Bisikletimi Nikelajlattırmak İstiyorum !

serhann

Üye
Kayıt
9 Temmuz 2006
Mesaj
7
Tepki
0
Şehir
yOK yaşamıyorum
Arkadaşlar Ben Forumda Yeniyim.Bisikletimin Kadrosunu Komple Nikelajlattırmak İstiyorum Ama Boyalı Ve Boyanın Üzerine Nikelaj Olmuyormuş Onu Kazımakta Çok Zor Bi İş Sanırım Eğer Onu Yapamazsam Siyah Renge Boyamak İstiyorum Ama Mat Olmıycak Metalik Biçimde Tavsiyeleriniz Nelerdir ?
 
Scudo

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul

Tek tavsiyem: VAZGEÇ!!!
Kadronu kaybetmek istemiyorsan..
 

nicaleus

Aktif Üye
Kayıt
1 Nisan 2006
Mesaj
123
Tepki
23
Şehir
Bursa
dostum ben eski boyasını nasıl sökecem diye düşünürken bulduğum boya sökücü ilaç ile tüm boya çıkartma işlemini 3 4 saatte yaptım
daha sonra hafif paslanmış kadroyu 400 no zımpara ile temizleyerek ışıl ışıl ettim sonra da siyah metalik sprey boyayla boyadım
sonuç: gayet şık ve orjinal boyaya sahip kadro:)

yanlız tavsiye boyayı 2 kutu al ve 30cm uzaktan sık aman ziyan gitçek diye korkma
kolay gelsin...
 

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Kadron aluminyum ise nikelaj gibi parlatmanin bir yolu var.

Ilk asamada bir kutu kaliteli boya sökücü alip, kadrodaki boyayi söküyorsun. Ama üzerinde zerre kadar boya kalintisi olmayacak. Ardindan çok iyi bir sekilde zimparayla zimparaliyorsun. Ama o zimparaladigin yerler kendiliginden parlamaya baslayana dek zimparalayacaksin. Çünkü burada o sekilde bir islem önemli. Daha sonraki asama ise, kadronu keçe denilen malzeme ve onun özel ilaciyla parlatiyorsun. Bu islem ise su sekilde oluyor:

1. (Keçe denilen malzeme Karaköy'de rahatça bulunur) Önce bir keçe ediniyorsun ve tabi onun özel bi maddesiyle birlikte.

2. Keçeyi kullanmak için bir matkap gerekiyor, ya da ziebart vb. otomobil cilalari yapan firmalarin cila atarken kullandiklari küçük makinalar var, gerçi onlar normalde demir kesme amaçlidir, fakat onlar ucuna kesmek için tas takmak yerine süngerimsi birsey takarak parlatirlar. Ama senin için matkap yeterli olacaktir. Bu arada keçe matkap ucuna takilacak sekilde olmali.

3. Keçeyi matkaba taktiktan sonra ve onun o kimyasalini keçeye sürdükten sonra matkabi çalistirarak, kadronun üzerine uyguluyoruz. Dikkat! Keçe kullanirken mutlaka agzinizi ve burnunuzu kapatacak sekilde maske takiniz.

4. Keçeyi sik sik o kimyasala sürtüp o sekilde islemi sürdürüyoruz. Tekrar söylüyorum, keçe kullanilacak zeminin pürüzsüz ve çok iyi zimparalanmis olmasi sart.

5. Ve son islem. Tamamen kadromuzu parlatip, nikelajli gibi görünmesini sagladiktan sonra, bir kutu ince spray vernik aliyoruz, burada da önemli olan vernigin spray kutudan çiktigi yeri yani o küçük deligi islem sirasindan çok hafif sekilde tinerli bir bez ile siliyoruz ki vernik çikarken orayi doldurup, diger çikan vernikleri boncuk boncuk çikartip kadromuzun görüntüsünü bozmasin. Vernigi attiktan sonra 24 saat kurumaya birakiyoruz. Ardindan bir kat daha atmanin faydasi var tabi. Fakat isterseniz 24 saat sonra o sekilde de kullanabilirsiniz.

Daha iyi anlamaniz için, ben kendi yaptigim aluminyum sele borumu parlatma çalismalarindan bir iki fotograf koyayim.

