Scudo Sports

Bisikletimin Akort Ayarı

Murat T.

Aktif Üye
Tepki
34
Bisiklet
Kron
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.

Bildiğiniz gibi çok çok ucuz atlattığım bir kaza vardı(https://www.bisikletforum.com/konu/cok-cok-ucuz-atlattigim-kaza.117998/)

Bu kaza neticesinde bisikletimi ayrıntılı biçimde gözden geçirdim. Amortisörümün rebound ayar vidası yok olmuş sanırım artık alyan ile ayar yapmak zorunda kalacam. Ayrıca sol bacakta bir traşlanma var. Tabi kozmetik hasar.
Ancak arabanın altında kalan ön jantın lastiğe temas eden kısmında bir deformasyon mevcut. Uzun vadede lastiğe hasar vereceği kesin. Fakat demirde tam olarak yamukluk var mı bilmiyorum, lastiği çıkartıp bakmam gerek ancak lastikte göze çarpan herhangi bir yalpalama yok.

Fakat tüm bunların dışında incelemelerim sırasında kafamı çok meşgul eden bir sıkıntım var: Jant teli gerginliği.

Ön jantı tellerini elimle yokladım ve bazılarının cidden çok gevşek olduğunun farkına vardım.
Ayrıca bisikletimi aldığımdan beridir arka tekerim hoplama yapıyor. Bisikleti satın aldığım yerin servisinden hiç memnun değilim bu yüzden garanti dışı kalması pahasına başka yerde yaptırmayı düşünüyorum.
-Fakat bahsettiğim sorunlar gerçekten düzeltilmesi gereken sorunlar mı sizce yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum?
-Ayrıca Mersin'de güvendiğiniz bu ayarı yapabilecek yer önerebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.

Scudo
@Murat T.

Oncelikle gecmis olsun!
Tellerin tirin tirin olmasi gerekmiyor. Ancak bazilari gergin bazilari asiri gevsekse, jant duzgun gorunse dahi yuku esit dagitmiyordur ve kirilma / akort kacirmaya musaittir. Ayni sekilde tekerde hoplama olmasi yanal akort duzgun olmasa da dikey akort bozuklugu oldugunu gosterir.
Deformasyon suphenizde varsa isinin ehli bir servis veya elinden gelen ozenli bir bisikletsevere goturun ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat T.
Geri