Scudo Sports

Bisikletim Kitiye Trek Soho kışın böyleydi..

Scudo
Çmurluklar nerde :) bence onlarda gayet güzel duruyodu :)

Yaa bu çok şeker bir şey, güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: outoftune
@Hasan Çağrı

çamurluklar yağmurda ortama çıkıyor
evet onları ben de seviyorum

Çoooook güzelmiş,Maaşalllah:)
Bisiklet zaten çok güzel,detaylar çok şık ve ince bir espri katmış olaya!

Benim elimde de eski bir kadro var,SS yapmayı düşünüyordum.Şimdi iyice gaza geldim!Sadece evime giden yolda uzuuuun bir rampa var,acaba beni çok yorar mı diye aklıma takılıyor!Keşke tanıdığımı birisinde böyle güzel bir SS ya da fixie olsada deneyebilsem:)

Rizer (yada düz gidon) ile kullandığınızda fren sisteminde bir sorun oluşuyormu?
Kilitlenme, fren performansı vs.

Eger randıman alıyorsanız, kafamda bir proje var, onu uygulamayı düşünüyorum.

@tanerxc500

ben rampalarda eskisine nazaran (eskisi mtb oluyor) çok daha rahat ve mutluyum
bisikle hafif zaten ve istediğim kadar yükleniyorum
kırılacak şimdi vites bilmemnesi hissi yaşamadan
zaten yüklendiğim de yok sportif bir kullanıcı değilim

bu arada fixie nin tadı bambaşka çok eğlenceli ve tehlikeli

aklınıza takılmasın yapın ss inizi..

• Beğen
Tepkiler: Taner Yavuz
@PALA

Şimdi ben bisikleti randıman amaçlı kullanmadığım için sizinle pek empati kuramıyabilirim

her iki gidonda da bir sorun yaşamadım- neden kilitlensin???? onu da anlamadım

bu bisikletin herşeyi çok basit ve sade

ve amaç performans değil- tarz sonuçta bu bir kültür

ama fixie olduğu zaman isterseniz performansın dibini görebilirsiniz

@outoftune

Yol bisikletinde kullanılan sistemde genelde kullanım üst bardan frenleme şeklindedir ve güç uygulama direnci (alt bar frenlemeyi hesaba katmıyorum) düz gidona göre daha düşüktür.

Bu nedenle düz gidondaki frenleme sistem nedeniyle daha kuvvetli olmasından bir sorun oluştuyor mu? (düz gidonda, yol fren sistemi) demek istemiştim, empatilik bir durum yok yani. Bisikletin tarzına, kültürüne, fixie yada performansın dibine bişey dediğimiz yok, güle güle kullanın. Eger size sorun oluşturmuyorsa, bende ikinci yol bisikletinde flatbar kullanmayı düşünmüştüm. Bu nedenle... neyse önemli değil...

@PALA

bu işlerden anlayan biri değilim
performans için tabiki de ilk bar daha iyi sanki

ama böyle sonunda neyseli meyseli şeylere gerek yok
ben neysem onu söledim

benden de neyse bir önemli değil

şimdiye dek gördüğüm en güzel fg lerden birisi güle güle kullan.

@PALA

Yol tipi ya da düz gidon tipi fren kullanabilirsiniz, bir sıkıntı olmuyor. Yol ve şehir bisikleti frenlerinde tel hareketi MTB frenlerine göre kısa olduğu için aşağı yukarı her tip telli fren kolu kullanılabiliyor.

Cantilever frenlerde ise kısa sıkma mesafesi olan fren kolu kullanamıyorsunuz çünkü fren gücünüzü ciddi şekilde azaltıyor. Sanırım kaygılanma sebebiniz buydu.

Flatbar ya da riser kullanmanızda bir sakınca yok. Etli ve yumuşak elcikler kullanırsanız rahat edersiniz, yol bisikletlerine fren ve çatal boşlukları nedeniyle çok kalın lastik takılamıyor, konfor azaldığı için bilekleriniz ve avuç içlerinizde daha fazla stres oluşuyor. Karıncalanma ve kaşıntı olmaması için geniş yüzeyli ve etli elcikler tavsiye ederim.

@Miura

evet ben boyle aciklamalar hayatta yapamam anlamam
tesekkuler

Son aylarda yol gidonuna ayrı bir sempatim var. Fixed ve single speed bisiklet kavramlarına yeni yeni tanıştığım için sormak istiyorum. Bisikletinizin iki halini koymuşsunuz. Arada bir gidon farkı birde uğurböcekli zil gördüm :) Başka bir fark varmı arada? Bunun dışında single speedten fixed sisteme geçiş anında yapılabilen bir olaymı? Hava durumuna göre değişim yaptığınızı söylemişsiniz de.

Son olarak yol gidonlu halinin daha güzel durduğunu belirtip mavi aluminyum tel kafalarının bulunabilirliğini sormak istiyorum.

Güle güle kullanın bisikletinizi...

• Beğen
Tepkiler: outoftune
@bisikletcanavari

orjinal halinda yol gidonu yoktu- demek icin taktim bir ara- daha sonra da eski haline dondurdum..
mavi tel baslari ni kackar bisikletden edindim
elcikler- zil- mavi zincir ebay den
camurluklari da almanyadan almistim

yagmurlu havada yokus inerken ozellikle yol gidonu bazi tehlikelr yaratmisti...

bu arada single dan fixie gecmedim
tekerler flip flop hub bir tarafi single diger tarafi fixie canim hangisini isterse ceviriyorum..

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
Geri