Ilk fotografta da görüldügü gibi, siyah renkle boyanmis ZOOM 3D sele borumun üzerindeki boyayi güzelce zimparaladim. Kadro da ayni bu görüntüye sahip olmali zimparalandiktan sonra.

http://img143.imageshack.us/img143/1007/photo00237nm.jpg

Bu fotografta ise, keçe ile parlatildiktan sonraki halini görmekteyiz...

http://img212.imageshack.us/img212/2558/photo00259ec.jpg

Ve son fotograf ise vernigi de atildiktan sonra bisikletimin üzerindeki hali.

http://img132.imageshack.us/img132/8092/photo00265qe.jpg

Umarim iyi anlatabilmisimdir ve umarim yardimci olabilmisimdir...

Bu arada Enes (Bisiklet Canavari) arkadasimiz daha önce bir arkadasinin kadrosunu bu sekilde parlatmisti. Yanlis hatirlamiyorsam onlar tencerelere kalay yapan bir yerde kalaylattirmislardi :). Kendisi bir açiklama yaparsa seviniriz. Yani keçe ile ugrasamam, elim yatkin degil diyorsan böyle birseyle de halledebilirsin. Fakat sanirim Enes daha sonra kadroyu boyamisti, o parlakligin uzun ömürlü olmayacagi için. Ama keçe ile bu islem yapilip, üzerine vernik de atilirsa, uzun süre ayni parlakligi koruyabilir...
 
  • Beğen
Tepkiler: Turhan Evci

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2005
Mesaj
1.757
Tepki
1.243
Bisikletforumun her başlıgına kolay kolay giremiyorum iyi raslamışım bu başlıga....Sercan eger bir daha bu şekilde forumda bir yere yazı yazmamı istersen ayriyetten bir özel mesaj atmanı rica edicegim.Çünkü gözümden kolaylıkla kaçabiliyor :)
Neyse biz önce boyalı kadronun boyasını boya sökücü ile bir güzel aldık sonra.Altından çıkan aleminyumun rengini daha da fazla aprlasın diye tencerecide parlatmıştık.Burada size tavsiyem tencereciye sadece kadroyu götürmeniz.Çünkü parlatan aletin başı öyle heryere giremiyor.Sonra Sercanın burada yanlış hatırladıgı bir nokta var.KAdroyu tekrar boyatmadık halaa öyle duruyor kadro ;) Bilmiyorum cila atmayı hiç düşünmedik kadroya ama bu da öyle kısa sreli bir parlaklık saglamıyor en az ne bilim bir 6 ay gider gibime geliyor....
ÇAlışmamızdan bir kaç resmi koyayım bari
http://img159.imageshack.us/img159/884/dsc000992kv.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/3362/dsc001003ub.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/7421/resim0047et.jpg
Sadece boyanın çıkarılmıuş hali
http://img95.imageshack.us/img95/7427/dsc005557ew.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/9542/dsc005603sp.jpg

http://img103.imageshack.us/img103/271/dsc023134ri.jpg
Son 3 resimde parlatılmış hali.Eminim tanış birisi oldugunda veya adama fazladan para verip işin başında durdugunuzda daha iyi neticeler alınabilinecektir

http://img231.imageshack.us/img231/7063/resim0052nd.jpg
Bu da boya sökücü.Bu arada bisiklet benim degil.Bizim bisikletcinin sürüdgü bisiklet....
 
  • Beğen
Tepkiler: Lancer

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Enes 6 ay gider gitmesine. Ama terliyken kadroya dokundugunuzda dokundugunuz yerlerin bir iki gün sonra matlasacagini göreceksiniz... O yüzden bir vernik atin derim...
 

Deniz Kılıç

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2006
Mesaj
340
Tepki
101
Şehir
Konak, İzmir
Boya sökücü nerede bulabilirim Benim bisikleti çok yanlış düşünerek boyamıştım.Şimdi onu çıkarmak istiyorum.Yardım ederseniz çok mutlu olurum.
 

JeTSeLiM

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2006
Mesaj
6
Tepki
2
Bence en kolay ve sağlam olanı kadroyu tamamen parçalayıp ince zımparayla (400-500 nolu olabilir) güzelce zımparalamak, sonrada bi sanayı sitesine götürüp her hangi bir kromcuya rica edip krom kaplatmak, üçret istensede pek fazla tutmaz. Ben kendi bisikletimi söylediğim gibi parçalayıp iyice zımparalamıştım bir tanıdığın vasıtasıyla fırın boya attırdım cebimden çıkan sadece zımpara değğeri oldu. Çokta güzel oldu, tavsiye ederim;)
 

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
KROM? Krom yaptirmak biraz zor ve kimsenin ucuz bir miktara Krom kaplama yapacagini sanmiyorum. Nikelaj diyecektin sanirim...