Scudo Sports

Bisikletim çalındı ama evde değildi!

Sorun ceza sisteminde ve caydırıcılığı olmamasında. Kolunu kessek mesela bırak eve sokmayı caddeye bıraksan kimse çalmaz. Ama şuanki sistemde deveyi sağlam kazığa bağlamakta fayda var. Eve koymak en garantisi en azından pişmanlık hissetmezsin

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Scudo
@aknorl , görevim gereği 18 yaş altındaki mahkumlarla dönem dönem bir araya geliyorum.
"Hırsızlık" suçundan hüküm giymiş çok kişinin dosyası oldukça kabarıktır .Handiyse bunu meslek haline getirmişler, kısa sürede cezalarını çekip dışarı çıktıklarında yeniden aynı suçtan içeri girmişlerdir...
Hırsızın elbette suçu var, peki cezası ya da ıslahı konusunda hiç sorgulama yapılıyor mu?
Kim bu gençleri çalmaya teşvik ediyor, cesaretlendiriyor? Adalet sistemi, rehabilitasyon süreci nasıl işliyor?
Hırsızlama malların alınıp satıldığı mekan ya da sanal pazarlar nasıl denetleniyor (mu) ?
Ülkemizin yakın geçmişine baktığımızda, toplumun dejenere, ahlak düşkünü, erdemsiz, itoplum ve insanlık adına potansiyel bir suç kitlesine dönüştüğünü görebiliyor muyuz?
Karamsarlığı sevmem ama geçen zaman bir öncekini aratıyor, çözümün kolay olmadığını anladığımda daha da kaygılanıyorum...
Bu içerikle gider politikanın çıkmazlarında kayboluruz hep birlikte.. Ama sözleriniz kabulümdür. Milli gelirimizin 10K dolar olmadığını ve dengeli dağılmadığını kabul edersen çözüme yaklaşırız mesela... Ama boşverin 20 yıllık bisikletti benimkisi...

Tuzu kuru arkadaşım, benim hanım asla ve kata izin vermiyor eve almama. Buna balkon da dahil. Ne yapayım boşayayım mı bu yüzden? 😃

Azıcık aşım ağrısız başım. Her gün her gün o bisiklet evin içinde ne geziyor dırdırını dinleyeceğime kilitli siginaga koyuyorum. Ben de sizin aksinize bisikletin çalınmasını bekliyorum eve almaya ikna etmek için. 😁 Hemen arkasından yenisini alıp, bak sen izin vermedin gitti senin bileziklerin parası diyip büyük oyun yapacağım.
Bi bisiklete izin vermeyecek kadar bencil biriyle evli olmaktansa olmamak daha iyidir!

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@gezgin gezer Siz tercihinizi bencil olmayan kişilerden yana yaparsınız. Milletin özelinden sizene Kadınlarıda emiriniz altında yaşayan bir emir eri gibi görmekten vazgeçin artık, zıt görüşlü yada karakterli insanlar evlenemez diye bir kaidemi var. Bence bu konuyuda daha fazla sağa sola çekmenin bir anlamı yok. İşin özü belli herkes elindeki imkanlar doğrultusunda tedbiri alacak, takdir Allaha kalmış artık. Yada kiminize göre hırsızın vicdanına iyi geceler.

Söz konusu olan bisikletinizin ne kadar değerli olduğundan ziyade sizin bisikletinize ne kadar değer verdiğinizdir. Yani o kadar çok değer veriyorsunuz ki evin içine bile koymuyorsunuz/koyamıyorsunuz, bu konu hakkında kıstasım budur, sonrasında gelecek hiçbir ''ama'' yı dikkate alamıyorum, empati dahi kuramıyorum. Hatta benim için bir turnusol kağıdı görevi görüyor bu husus, kimin ''bisiklete binen'', kimin ''bisiklet sevdalısı'' olduğunu bu şekilde anlayabiliyorum. Bisiklete dair biraz özverili olursanız hırsızları düşünmek durumunda kalmayacaksınız.

