Scudo Sports

Bisikletimi Nasıl Temizlemeliyim Lütfen Yardım

Tamam abi o zaman zincirleri zincir temizleme aleti diye bir şey vardı öyle hatırlıyorum forumda görmüştüm içine biraz benzin mi ne koyuyorsun ter temiz oluyor ondan alsam temizlesem zincieleri sonra çıakrıp köşeye koysam bisikelti temizleyip birleştirirken onuda geri taksam nasıl fikir ?

Scudo
Teşekkür ederim ben temizlerim pazar günü ya zaten birşeylerle uğraşmayı seviyorum

Mesala ben bisikleti kompe söktüğümdeçok dikkatli olurum bisikletin bir çiziği vucudumu kesen bir bıçak gibi :) vites kolunu açarım temizler gerekli yağla yağlarım kapatırım ama bunu daha önceden yapmadıysan hemen açmayın bisikletten anlayan biri varsa o yapsı sizde izleyinki sorun olmasın vites kollarını wd-40 la temizlerim sonra silerim yağlar kapatırım ayrı bi köşede durur sonra diğer parçalar böylelikle tüm parçalar temizlenip toplarım sonra zinciri yağlarım tabiki diğer parçaların bakımı esnasında hepsini deterjanla temizlemem çoğunu mendille silerim temizlerim

@Deniz Caz

Hocam vites kollarını falan nasıl açabilirim? Ayrıca bir şey soracağım.. Vites ve fren tellerini sökersem eğer geri taktığımda vites ve fren ayarı yapmak gerekir mi? Gresleyeceğim bu telleri.

Ayrıca WD-40'ı deneme amaçlı püskürttüm dikkatsizce. Balkonun buzlu camına geldi ve bozdu resmen. Kocaman leke kaldı. Balkonda gazete sermeme rağmen WD-40 yağları akıttı yerden çıkmadı lekeler. Tenha geniş bir sokak var. Bisikleti oraya götürüp gizlice yağını akıtacağım. :) Zabıta gelmediği sürece sorun yok. Balkon batıyor yoksa. Elimde alet edavat olsa tek tek parçalar leğen bulurum plastik, içine atar parçaları tek tek sıkarım spreyi.

İyi bir mtb turunun ardındanki görüntüler..Al bahçe hortumunu.ver tazzik

Geri