Scudo Sports

Bisikletimi boyamak için sprey boya tavsiyesi

Burak7445

Üye
Tepki
3
boyayı sökmek yapacağım boyanın mat olmasını sağlamak..
bunları nasıl yapabilirim ? mat siyah yapmak istiyorum bisikletimi püf noktaları nelerdir ? forumda bununla ilgili konular varsa link atar mısınız.
bir de internetten güvenilir her türlü gidon fren vs. bulabileceğim bi site arıyorum fiyatları tuzlu olmasın yeter amatörüm zaten

Scudo
polisanda sprey boya olarak mat siyah var.
8tl fiyatı gecen gün aldım.
parça olarakta sahibindede 2.el kaliteli temiz parçalar bulabilirsiniz.
forumunda 2. el kısmı var.
sıfır parçlarda yabancı sitelerde daha makul fiyatlarda

sprey boya kolay sanma 2 fısta bitiyor en iysi kompresörlü sprey

Nalbur ve yapı marketlerden bulacağınız sprey boyalar bisiklet boyamak için aslında çokta uygun değil..

Araba sanayi sitelerinde oto boyası satan firmalar , orjinal otomotil boyalarını , ve sertleştirici harter kimyasalını , özel makinelerle bu tür spey tüplerine doldurabiliyorlar. Bu bile pürüzüsüz boyama için yeterli değil.

Pistole ve kompresörle yapılırsa çok daha iyi olur. ( çok hava az boay gelecek şekilde. En az hata payıyla boyayabilirsiniz )

Sizin yerinizde olsam bu boyama işini usta bir araç boyamacıya yaptırırdım. Araç boyayanlar boya işi fiyatı verirken önceki boyayı sökmenin maliyetinide hesapladıkları için , eğer önceki boyayı siz söküp , bisikleti demonte şekilde boyamaya götürürseniz çok daha az masrafla boyatabilirsiniz.

Veya araç giydirmecilerden vinil kaplatabilirsiniz.Bu çok daha kolaydır.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Gencer
Merhaba Arkadaşlar ,

Bugün kadro'nun astarını bitirmiş bulunmaktayım. baya zorlu ve güzel süreçti zımparası ile ayrı ve sabırlı bir şekilde uğraştım. Fakat boya türü konusunda çok kararsızım. Sanayide sordugum boyacı akrilik boya yapalım vernik gerekmez dedi fakat bu konularda fazla bilgiye sahip değilim

Boya türünü seçmemde yardımcı olursanız sevinirim

NOT: Uzun süre dayanıklı olmasını istiyorum :)

https://i.hizliresim.com/r9YWP1.jpg

https://i.hizliresim.com/l1BJop.jpg

• Beğen
Tepkiler: muhyt ve Tasogare
bence vernikli daha uzun ömürlü oluyo, ama görüntü tamamen değişiyo, biraz daha eski tip görünüyo, uygulanırken ince uygulanması gerekiyor, aksi taktirde amorf doku oluşuyo boya da ve vernikte, bende şu aralar uğraşıyorum ama dokulu olması can sıkıcı, bi çözüm bulmaya çalışıyorum
mat verniksiz renklerin renk çeşitliliği ve görüntü avantajı var, ama çok çabuk çiziliyor bilesin, daha ince de uygulayabilirsiniz, tekrar tekrar uygularsınız çizildiğinde

astarı evde mi uyguladınız, ne kullandınız ? güzel görünüyor, ama maşa sabitleyicinin yüzeyini, zımparalamak iyi olabilir

Vernik konusunda çekincem var. Genelde pütür pütür bi yüzey bırakıyor düzgün bi şekilde atılmazsa renkleri karıştırabiliyor arabadan dolayı biliyorum. Evet evde tek başıma uyguladım baya yordu ama değdi şuanki sonuçtan memnunum biraz kaçırdığım yerler olmuş fazla biriken onlarıda yarın ıslak zımpara yapıp kaybedicem. Maşa çok berbat bir haldeydi inan şuanki durumu öncekine göre mükemmel çocuklugumda hiç dikkat etmezdim şimdi temiz bir görünüm olsun diye uğraşıyorum. Boya şimdilik tam bir muamma tekrar tekrar uğraşmak istemiyorum. Akrilik boya nedir ne değildir onuda bilmiyorum. Boyacı mat dağ grisi akrilik yaparım ben sana diyor vernik gerekmez 2 dk sonra çizilince onunda bi anlamı kalmayacak. Kafam allak bullak anlayacağın

Bana yeni bisiklet aldırma nedeni. Eski bisikletimi soydum ne varsa 2 gün zımparaladım. Astar attım su zımparası ile zımparaladım. Sonra polisan spreyle boyadım. Üstüne kurumadan vernik attım ne güzel demi. 2 gün kurumaya bıraktım.Birde ne metal ile temas edince boya atıyor.............
Salcano igman aldım . Bu aralarda 1.50 lastik taktım hayırlısı bakalım

Ben de sanayideki oto boyalarından beğendiğinizi spreye bastırmanızı öneririm. Yalnız ben 2 kat vernik atmama rağmen koruyuculuğu ve dayanıklılığı sıfırdı. Vernik kullanmaya gerek yok. Yüzeyi en son yumuşak yapılı diş fırçası yardımıyla epoxy geçin. Tozsuz bir ortamda yaparsanız pürüzsüz cam gibi ve çok dayanıklı yüzeyler elde edebilirsiniz.

Geri