Scudo Sports

Bisikletimden gelen sesler...

Sanırım mehmaddick arkadaşımız açtığı konuyu unuttu. Bir çok arkadaşımızın başına gelen bu dorun için sebep açıklanmış, çözülmüş olsa iyi olurdu.

Scudo
Yok yok yahu ramazan dolayısıyla hiç bakamadım bisikletin tamir işine...
Çarşamba gününü bekliyorum bir bisikletçiye götürüp fotoğraflı işlemi göstereceğim buradan.
Kendim aynakol ve pedalları sıktım bir işe yaramadı..

Merhaba Mehmaddict, seninle neredeyse aynı tarihlerde ben de aldım 341 modelinden. Genel olarak memnunum ama aynı ses 300 km. kadar sonra benimkinden de gelmeye başladı. Ancak ben sesin ön maşa ile tekerin bağlandığı kısımlardan geldiğini düşünüyorum. Aradığımda; Aslı bisiklet " ilk 300-500 km de ayarlarda sapma olur, ilk bakımdan sonra sorun kalmaz " dedi. haftaya bakıma gideceğim umarım düzelir...........

@ersen.cem

Merabalar ben 300 km yi geçtim henüz bakıma götürmedim daha doğrusu bakıma götüreceğimi bilmiyordum :), bisikletin ilk aldığım an elcikleri değiştirdim.. rezaletlerdi.
Gidon ve vites ksımlarında el sığmama söz konusu bisiklette. Onun dışında gayet güzel ve akıcı bir bisiklet.. hee bu arada sizinde frenler hemen bitti mi ? :D

Ardkşlar çıt sesi bendede var Sedona711 bisikletim. yalnız çıt çıt değilde. 360 derecede bir yapıyor belirli bi nokta var sadece orada çıt yapıyor neden olablir

@Özcan Çömez

aynı bisiklet bendede var bahsettiğin sorunun nedeni pedalın içindeki bilyaların yıpranması,bisikletcinin söylediğine göre yağlanması veya değişmesi gerekiyor pedalın

@muzo

Eğer dediğiniz gibi olsaydı ses 360 ta bir değil sürekli gelirdi. Pedal bilyeleri yamaçlarında gezdiği için dairesel olarak yer değiştirir. O yüzden sürekli gelmesi gerekirdi sesin. Sıkılığını kontrol edin hatta fazla sıkmaya zorlayın sorun çözülecektir.

Sorunu tam olarak anlamak için pedalı dairesel olarak çevirip yakından dinlemek ve dokunma sırasında elinizle hissettiğiniz sürtünme hissi kirli yada temiz olduğu hakkında yardımcı olacaktır.

Sorun pedal içindeki kirlenmeden kaynaklanıyormuş, Göztepe Kaçkar bisiklete teşekkürler....!
Konu kilitlenebilir.

Geri