Scudo Sports

bisikletimi kullanamıyorum

Tepki
3
Arkadaşlar geçen sene salcano ımpetrus aldım ve alır almaz
yazlığa götürdüm orada hiç bisiklete binemedim yollar çamur,taş,toprak
bisiklet MTB olmasına rahmen ormanda,dağ,taş yollarda binmeye korkuyorum
çizikler meydana geliyor bisikletimde bir çizik olsa bile canım kullanmak istemiyor

kışın ayrı bir sorun kışın bisikleti orada bırakıyorum yazlıkta
paslanma sorunu var bu seferde
ben istanbuldayken yazlıktaki bisikletimin paslanmasını nasıl önlerim
gitmeden önce bisikletin tamamını yağlasam mı acaba
önerilerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Hasan Topcan
Scudo
bisikletinizi belki çok seviyorsunuz ona bişey olmasını istemiyorsunuz ama olayı biraz abartmışsınız bence

bisikletimi pastan ve çiziklerden korumanın yöntemleri hakkında bilgi verebilrimisinz
kadro
dişliler
zincir
uygun yağlar

benim tavsiyem mtb olduğu için imkan buldukça sürmelisiniz. yaz kış yağmur çamur demeden binmelisiniz. kimsenin süremediği havada siz sürmelisiniz. bunun zevki de başka ama sanırım zamanınız yok bence kullanmadığınız zaman güzelce ambalajlayın yada varsa kutusunda parçalayarak muhavaza edin ;)

Muhafaza etmek için karton kutu, naylona sarmak vs iyi olmaz.. Paslanmaması için hava alması daha iyi. Ve nemli bir ortamda olmasın tabii ki.
Kaldırmadan önce de komple temizleyip, özellikle zinciri hafifçe yağlarsın olur biter (makina yağı olabilir) ;)
İstersen göbeklere vs biraz WD40 da sıkabilirsin.

Ezik Çizik konusuna gelince... Birşey mükemmele ne kadar yaklaşırsa o kadar kolay bozulur; ufak kusurlar insana özgüdür, kusurları kabul etmek lazım.. Ayrıca "mükemmel" yapaydır; bu yüzden zaten mükemmel "en güzel" değildir.. Ayrıca mükemmel peşinde koşmak nafiledir çünkü hiçbir zaman mükemmeli yakalayamayacağın için sonu hüsrandır..

Bisikletim çizileceği için binemiyorum diyorsun, benim de evde bütün kış uğraşıp hazırladığım iki bisiklet yatıyor, sakatlık sebebiyle yazın en güzel günlerinde binemiyorum.. Keşke binebilsem de parça parça etsem onları :boese157:

@Mustafa Fatih Tahta

Aynen katılıyorum. Sakınan göze çöp batar diye güzel bir atasözümüz var. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin gene çizik oluşacak ve bu sefer çok dikkat ettiğiniz için sizin moraliniz daha çok bozulacak. Bunun için rahat olun bırakın çizilsin,kirlensin,kırılsın.. En güzel güllerin bile dikeni vardır. Bunlar da bisiklet sevgisinin dikenleri..

• Beğen
Tepkiler: Yunus K.
@Mustafa Fatih Tahta

arkdaşlar bu makinaların adı dağ bisikleti o kadar
salcano ımpetrus dağ bisikleti sayılabilicek bir bisiklet değil
bunların hepsi yalan trek fln hiçbiri dayanıklı değil
zaten çoğu alanlar mtb leri şehirlerde kullanıyo
kimse çamura sokmuyo
çok dantik makinalar
bu bisikleti satıp üzerine para koyarak alıcağım, gerçekten adam gibi bir bisiklet
önerirmisiniz
titanyum kadro yokmu
titanyum jant fln

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
bisiklet için ayırdığınız miktarı ve kullanım amacınızı belirtip konuyu doğru yere açarsanız yardımcı olunabilir.;)

@ferit balkan

şakamı bu ? nasıl dayanıklı değil trek.madem hiçbirisi iyi değildi neden iyisini almadınız :) dağ bisikleti adı üstünde.çamur ve toprak olmazsa olmaz.

Geri