Kimsenin günahını almak gibi olmasın ama çalındıktan dört gün sonra bisiklet alınıp satılmışsa satan kişi de bisikleti al-sat yapmak için almış ve bu kadar ucuz olduğunu görünce büyük ihtimalle çalıntı olduğunu da düşünmüştür. Bisikleti çalan kadar olmasa da çalıntı bisiklet piyasasının çarklarını çeviren herkes bence biraz da olsa suçludur. Yani satan kişinin de sütten çıkmış ak kaşık olduğunu sanmıyorum.
bu olayın önüne faturasız irsaliyesiz. evraksız hiç bir bisikleti almayacaksınız. ancak böyle geçersiniz. şahsen faturası olmayan hiç bir bisikleti kesinlikle almam. alanada hayret ederim.
Adamla bu iki gün boyunca çok konuştuk.
Bu işi sıklıkla yaptığını, Kayseri'ye, Ankara'ya vs kargoyla çok bisiklet gönderdiğini anlattı. Hatta İstanbul'a kargoyla gönderebileceğini sadece 40 TL olduğunu vs söyledi.
Bu işi sık yaptığını başına ilk defa böyle bir iş geldiğini söyledi.
Sürekli aynı adamdan bisiklet aldığını söyledi.
Bisikleti 700 TL'ye aldığını söyledi. Bana 1200'e satmaya kalktı. Fiyatının 2 bin 300 olduğunu çok iyi biliyor.
Tavırları, edası, konuşması, rengi, korkusu da pekiştiriyor.
Bence, çalınmış bir mal aldığının kesinlikle farkında ve bu işi ticarete dökmüş.
@Demir2000 geçmiş olsun ve gözünüz aydın. Bu çalıntıyı satan dükkanın adını ve yerini söyler misiniz? Bursa'da çalınan bisikletler için biz de kolaçan edelim.
@Demir2000 bu satın aldığı adamın numarasını bilmesi ilginç ben çalıntı mal satsam sattığım kişiye numaramı vermem bence beraber çalışıyorlar , şehir dışındayım demesi de bunu pekiştiriyor.
Giderek güçlenen ve sonunda somutlaşan şüphe ve tespitlerim şöyleydi:
1. Tarih: Çalındıktan 3 gün sonra internete konuldu.
2. İnternete hırsızlık tarihinden sonra konulan ilk Triban 520
3. Stop lambası ve farı park ederken çalmasınlar diye sökmüştüm. Orijinalinde üzerinde olan bu iki parça internetteki fotoğraflarda yoktu.
4. Beden aynı: Large
5. Elinde fatura yok.
6. Bisikletin daha önce çekilmiş fotoğraflarındaki çizikler. Sağ fren ucundaki sıyrık ve seledeki sürtünme izi. Kesin bizim bisiklet olduğunun kanıtı oldu.
7. Seri numarası: Burada ilginç bir konu var. Decathlon'un gönderdiği e-faturada seri numarası yazmıyor. Seri numarası için Decathlon'la yazıştık. Özel bir şirket internet satışını yapıyormuş. Ancak onlar seri numarasını verebilirmiş. 2 gündür maalesef seri numarasına ulaşamadım.
Seri numarasıyla ilgili ikinci ilginç nokta şu: B'Twin bisikletlere seri numarası yazıyor ama nedendir bilmem seri numarası etiket şeklinde yapıştırılmış. Rahatlıkla sökülebilir. Neden kazımıyorlar bilemedim. (Bu arada hırsızlar benim bisikletten etiketi sökme ihtiyacı hissetmemişler)
Bu arada ne hırsız ne polis bu detayların hiçbirini sormadı bile...
Benim bisikletim calindiginda da ayni olay olmustu. Ben elimde herhangi bir kanit olmadigi icin calinti basvurusu yapmamistim. Bisikletimi forumdaki arkadaslar internette gormusler bende o sabah calinti basvurusu yapip bisikleti almaya gitmistim. Bi tane sivil polisle birlikte bisiklete baktik satan sahista benim polise soylediklerimi dogrulayacak bilgiler verdi. Poliste bana sende bunun seri no su filan var mi diye sormadi.
Soyle bir olay var her satici bir baska saticiya yonlendiriyor(ben bundan aldim diye) ilk calan kisiye ulasilamiyor. Ama anladigim kadariyla calanda, satanda, aradaki aracilarda hep baglantili.
Gözünüz aydın, hakikaten kendiminkini bulmuş gibi oldum. Yol topluyorum da kara kara düşünmeye başladım, seri no yok, fatura yok. Başka bir delil lazım artık.
@mariokaldato faturasız kadro da kesinlikle alınmamalı. sıfır ise zaten faturalı olur. 2. el kadroda muhakkak alındığı halindeki bisikletin faturası olur oda önemli yani. ben 2 defa kadro sattım ikisinide bisiklet faturası ile kadroyu verdim şuanki kadromuda satmayı düşünüyorum onuda bisikletin faturası ile kadroyu satıcam. işin özü faturasız kadro ve bisiklet alınmamalı. atılırmı hiç fatura ya çok enteresan.
Soğanlıdaysa tam adres söyle abim burda oturuyorum zaten burdaki bisikletçilere pek güvenmem önlerinden geçerken bisiklete nasıl bakıyorlar bir görseniz neyse uzatmayayım tam adres belli mi hocam?