Scudo Sports

Bisikletimi satan dolandırıcı

Maksat talipli çıkınca 50-100 kapora almak. Veya çok güvenen birisi çıkarsa siz parayı gönderin, ben de bisikleti göndereyim diye dolandırmak.
Alttaki sadece sıfır yol bisikletiyle takas işi de inandırıcı olması için.

Scudo
Selam geçmiş olsun yurtdışında da benzer şeyler oluyor mesela bir tanesi pinarello bisiklet fotoğrafı koyup ve fiyatını düşük tutup insanlardan kendisine havale yapılıp bisikleti sonrasında göndermeyi taahüt ediyordu ve malesef para gönderenler de oluyormuş şikayete rağmen resim hala orada .
2. el bisiklet alırken gidip görün mümkünse aldığınız kişiden imzalı kağıt isteyin veya o bölgedeki güvenilir arkadaşlarınızdan yardım isteyin

bu ilanı dun gordum ben, bayada ucuzmuş dedimdi :D...

Sabah aradı beni, bizde de tıpa tıp aynısından var dedi. Kardeşi mi, bilmem nesi fotoğrafları bi' yerde görmüş, kendi fotoğrafları profesyonel makineyle çekildiği için çok büyükmüş. Sahibinden sitesi kabul etmemiş fotoğrafları. Dedim o fotoğrafları oraya kafanıza göre koyamazsınız, gerekçeniz beni ilgilendirmiyor dedim. Ya işte zaten para verdim ve siteye vitrin ilanı yaptım bilmem ne dedi. Her neyse dedim, gerekeni yapın ya da ihbar edeceğim dedim. Endişeliydi ses tonu. Bakalım ne yapacak.

Anlamadığım kısmı; tur gidonu bile mi aynıymış bisikletin, hayret...

Sahibinden.com un en büyük eksigi ilanlara yorum yapilamamasi . Dolandiricilik cok kolay bu sayede.

Bu tarz sitelerde dolandırıcılık hat safhada ilerlemiş durumda.Kullanıcılarında bilinçlenmesi gerekli.

Geri