Scudo Sports

bisikletim yokuşta pedal istiyor

Eray Helvacı

Daimi Üye
Tepki
92
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar benim bisikletimle ilgili tek sorunum çok eğik olmayan bir yokuştan indiğimde bisikletimin yokuşta dahada hızlanacağı yerde pedala basmam gerekiyor çünkü YAVAŞLIYORUM pedala basmassam yürümüyor yokuşta süzüleceği yerde acaba lastiklerden dolayımı oluyor 26/1.95 53-559 siyah lütfen yardım edin :eek:

Scudo
Akort sorunu vardır.

daha yeni bakıma götürdüm bende akord için götürdüm ama akordunda sorun yok ayrıca bisikletimde baya ağır ondan olabilirmi ama üstünde sadece plastik çamurluk var

Aklıma gevşek fren pabucu geliyor, yani bisiklet öne doğru eğim kazandığında janta doğru düşüp/dokunup frenleme yapıyor olabilir. Düz giderken geri eski yerine yerleşiyordur ??? :)

Arka Göbeğe bir bakın. eğer çok sıkıldıysa dönerken tam verimi alamazsınız. eğer bakma imkanınız varsa şimdi bisikleti kaldırıp ön & arka tekerleği döndürün anlarsınız.

fren pabuçlarını kontrol ettim lastiğe değmiyor ben lastikten olur diye düşündüm çünkü lastik kalın olduğu için yere yapışıyor ve sürtünme artıyor acaba ondanmıdır siz forum sakinlerine bir danışayım dedim :)

lastik havaların düşük olabilir.

yada göbeklerinde problem olabilir. ön tekerini gidon bogazından tutarak havaya kaldır. sonra diğer elinle ön tekeri çevir. gırt gırt gırt gibi sesler duyuyorsan veya gidon bogazını tuttugun elinle bilyaların zorla döndüğü gibi birşey hissediyorsan, problem var demektir. aynı şeyi arka tekerlek içinde denemen gerekiyor.

o zaman gobeklere bak nasil bisikleti kaldirinca kolay donuyorlar mi?

lastiklerle hiç bir alakası olamaz. tahta hatta mermer bile olsa lastikler yine yokuş aşağı akması lazım. göbek ya da frende problem vardır.

Patron benim aklıma ilk gelen şey jant göbekleri.Bisikletin kaç km yaptığını bilsek daha da sağlıklı fikir verebilriiz gibime geliyor.Lastik ne kadar da kalın olsa her koşulda yokuş aşağı pedal istememesi lazım.Jant göbeklerine baktır bakımdan geçir bi düzelecektir kanımca :)

arka göbek problemi gibi geliyor.

evet kaldırınca rahat dönüyorlar durmuyorda zaten ancak yokuş aşağı kendimi salıveriyim diyorum belli bir süre gittikten sonra pedal istiyor yani o beni götüreceği yerde yokuş aşağı ben onu götürüyorum

akortlarda sorun yoksa, Göbeklerde tam ayarında ve Pabuçlarda janta değmiyorsa sürdüğünüz yer yokuş değildir :) başka seçenek yok çünkü :D

en fazla yokuş aşağı (aşırı derecede eğik yokuş değil ) 35 km hız yaptım

Arkadaşım tüm arkadaşların dediklerini toplarsak
1 Teker akortları yapılacak
2 Teker göbeklerinin sıkılık ayarları kontrol edilecek fazla sıkı yada fazla gevşek olmayacak.
3 Fren pabuçları janta sürtmeyecek
4 Lastik havaları ayarlı olacak
5 Lastikler yol lastiği olacak (Sürtünmeyi azaltmak için)
Şayet bunlar hepsi tamam da hala gitmiyorsa o zaman bisikletin dizaynı gereği gitmiyordur (Halk arasında sağır malzeme derler.). Onada yapacak birşey yok

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
ben bi kontrol ettireyim o zaman inşallah olur yorumlarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkürler

arkadaşlar çok teşekkür ederim sayenizde sorunum düzeldi şimdi su gibi HIZLI gidiyorum ayrıca pedalda istemiyor teşekkür ediyorum :)

Neyde imiş problem ?

jant tellerinin üstündeki kısım yani yuvarlak olan yeri adı gelmedi aklıma hafif şekilde yukarı doğru eğim var tabikide her pabuclara geldiğinde sürtünüyor ve yavaşlıyor sorun o :)

Geri