Scudo Sports

Bisikletim çalındı

Geçmiş olsun hocam
Benim de 3 kameranın gördüğü bir yerde muhafaza ediyorum. Sanırım eve alma vakti geldi. Kamera kaydı da olsa emniyet pek ilgilenmiyor veya yoğunluktan arada kaynıyor.
Teşekkür ederim. Evet pek ilgileneceklerini sanmıyorum ama bir umut işte.
Kamera kaydından çalan kişinin yüzü açıkça görünse bile bisiklet bir kere çalındıktan sonra; o kişiyi polis arayıp bulacak mı, kişiyi bulsa bisikleti bulacak mı, kişi mahkemeye çıkıp hapse mi atılacak… bu soruların cevabı maalesef yok. Lütfen bisikletinizi evinize koyun, imkanınız ölçüsünde göz önünden ayırmayın, tedbirinizi alın. Kameraların hırsızlar için caydırıcı olduğunu düşünmüyorum, bir tane şapka takıp işini görebilir.

Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bulursunuz.
Teşekküre ederim. evet haklısınız keşke en başta evde muhafaza etseydim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
bir ay olmadi bisikleti alalı, benim bisikletimi Eskişehir Tunalı mah çaldindı bisiklet markası CARRARO 770 27.5 jant KADRO NUMARASI: JF21809478 herkesden rıcam eger Eskişehirde ras gelirseniz beni arayın(05529824498), bulan kisiye hedyem olacak, şimdiden teşekürler WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.21.24 PM.jpeg

Geçmiş olsun. Üzücü bi durum benim de GS avrupa şampiyonluğunu kazandığımda fenerbahçeli olmamıza rağmen ailece tura çıkmıştık. Lise karne hediyesi bianchi.mi çalmışlardı. O travmayı unutamıyorum.

Son düzenleme:
bir ay olmadi bisikleti alalı, benim bisikletimi Eskişehir Tunalı mah çaldindı bisiklet markası CARRARO 770 27.5 jant KADRO NUMARASI: JF21809478 herkesden rıcam eger Eskişehirde ras gelirseniz beni arayın(05529824498), bulan kisiye hedyem olacak, şimdiden teşekürler

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.21.24 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.21.24 PM.jpeg
    239,5 KB · Okunma: 12
Herkese merhaba, dün yani 18.07.2022 tarihinde Bursa Gürsu kurtuluş mahallesi ceylan sokak no:2 de ki adresimde bisikletim çalınmıştır.
Carraro Race 052 Gri renk.
Üzerinde 2 adet kırmızı suluk kafesi vardır.
Bisiklet bilgisayarı bağlayabilmek için kırmızı aparat vardır.
Üzerinde 2 adet sensör "pedal üzerinde ve arka jant göbeğinde" vardır.
Sele altı çanta, içinde 2 adet iç lastik tamir kiti 3 adet mavi levye ve alyan anahtar seti vardır.
Üzerinde 1 adet pompa vardır.

(link) ve (link) bisikletimin son hali.

Evim 8. Katta, bisikleti 8 kat taşımakta çok zahmetli olur.

Bir tarafta sadece zahmet, diğer tarafta tamamen kaybetmek.
Eminim zahmetli olanı seçiyorsunuzdur.
Ben zamanında, yıllarca bisikletimi omuzuma alıp 4 kat merdiven çıkarak evime aldım.
Az para değiller. Anneler babalar olmaz diyorlarsa, onlara sorun. Çamaşır makinesini dış kapının arkasına montajlatırlar mıymış? Ya da hani daha ucuz yollu olarak, elektrikli süpürgelerini merdivenlerin oraya bırakıyorlar mı? sorun.

ben 5 kat çıkarıyorum doğrusu.

Bisikletimize değer veriyorsak evin için tutacağız. Hırsızları onun b,ile durduramayacağını hesap ederek sıfır alınmış bisikletlere sigorta yaptıracağız. Bundan sonrası tevekkül.
Bir de ekleme yapayım. Bisikleti gözünüzün görebileceği yerden ayırmayın(alışveriş, ziyaret, cami vs). 2 hafta önce spor salonuna kaydolmaya gittim, bisikletle içeri alamayız dışarı bırakın dediler. Bırakın dedikleri yerde bisiklet açıkta ve görüş alanımda değildi. Kaydolmaktan vazgeçip başka salona gittim :)
Bisikletin yeri evin içidir dışı değil. Ayrıca bisikletin fiyatları hakkında çok fazla konuşmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

Eşimle çok tartıştık bu yüzden. Eve almam kirlenir diye. Şimdi bana keşke eve alsaydık diyor. Kaybedince değeri anlaşılıyor.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Eşimle çok tartıştık bu yüzden. Eve almam kirlenir diye. Şimdi bana keşke eve alsaydık diyor. Kaybedince değeri anlaşılıyor.
Bir ara grupama kasko vardı bisiklet için sanırım ona bir bakın isterseniz.

Bir ara grupama kasko vardı bisiklet için sanırım ona bir bakın isterseniz.

