salcano, kron, sedona olması bu seviye bisikletlerde sadece üzerinde yazan yazıları etkiler...
salcano'dan olan şikayetlerin en büyük sebebi 250 lira civarındaki çelik kadrolu "çöp" bisikletleridir. kron ya da sedona'da bu seviyede modeller yok...
o okuduğun şikayetlerin hangisi astro-nirvana-insomnia gibi serilerden?
excel alıp, nova alıp, efes alıp 250 liraya kalite bekleyenler en ufak sorunda laf ediyor... salcano'nun en çok satan modelleri de bunlar olunca binlerce şikayet olmasından daha normal bir durum yok sanırım...
yurt dışından getirilen alüminyum kadroları, shimano, suntour gibi donanımlarla birleştirip üzerine salcano yazılı sticker basmaktan başka bir işlem yok neredeyse salcano tarafından yapılan... salcano donanımında yaşayacağın sorun bisikletin salcano olması ile alakalı değil kısacası... aynı donanım diğer markada da aynı sorunu çıkarma ihtimaline sahip.
servisleri kötü deniyor, bir kısmı kötüdür bir kısmı iyidir(ben memnunum) ancak servise bağımlılığınız garantinin devamını isterseniz ilk kurulum ve periyodik bakımlardan ibaret... onun dışında parça değişimi olsun, genel bakımlar olsun... nereye isterseniz gidebilirsiniz.
(link)
bu paraya alabileceğin en iyi bisiklet... ikinci el düşünmüyorsan kaçırma.
@alper Ku
salcano aldım, çünkü bir kere alıyorum...
aynı donanım sedona yazan kadroya takılınca mükemmelleşiyor mu? 2 sene dayanacak parça 20 sene mi dayanıyor? ne oluyor da sedona alınca bir kez almış oluyorsunuz?