Scudo Sports

Bisikletim şu anda dışarıda, bir şey olur mu?

Bir kere araştırmıştım soğukta kalırsa amortisör içindeki yağ özelliğini kaybediyor demişlerdi ne kadar doğru bilmiyorum onun dışında bir sakıncası olmaz.Yalnız geneli olmasa dahi gidonu, arka aktarıcıyı ve ön ayna kolu sar derim eline geçen her hangi poşet bile olur.Çünkü ön, arka ve orta göbek "aşırı" suya maruz kalır kurulanmazsa paslanma yapacak içindeki yağı/gresi yiyip bitirecektir diye düşünüyorum.Bu arada seleyide unutma.
Anneler candır dikkat edelim.

Scudo
@by_omer
Diger dediklerini bilmiyorum ama yol bisikleti oldugu icin amortisor sorun olmaz.

Çöp poşeti en kolay bulabileceğin malzeme uçmaması için de üstündeki örtüyü tekrar naylonun üstüne örtersiniz.

Sadece nemden bahsetmişsiniz fakat dikkate alınması gereken başka bir konu da sıcaklık farkları yüzünden yaşayacağınız genleşmeler. metal aksamları etkileyeceği şüphesiz. özellikle çelik bir bisikletiniz var ise boyasını da etkileyecektir.
ayrıca poşet ve benzeri şeylerle nefes almayacak şekilde paketlemeniz de kaçınmanız gereken bir durum. çünkü poşetin içine hapsolan hava, sıcaklık değişimiyle yoğunlaşacak, buharlaşacak, tekrar yoğunlaşacak, yani nem bisiklete yine işleyecek.
en iyi yöntem annenizi ikna etmek.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@T.Erk akşam onlar yatınca aldım içeri ama şuan ıslak yeni geldim yağmur çamur var

Mücadeleye devam edin, elbet anlayacaklardır.
İkna etmek için bisikletinizi çok sevdiğinizi, bu spora gönül verdiğinizi, çok para harcadığınız bisikletin 2 sene sonra hurdaya dönmesini istemediğinizi söyleyin. gerekirse bisikletle beraber balkonda uyumakla tehdit edin [balkonda uyumayın, aman, sadece duygu sömürüsü :) ]
ayrıca bisikleti koymak için evin pek kullanılmayan bir bölümünü seçerseniz zaman geçtikçe daha az göze batmaya başlayacaktır.
arada bir ıslanmasından da birşey olmaz. önemli olan devamlı bir şekilde neme maruz kalmaması.

• Beğen
birakin islansin ya karda kista kaliyor bizim bisikletler butun gun hic biseycik olmaz yol da mtb de farketmez en fazla zincir paslanmaya baslar o da cok uzun gunler disarida kullanmadan kalinca .

''Dışarda kalırsa kronik olarak ek masraf çıkaracak; siz bilirsiniz'' de :)
aklın yolu Bir neticede ya hiç alınmayacaktı ya da mümkün mertebe korunacak :)

• Beğen
@T.Erk yok bisiklet konusunda ailem arkamda dün sinirden öyle olmuş şuan içeride cevap yazan herkese teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@m.klcts lastikmi kokuyo ahaahaha annen öteki diyarlardan kokumu alıyo bizim salonun baş köşesinde özel yeri var keratanın 0 koku

• Beğen
Az da olsa kokuyor ya. Benim odamda duruyor, hafiften koku oluyor

Valla üşenmezsen lastikleri sök, büyük çöp poşetine koyup ağzını sıkıca bağla ki kokmasın?! Kadroyu da duvara as, eğer hoş karşılanmazsa odanda uygun bir yere daya. Annelerle ters düşmek kolay iş değil asla vazgeçmezler. Annelerin update edilmiş halini evlendiğinde göreceksin :) Erkeğin kaderi diyelim pedallamaya devam edelim..

Geri