Scudo Sports

bisikletim çalındı

slm ,cok üzüldüm ,geçmiş olsun,1 yıl öncede benim başımada geldi,adamlar profösyonel,bodrumda o kadar bısıklet var,arasından benımkı seçilip calınmıştı .bodruma komurlük penceresinden girip bisikletı kapıdan cıkartıp gitmişlerdi.insallah bulunur.

Scudo
Herkese geçmiş olsun, 2000 yılında bende bisikletimi çaldırmıştım, çok sinir bozucu bir şeydir. Bir önerim var, biraz ütopik olabilir ama belki biraz olsun işe yarar.
Hırsızlığın temelinde bence talep yatar. Bu bisikleti çalan kişiler kendileri için değil satmak için çalarlar ve bu bisikletlerin ( ve parçalarının ) alıcıları bizim gibi bisikletten ( kendimi dışında tutuyorum ukalalık olarak almayın ) anlayan insanlar. Eğer biz bisiklet ile ilgili ihtiyaçlarımızı el altından değilde sitede bulunanlar gibi dürüst firmalardan yaparsak talep düşecek ve hırsızlıklar azalacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta arzı yaratan talep değil midir? Hani gaza getiren kampayalar gibi görünecek ama bence " temiz bisiklet " diye bir duyuru yapsak ve ikinci el konusunda sadece forumdan faydalansak biraz olsun etkili olmaz mı ne dersiniz? Üstelik hırsızlardan biri bisikleti forumda satmaya kalksa ne süper olur...
Sağlık ve Esenlikler dileklerimle...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Dostlar İzmirde de bu işler aynen böyle inanamıyorum 2 hafa içinde ikitane tanıdığım burada da bisikletine çaldırmış . nasıl oluyor bu iş anlamadım :mad: . İnancın bisikletini üçkişi duvardan atlatarak çalmışlar . resmen çete bunlar .
ve bence parçalayıp satıyorlar .

Mutalaka ucuza parça alıdğımızı düşündüğümüzde bunun nereden geldiğini soralım çok uyanık olalım dostlar bu adamların mutlaka bulunması lazım yoksa bu iş meslek haline döner..

İstanbulda ismi lazım değil bir motor yedek parçası var haladaha duruyormu bilemiyorum . Benim zx-6 nın sol ayaklığını bir türlü bulamıyordum . Zeytinburnunda başkabir motosiklet dükkanına bu adresi nereden bulurum diye sorunca yüzü gözü değişti adamın hiç unutamıyorum . gitmeyin bu adama diyordu bende neden dedim anlattı . Tamam dedim fakat merak bu yinede gittim inanamazsınız öyle köhne biryerdiki korkudan resmen ödüm :eek: koptu her yer parçaparça motorsikle parçalarıla doluydu hiç bir yerde bulamadığım parçadan seç beğen al tam üç tane vardı . şaşa kaldım .:(
Şimdi adama da alamayacam diyemiyorum nasıl atlattığımı anlatamam işi ben bu işlerden hiç anlamam abimle gelirime getirdim .
sonra olayı beni uyaran motorcu arkadaşıma anlattım . oda bana ya herkes biliyor ama birşey yapamıyor dedi şaşa kaldım .

İzmire dönünce alu kaynak yaptırdım parçama paşa paşa 3 sene huzurle bindim motoruma ..

Lütfen çok ucuza parça bulursak bu konuda uyanık olalım . ve biribirimizi tüm camiayı ve polisleri uyaralım .:rolleyes:

Tekrar geçmiş olsun umarım enkısazamanda bulursunuz:(

• Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
ben bisikletimi olur olmaz yerlere koyuyorum pek fazla güvenlik önlemi almıyorum muhtemelen günün birinde ben de çaldırırım hatta bugün bisikletimi bahçede kilitsiz biçimde unutmuşum:)benim aklıma hep şu geliyor eğer çaldırırsam çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameraları yardımcı olur mu diye.ufak bir araştırma yapıp bu tür kameralardan yararlanabilirsin belki.tabi bu da kamerayla ilgilenenlerin insafına kalmış bir şey.ama şu kesin ki adam 6.kattaki bisikleti kilidini kırarak çalıyosa bu çocuk değil profosyonel bir hırsızın işi.inşallah bulursun dostum.

Arkadaşlar geçmiş olsun, yalnız size tavsiyem (herkese) ne olursa olsun, bisikletinizi apartmanın değil evinizin içine koymanız olacaktır.
Apartmanın 10.katında da otursanız , hırsız üşenmez, oraya kadar çıkar, gece siz uyurken de o kilitleri açmak için bol vakti oluyor zaten.
Bu yüzden mutlaka evinizin içine, hatta yattığınız odaya alın ki, olası hırsızlık durumunda yöneticilerin oy dilenmek için aftan saldığı hırsızların ilk muhakeme ve yargılamasını odanızda yapabilin.Çünkü hırsız ancak yatak odanıza girdiğinde siz ona karşı koyabiliyorsunuz ve haklı çıkıyorsunuz.
Tekrar geçmiş olsun.

dostum çok geçmiş olsun bende yeniköydeyim gözüm yollarda inşallah buluruz...

geçmiş olsun hepinize benim ark. koltugu çalınmıştı :D :(

Gerçekten çok geçmiş olsun ama koskoca İstanbul inşallah bulunur.

ben sedona borla mı bizim kullanmadığımız salon var hergün oaraya çıkartıp tekrar koyuyorum...

aykun abi çok geçmiş olsun inşallah bulabilirsin ama varsa bisikletinin bi resmini koysan daha iyi olurdu

arkadaşlar bu bizim bi aracımız,zevkimiz,herşeyimiz değerini bilmezsek yemeyenin malını yerler hesabı:D
bisiklete verirsin bi servet gelir biri alır gider hepimiz bırakıyoruz bazen ama biz biz olalım dikkat edelim
GEÇ OLSUN DESİNLER GEÇMİŞ OLSUN DEMESİNLER..
:) :) :)
tüm bisiklet sevenlere selamlar...

kardesim biskletin için üzüldüm ins bulunur derim ama sanmıyorum yinede ümidini kırmıyım ii forumlar

Geri