Scudo Sports

Bisikletim çalındı

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Umarım hemen bulunur. Üzüldüm.
Biz "bisikletlerinizi dışarda bırakmayın" demekten bıktık ama bu uyarıyı herkese de ulaştıramıyoruz ki!

Scudo
Bak şaka değil. Yemin ediyorum bisiklet evin içinde kilitliyorum. Adam alsa kaçsa bile süremesin. Elinde taşımak zorunda kalsın. Dışarıdayken mola verip oturduğum zaman bile ayna kolu büyüğe, rubleyi en küçüğe alıp bırakırım. Binip kaçmak isteyen olursa çeviremesin diye.

Bak şaka değil. Yemin ediyorum bisiklet evin içinde kilitliyorum. Adam alsa kaçsa bile süremesin. Elinde taşımak zorunda kalsın. Dışarıdayken mola verip oturduğum zaman bile ayna kolu büyüğe, rubleyi en küçüğe alıp bırakırım. Binip kaçmak isteyen olursa çeviremesin diye.

bisiklet salonun ortasında duruyor. Arada bir salona gelip bakıyorum canı sıkılmasın diye ;) Şaka bir yana ne kilitleri kırıyorlar hırsızlar artık bunu anlaması lazım herkesin. Ayrıca bu ruble aynakol işini artık bende yapıyorum.

Bisikleti kilide ihtiyaç ol ayacal bir yere koymalı. Yani evin içine. Hiç bir kilit işini bilen hırsızı durduramaz. Hırsız niyet etmişse o bisikleti çalmasını hiç bir kilit engelleyemez.

Not: özel bir kilit vardı kesilmeyen kırılmayan falan, onu taksan bu sefer merdiven demirini kesip gene götürür.

Not: özel bir kilit vardı kesilmeyen kırılmayan falan, onu taksan bu sefer merdiven demirini kesip gene götürür.

Demiri kesmesine gerek yok. Bisiklet üzerindeki işe yarar / para eder ne varsa söküp götürebilirler. Sele, sele borusu, gidon, maşa, fren-vites kolları, ön teker. Bunları sökmek için hırsızın bir tane alyan anahtara ve 5 dakikaya ihtiyacı var.

Bisikletinizi evinizde muhafaza edin arkadaşlar...

Carraro Gravel g4 pro bisikletim çalındı. Eskişehir/Tepebaşı'nda ikamet ediyorum(ESTÜ'de okuyorum) 14.06.2022 tarihinde apartmanın içinde ve dairemin önünde muhafaza ediyordum. gövdesi lastiğe kilitli bir şekildeyken çalındı. Satılık ilan olarak gören veya 2nci el siteler de rastlıyan olur ise 3 önemli bilgi bırakıyorum.( Ön aktarıcının orada ki vites kablosunu tutan parçayı çıkartmıştım) . Gidon aynası taktığım için ya Sol boynuzda küçük yuvarlak ayna olucak ya da çıkartmışsa çalan kişi aynayı, tıpası ben de duruyor (Fizik marka bandajın yanında gelen fizik marka tıpa) . Ön gidonda telefon tutacağı mevcut , eğer onu da çıkartmışlar ise yine de tutacak metal olduğu için iz bıraktığı kanaatindeyim. Faturası ben de karakola şikayette de bulundum . Bulan veya görenlerin : 543 505 23 45 numaralı telefon ile irtibata geçmelerini rica ediyorum. Sağlıcakla kalın