Bulunmayacağını tam olarak içime sindireyim de yeni bisiklet aldığımda gps takip sistemli anahtarlık koyacağım bakalım.
Üzüldüğüm şey üzerinde 2 adet sensör
Yeni karbon sele ve gidon boğazı takım çantam vs gitmesi. Verdiğim emek bana çok koyuyor

• Üzgün
Tepkiler: makifir
Bulunmayacağını tam olarak içime sindireyim de yeni bisiklet aldığımda gps takip sistemli anahtarlık koyacağım bakalım.
Yeni karbon sele ve gidon boğazı takım çantam vs gitmesi. Verdiğim emek bana çok koyuyor

Bisiklet hırsızlığında bulunması pek mümkün değil bence . Apartmana bile koyacaksanız apartman sakinlerinden müsaade isteyip bisikletin sığacağı kadar tam kapalı çelik bir hazne yaptırabilirsiniz. Maliyeti maks 1500 tl olur.

Bisiklet hırsızlığında bulunması pek mümkün değil bence . Apartmana bile koyacaksanız apartman sakinlerinden müsaade isteyip bisikletin sığacağı kadar tam kapalı çelik bir hazne yaptırabilirsiniz. Maliyeti maks 1500 tl olur.

Adam demir kesme makası ile gelmiş, her türlü evin içine alacağım. Başka çaresi yok.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Türkiyeye satışı yok sanırım yaşadığım yer ve iskandinav ülkeleri için geliştirilmiş bir sistem ve bisikletinin değeri yüksek olanlar kullanıyor.. Bir ne nevi sigorta gibide.. Bisiklet çalındığında GPS ile yerini gösteriyor, olursa çalan bu aletin monte edildiğini farke eder ve sökerse bu seferde bisikletin değerini sigorta geri ödüyor.

(link)

Bizdeki hırsızlar o çelik hazneyi de çalar...

Hazne içeriden duvara çelik dübelle sabitleniyor. Tabi duvarla söker götürür bunlar o ayrı

Adam demir kesme makası ile gelmiş, her türlü evin içine alacağım. Başka çaresi yok.
Dediğim hazneyi spiral taşla en az 20 dakika uğraş ve ses yapmadan kesmesi imkansız. Tabi evin içine almak en doğrusu, apartmanda olması hata bence. Şöyle tava aparatı ile evde pek yer kaplamaz bence.

9139313868850.jpg

Arkadaşlar merhaba, benim 2017 yılında Ankara’da Mosso marka bisikletim çalınmıştı, arkadaşlarımla buluşmak için semte gitmiştim bisikletimide babannemin sitesinde (güvenlikli bir site güyya) girişteki bisiklet koyma yerine diğer bisikletlerin arasına koyup gitmiştim dönüşte geç olduğu için arkadaş eve bıraktı. 2 gün sonra bisikleti almak için bir gittim yerinde yok. Hemen kamera kayıtlarına vs. baktık, çocuk gelmiş eliyle koyar gibi az oynamış almış gitmiş, belki ben dalgınlıkla kilidi tam takmadım ve belkide sitede bi arkadaşı söyledi geldi aldı çocuk. Her neyse ben kamera kayıtlarını aldım güvenlikten polis karakoluna götürdüm bi umut (belki tanıdıkları bir hırsız çıkar diye :d), polis bir afra tafra bekledik biraz 20,25 dk sonra görüntüleri verdik şikayeti yaptık döndük. Belki 5-6-7-8 ay sonra inanın hatırlamıyorum bi mesaj geldi müşteki Fury şu tarihte mahkeme var gelmezsen zorla getirileceksin. Dedim lan ne oluyo bi suç mu işledik. Müşteki şikayetçi demekmiş, internet üzerinden (uyap) bakınca bu olayla ilgili olduğunu gördüm. Her neyse ben ilk mahkemeyi kaçırdım üniversitedeydim o ara sınavlar falan bi şey oldu gitmedim, neyse ertelendi beni yine çağırdılar bu sefer gittim, bu hıyarı yakalamışlar yozgat’ta mı ne cezaevindeymiş. Kamerayla bağlandı ayakta bekliyo, hakim olayı vs okudu işte bu diyo kilitli değildi ben dedim sitedeydi ve kilitliydi. Ceza kanunuda biliyo s…siz, kanuna göre kitli değilse daha az ceza var çünkü. Kanunda böyle saçma sapan işte haberiniz olsun. Neyse baktı ben gelmedim ilkine tabi bunun avukatıda gelmemiş, fake attık olum ne sandın. Hakim eline kitapçık falan aldı kanuna bakıyo şöyle böyle derken, ‘buna dedi ki sen mi çaldın “Evet” dedi‘, Çalmış itfaiye meydanında satmış karaktersiz, işte parayı ödersen cezan yarıya iner ödemezsen 2 yıl bu da tamam öderim dedi. Bitirdik çıktık ben bekliyom bi yerden para gelcek falan. Bi baktım bunun avukatı itiraz etmiş üst mahkemeye, neymiş suç sabit değilmiş (halbuki kabul etti). Bi senede o mahkeme yada itiraz süreci devam ediyor göründü sonra birden yok oldu sonuç vs görünmeden zaman aşımı oldu sanırım, adamlar vakit ayırmadığı için adam ekstra benden ceza almadı yani resmen. Avukatlarda böyle adam işte. Sizce benim yapacağım bir şey var mıdır artık, bi bisiklet 5 bin olmuş içimde kaldı. Yoksa da eğer siz benim gibi olmayın ümüklerine çökün bu hainlerin ve hain sistemin. Sevgiler dostlar.

Geçmiş olsun kardeş.
“Geç gelen adalet adalet değildir” örneğini görüyoruz.

Geri