Öyle güzel özdeyişlerimiz var ki hakkını yiyoruz bazılarının. Mesela ''hırsızın hiç mi suçu yok?'' çok popi ama ''hırsıza davetiye çıkarmak'' diye duvar gibi vecizelerimizi yabana atmayalım. Zira konumuzda tam olarak bununla alakalı.

@a.valverde ,evden de çalındığı olmuştu. Benim önerim; evde saklanıp evin sigortalanmasıdır.
Ki 3 bisikletimi çaldırınca bu yola karar verdim. İçim rahat; duygusal yanı bir yana maddi kaybı büyük ölçüde karşılanıyor.
Tabi hırsızın ben evdeyken soymaya yeltenmesi bambaşka senaryolara neden olabilir...
Bu bir sektör ve birbirine bağlı çok kişi bu işten geçiniyor. Caydırıcı ceza yok ve giderek adalete güven azaldıkça başka şeyler öne çıkmaya başladı..
Bu bir sektör.. Enformel illegal bir sektör. Kesinlikle katılıyorum.
Bu yazdığını instagram'da paylaşacağım izninle 🙏
@Mustaac Decathlon'da satılan kocaman 900 plus U kilit var. Abi sen ondan al 5 tane filan, kilitle bisikleti, istersen 6 ay gelme eve 😃 Hiç sorun olmaz 😃😃

Son düzenleme:
Bisikletini evde yer olmadığı için ya da diğer aile bireyleri müsade etmediği için evin içine alamayan arkadaşların durumu gerçekten üzücü. Ama eminim ki imkani olan herkes bisikletini veya bisikletlerini zaten evin içine alır. Ister pahalı olsun ister ucuz. Ben bu konuda şanslıyım 20200322_221654.jpgYatagimin tam karşısında. Tablo gibi seyrediyorum. Ilerde birgün evde yer olmasa kapıya atılacak olan kişi ben olurum,bisikletlerim değil 😀

Hanımlarınıza/aile büyüklerinize internetteki bisikletin aksesuar olarak ev duvarlarında nasıl da güzel durduğunu çeşitli ama güzel örnekleriyle epeyce gösterin. (Zamanla artırarak).
Hanımlarınıza/aile büyüklerinize forumdaki ve diğer internet haberlerindeki bisiklet hırsızlıklarını ve mağdurların duygularını gösterin. (Duygu kadınlarda çok önemlidir).
Hanımlarınıza/aile büyüklerinize bisikletlerin ne kadar önemli olduklarını anlatan videolar, bisikletlerle alakalı güzel fimler izletin (çaktırmadan araya karışsın, karşınıza çıksın vs).
Hanımlarınıza/aile büyüklerinize gelişmiş ülkelerde insanların ne kadar çok bisiklete yöneldiklerini gösteren videolar izletin (yine çaktırmadan karşınıza çıkıversin) :p :)

Bu söylediklerimi zamana yayarak, acele etmeden ve çaktırmadan eşinize/aile büyüklerinize yedirin. Sonra da gayet düşünceli ve üzgün bir şekilde "ya geçen arkadaşımın da bisikleti çalınmış, çember daralıyor, ne yapsak ki? Herkes artık evinde güzel ve temiz bir aksesuar olarak bisikletine yer buluyor. Biz de mi temizleyip güzel bir yer ayarlasak? Bilemedim şimdi?" gibi cümlelerle desteklemeye başlayın.

Duygu sömürüsü, psikoloji, alet edevat, arkadaş, bisikleti seven akrabalar büyükler, elinizde ne varsa kullanın ve artık şu bisikletlerinizi eve bir şekilde sokmaya çalışın arkadaşlar. Bundan vaz geçmeyin :)
Ben lisedeyken bir bisikletim çalınmıştı. Yeni bisiklet aldığımızda babama "baba bisikleti eve almazsak ben evde yatmayacağım, bisikletin yanında yatacağım" demiştim :koptum:. Ne kadar etkili oldu bilemiyorum. Ama bisikletim zamanla eve alınmaya başlanmıştı.

Geri