Carraro Gravel g4 pro bisikletim çalındı. Eskişehir/Tepebaşı'nda ikamet ediyorum(ESTÜ'de okuyorum) 14.06.2022 tarihinde apartmanın içinde ve dairemin önünde muhafaza ediyordum. gövdesi lastiğe kilitli bir şekildeyken çalındı. Satılık ilan olarak gören veya 2nci el siteler de rastlıyan olur ise 3 önemli bilgi bırakıyorum.( Ön aktarıcının orada ki vites kablosunu tutan parçayı çıkartmıştım) . Gidon aynası taktığım için ya Sol boynuzda küçük yuvarlak ayna olucak ya da çıkartmışsa çalan kişi aynayı, tıpası ben de duruyor (Fizik marka bandajın yanında gelen fizik marka tıpa) . Ön gidonda telefon tutacağı mevcut , eğer onu da çıkartmışlar ise yine de tutacak metal olduğu için iz bıraktığı kanaatindeyim. Faturası ben de karakola şikayette de bulundum . Bulan veya görenlerin : 543 505 23 45 numaralı telefon ile irtibata geçmelerini rica ediyorum. Sağlıcakla kalın
Geçmiş olsun, sahibinden, letgo, Facebook mağaza, buralarda hemen bisiklet ilanı alarmı kurun. Tür olarak hepsini seçin, mtb olarak bile ilana çıkabilir. Her gün belirli bir saatte tüm siteleri yeniden eskiye sıralayın kontrol edin. Bir süre sonra ezbere geçeceksiniz ama şansınız varsa bulma şansınızı arttırırsınız. Benim bisikletim çalındığında 3 ay sonra ilanda buldum. İnşallah siz de bulursunuz...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
apartmanın içinde ve dairemin önünde muhafaza ediyordum

Geçmiş olsun. Umarim en kısa sürede bulunur.

LÜTFEN HERKES BİSİKLETİNİ EVİNİN İÇİNE KOYSUN VE MÜMKÜNSE KİLİTLESİN.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Sırf bu yüzden pahalı bisiklet almaya korktum. Mayıs başında katlanır bakarken dahon almayi dusunuyordum. Ya bir kafeye, camiye bir yere giderim o ara 10k dan falza para verdigim bisiklet calinirsa cok uzulurum diye kronun en ucuzunu aldim.

Namaza vs gidiyorum inanin uzerinde aksesuar bile birakmiyorum 5 dk ayrilirken. Para verip düzgün sele almaya korkuyorum. Paranoya halini aldı.

Sırf bu yüzden pahalı bisiklet almaya korktum. Mayıs başında katlanır bakarken dahon almayi dusunuyordum. Ya bir kafeye, camiye bir yere giderim o ara 10k dan falza para verdigim bisiklet calinirsa cok uzulurum diye kronun en ucuzunu aldim.

Namaza vs gidiyorum inanin uzerinde aksesuar bile birakmiyorum 5 dk ayrilirken. Para verip düzgün sele almaya korkuyorum. Paranoya halini aldı.
Bisikletle bisikleti bir yerde bırakacağım hiç bir yere gitmemeye gayret ediyorum. Mümkünse gitmiyorum daha doğrusu. Yalnızca spor amaçlı binmeye çalışıyorum. Hatta bu binişler esnasında bir café ya da restorana gireceksem ya da bir markete, bisiklet de benimle birlikte giriyor içeriye. Geçenlerde oğlum için ikametgah almam gerekti inanır mısınız muhtarlığa bile bisikletle girdim. İçerideki görevli şaşırdı, dışarıda duvara yaslayabilirsiniz dedi. Haddiiii caaaaanımmm dedim ve güldüm. Çalınan bisikletimi falan anlattım. Hiç uğraşacak modda değişim dedim, tabi buyurun içeri koyun dedi ve güldü.

Sizin durumda gerçekten zor. Cami önünde ayakkabı çalan bisiklete ne yapmaz.

Herkesin malı kendine göre kıymetlidir.Çalınmaması için özveri de bulunmak gerekir öncesinde.Sonra çalındığında istediğin kadar gruplarda paylaş.'' el,elin eşeğini türkü çığırarak arar.''

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bisikletimize değer veriyorsak evin için tutacağız. Hırsızları onun b,ile durduramayacağını hesap ederek sıfır alınmış bisikletlere sigorta yaptıracağız. Bundan sonrası tevekkül.
Bir de ekleme yapayım. Bisikleti gözünüzün görebileceği yerden ayırmayın(alışveriş, ziyaret, cami vs). 2 hafta önce spor salonuna kaydolmaya gittim, bisikletle içeri alamayız dışarı bırakın dediler. Bırakın dedikleri yerde bisiklet açıkta ve görüş alanımda değildi. Kaydolmaktan vazgeçip başka salona gittim :)

Herkese selamlar,

Mümkün olsa da bisikletimi cebimde taşısam, çantama atsam, boynuma assam... :hhhhhh: Sadece çalınma riskine karşı değil, bisikletimi sevdiğim için. Kilitlere ben de hiç güvenmiyorum. Zira kilitleri kırarak ya da keserek çalınan çok bisiklet var. Keşke bisiklet parklarında güvenlik kameraları ve daha donanımlı kilit/koruma sistemleri olsa...

