Scudo Sports

Bisikletimi bozan sözde bisikletçi

@Ali Minyum
Ben ilk satırda kişisel olarak güvenmeyeceğimi söyledim. Buna karşı çıkma hakkınız yok.
"sanrılarım"la konuştuğum diğer cümlede ise önce büyük çaplı diş açılıp sonra takılcağını "sandım".
ki sanrılarım da yanılmıyormuş!;
Bu Würth'ün Time-sert adlı ürünü,
Bu da sizin dediğiniz yaylı,
yapımı;
(link)
Bu da alınmak istenirse link (link)
Neyi yanlış söylemişim de karşı çıktınız anlayamadım ama neyse birilerine yardımcı olacaktır.

Scudo
@Mert S.

Yeni krank seti işinizi görecektir. Kolay gelsin...

Hepinize çok teşekkür ederim, pedalı düzelttik gibi. Pedalları çıkardıktan sonra bir tur tersten taktık (aynakolun arkasından) sonra da sağı solu değiştirince yeni gibi oldu, bisikletçi benden özür diledi... :D

Bisikletimi bozan insansı hala kendini savunmaya devam etti fakat özür dileyen oğluydu.

Bisikletimin servisi şehrin bir ucunda ben diğer ucundayım. Yeni bisiklet olduğu için servisten başkasınada baktırmak istemiyorum. Ancak ne arıza ile gidersem gideyim servisteki usta başından savıyor. Yok "bisiklete alışmalısın", "bak ben kullanıyorum sorun yok sen hatalı kullanıyorsun" vs. Ya hu vites geçmiyor işte. Geçse seni niye rahatsız edeyim. Her neyse başka usta arama çabasına girdim. Mahalleye yakın bir bisikletçiye gittim. Usta, ilk defa vitesli bisiklet görüyor gibi bir bakış attı. Bir şey elde edemeyeceğimi anladım ancak bırakıp çıkamadım da. Sağına baktı, soluna baktı "vites kolu arızalı, garantisi devam ediyorsa servisten değiştir" dedi. Çok şükür acemi ustadan kurtardım bisikleti. Daha sonra zincirden sürtme sesi geliyordu onu da başka ustaya gösterdim. Şöyle bir baktı. "Olur böyle şeyler" dedi. "Takılmana gerek yok. Mekanik sistemde sürtme olur mutlaka." İçim rahat etmedi vardım yine servise. Baktı, inceledi, vidalarını sıktı, gevşetti vs. sanki oldu gibi. Aldım bisikleti, eve gelirken baktım ki bu defada ön vites teli haddinden fazla gevşek ve ön dişlide 1'e hiç düşürmüyor. Oy ben ne edeyim. Sözün özü sanırım bu işleri bir an önce kendim öğreneceğim.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
bisikletçilerin huysuzluğu ve her şeye of puf yapmaları beni bıktırdığı için çok zorda kalmadıkça asla gitmiyorum sizin adına çok üzüldüm neyse ki halletmişsiniz :)

Boşver abi bisikletçiyi-tamirciyi, basit bi alyan takımı al, aynakol içinse uygun anahtarı al, internette bisikletin baştan sona bakımları, ne nasıl sökülür nasıl takılır hepsi mevcut. Uğraşma bisikletçiyle, vites ayarı yapmak da kolay 1-2 saat vidaları gevşet sık ne işe yaradığını çözersin. Bi tek jant akordu uğraşılırsa yapılabilir olmakla birlikte sıkıntılı bi iş, anca onun için bisikletçiye uğranabilir. Geçmiş olsun bu arada

Youtube'de bisikletle ilgili her türlü tamir-bakım videosu var. Yama tamir seti, Alyan seti, ingiliz anahtarı, 12-14 anahtar ile yapılabilecek basit tamir-bakım işleri için bisikletçiye gitmeyin. Ben bisikletçiye tamir-bakım için hiç gitmedim. Herşeyi youtube ve forumdan öğrenip uyguladım.

İnternetteki videoları izledim ama sanırım birazda el yatkınlığı olacak. Yok, yok ne yapıp edip öğreneceğim bu işi :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Jant akordundan anlamadığım ve ögrenmeye üşendiğimden, tekerlek göbeği ve aynakol orta göbek bakımımları için de gerekli alet edevat yatırımını şimdilik gereksiz buldugumdan, bu saydiklarim dışında her işi kendim yapıyorum. Bisikletlerim de saat gibi maşallah.

Gerek burası, gerek youtube vs diger kaynaklarda, ayrıntılı anlatımlar sağolsun, her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı mevcut, Allah razı olsun tecrübesini paylaşanlardan.

• Beğen
Tepkiler: ahmetgunay
@ahmetgunay

abicim cesaret et yeter. el yatkınlığı dediğin şey ilk denemede 30 dk da değil de 45 dk da taktıktan sonra oluşacak sende. Sonra sen kendin söküp takmak isteyeceksin zaten. Basit tamir ve ayarlardan sonra detaylı olarak bisikletine girişebilirsin. Atla deve değil yeterki hevesini kaybetme:)

• Beğen
Tepkiler: ahmetgunay
Malzemelerin bir kısmı var. Kalanını da temin etmem gerekecek. Haklısınız arkadaşlar. Tamirciye minnet etmeye gerek yok bu işin başına geçmek lazım :)

Merhabalar, konuyu yazalı bayağı olmuştu o zamanlar pek bilgili değildim. Bir süredir Decathlon'da bisiklet bölümünde çalışıyorum ve epey yol aldım tamir, bakım konusunda. Her gün de üstüne koymaya devam ediyorum. Kendi bisikletini tamir etmek gibisi yok :cool:

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geri