipteki kekoların alayı hırsız alayı potansiyel suçlu.Bir tane şu şekilde giyinip de hırsızlık yapmayan haraç kesmeyen keko var mı merak ediyorum? Devlet daha ne diye devlet ki bunları görmüyor mu ? Bu tür olayların %90'ı bu güneydoğulu fosforlu karakafalar tarafından gerçekleşiyor.Devlet işini yapmıyor polis işini yapmıyor kanun zaten yamalı bohça her yerinde açık var.Ya eğit ya sınır dışı et ya hapse at bişey yap bu ne arkadaş virüs gibi yayılmışlar etrafa içimiz dışımız karakafa keko doldu temiz insanlar yaşayamaz hale geldi.Çöküşün başlangıcı resmen
Böyle bir ülkede milyarlık bisikletleri gözünün önünden ayırıp rahat davrananların bisikletleri hep çalınmaya mahkumdur.Ben kıçı kırık xc150'yi bile gözümün önünden ayırmıyorum insanlar 5-10 binlik bisikletleri nasıl gözünün önünden ayırıp biyerlere girer aklım almıyor doğrusu.İnsan biraz yaşadığı ortama adapte olmalı isveçte norveçte yaşamıyoruz arkadaşlar burası Türkiye...

@erdsde
maalesef bu konu o kadar dile getirildi ki, artık hırsızlar bile bunun farkında, yine bakmak isterseniz bakın ama bence zaman kaybı, el altından satıyorlar ya da başka şehire götürüp satıyorlar :(

Bende katlanırımı herhangi bir markete veya başka bir dükkana falan girerken katlamadan yanıma alıyorum. Hiç tepki almadım şimdiye kadar. Hatta bugün bime girdim. Çalışan arkadaş yardımcı bile oldu.
CAM00468.jpg

@ikraertas
Anlık yada çok çook kısa süreler için uyduruk kilitlerimiz en azından bu şerefsizlerin videodaki gibi rahat çalabilmelerini engelliyor.bu sebeb ile ihmale gelmediği kati.ki lit le ye ce ğiz. Çünkü her çaldıkları bisiklet bir sonraki için bunlara güç cesaret ve aralarında ağızlarından salyalar akıtarak anşattıkları bir hikaye olarak dönüyor bu ahlaksızlara...uzun ayrılmalarda(uzun,gün hafta ay değil bence)ise zefal u kilit(bisikletçim önerdi kullanıyorum başka marka yada daha sağlam çözümler varsa paylaşalım lütfen)sprial motor ile bile uğraşması lazım.handikapını da yazayım ağır☹
Lütfen anlık terklerde üşenmeyelim kilitleyelim
Selamlar saygılar

• Beğen
Tepkiler: ikraertas
@Yusufclp
migrosa bisikletden inmeden girip bende meyve tezgahının yanına koyuyorum :) kocaman alan ne zararı var, zaten incecik bisikletin kime ne zararı olmuş şimdiyo kadar, pislik mi, yer kaplama mı ? gerçi marketlerde hiç sıkıntı çıkarmıyolar, yalnız geçen gün A-101 de bisikleti beğenip kasaya götüren oldu :) o iyiydi baya
bisikletle ilgili kısıtlamalar dikkat ederseniz düşünmeden ezberlenmiş hareketler şeklinde ilerliyor, sadece tüm iddialar neden ? diye sormak yetiyor, bi noktada tıkanılıyor.
-müşteriye rahatsızlık veriyor beyefendi
+ hangi müşteri..?
-genel
+ benim bisikletim yapmaz öyle şey, kimse ona bulaşmazsa o da kimseye bulaşmaz, 3. dk. sonra götürücem zaten
.....

@Tasogare Ben yanımda gezdiriyorum her reyonda. Rahatsız olan olmadı olursa da cevabını veririm. Bugün bir de tül-perdeciye gittim direk daldım içeri bisikletle. Tabii inerek yaptım bunu. Terziye de alıp giriyorum içeri. Garipsiyorlar önce ama biraz muhabbet edince anlayış tavan yapıyor.

Geri