İhtiyaç hiç vermesin ama (link) şu ürünü epey öneriyorlar çalıntı/kayıp takiplerinde...

Coffee ride lar çok tehlikeli bu sebeple. Eğer masamın yanına direkt olarak koyamadığım bir yer ise bedava ürün verse girmem içeriye. Geçen muhtara gittim denk geldi, içeriye daldım, göz göze geldik, 1 defa çalındı bir daha müsaade edemem dedim. Gülüştük.

Bazı mekanlarda, koy canım şuraya amma da malı değerliymiş bakışları ya da tavrı oluyor. Hiiç işim olmaz. Alırım içeceğimi, geçerim sahilde bir banka, yaslarım bisikleti aynı banka. Bakarım keyfime. Geçen bir tanıdığın bisikleti arabasının üzerinden çalındı daha ne olsun 😏

Her yıl olduğu gibi yaz aylarında "Çalıntı" haberleri çoğalmakta ( "Çalıntı" eski dostum Suat Bilgi nin bir zamanlar çıkardığı bir müzik dergisidir de)...
Bu konuya ne zaman bir ileti eklense içim cız ediyor. Lütfen foruma üyeliğiniz çalınan bisikletinizden sonra olmasın.
Ve lütfen şunu unutmayalım ki ; mağdur olanların %90 civarı (ben de dahil olmak üzere) çaldırdığımızla kalıp üstüne bir bardak soğuk su içtik...
Konu başlıklarımızda; güvenlik önlemleri, püf noktaları, yasal süreçler, hırsız piyasası, sanal pazarlar vb. gibi bir çok konuda aydınlatıcı bilgi ve deneyim mevcut.
Lütfen bu konulara vakıf olalım, çevremizi de bu yönde bilinçlendirelim...
Hırsız/uğursuz hepimizden uzak olsun...

Merhaba, üzülerek bu başlığı devam ettiriyorum. Bugün sabah saatinlerinde specialized rockhopper bisikletim istanbul/küçükçekmece bağlar caddesi civarından çalındı. İlk olarak sarı sitede alarm kurdum son ilanları takip edebilmek adına. Kamera kayıtlarında net görüntü olmadığı için başka ne yapabileceğimi bilmiyorum. Bisikletimi muhafaza ettiğim bölümün rastgele bulanmasına ihtimal vermediğim için, takip edildiğimi ve uygun bir zaman aralığında bisikletimin çalındığını düşünüyorum. Ne yapabileceğime dair bir fikriniz varsa lütfen benimle paylaşın. Şimdiden teşekkür ederim.IMG_2333.JPG

Geçmiş olsun hocam
Benim de 3 kameranın gördüğü bir yerde muhafaza ediyorum. Sanırım eve alma vakti geldi. Kamera kaydı da olsa emniyet pek ilgilenmiyor veya yoğunluktan arada kaynıyor.

Kamera kaydından çalan kişinin yüzü açıkça görünse bile bisiklet bir kere çalındıktan sonra; o kişiyi polis arayıp bulacak mı, kişiyi bulsa bisikleti bulacak mı, kişi mahkemeye çıkıp hapse mi atılacak… bu soruların cevabı maalesef yok. Lütfen bisikletinizi evinize koyun, imkanınız ölçüsünde göz önünden ayırmayın, tedbirinizi alın. Kameraların hırsızlar için caydırıcı olduğunu düşünmüyorum, bir tane şapka takıp işini görebilir.
Merhaba, üzülerek bu başlığı devam ettiriyorum. Bugün sabah saatinlerinde specialized rockhopper bisikletim istanbul/küçükçekmece bağlar caddesi civarından çalındı. İlk olarak sarı sitede alarm kurdum son ilanları takip edebilmek adına. Kamera kayıtlarında net görüntü olmadığı için başka ne yapabileceğimi bilmiyorum. Bisikletimi muhafaza ettiğim bölümün rastgele bulanmasına ihtimal vermediğim için, takip edildiğimi ve uygun bir zaman aralığında bisikletimin çalındığını düşünüyorum. Ne yapabileceğime dair bir fikriniz varsa lütfen benimle paylaşın. Şimdiden teşekkür ederim.291372 dosyayı görüntüle
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bulursunuz.

Geri