Scudo Sports

Bisikletim çalındı ama evde değildi!

Tuzu kuru arkadaşım, benim hanım asla ve kata izin vermiyor eve almama. Buna balkon da dahil. Ne yapayım boşayayım mı bu yüzden? 😃

Azıcık aşım ağrısız başım. Her gün her gün o bisiklet evin içinde ne geziyor dırdırını dinleyeceğime kilitli siginaga koyuyorum. Ben de sizin aksinize bisikletin çalınmasını bekliyorum eve almaya ikna etmek için. 😁 Hemen arkasından yenisini alıp, bak sen izin vermedin gitti senin bileziklerin parası diyip büyük oyun yapacağım.

Scudo
@a.valverde Tamam senin söylediklerin farklı ve sen haklısın bu konuda tamamen.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Tuzu kuru arkadaşım, benim hanım asla ve kata izin vermiyor eve almama. Buna balkon da dahil. Ne yapayım boşayayım mı bu yüzden? 😃

Azıcık aşım ağrısız başım. Her gün her gün o bisiklet evin içinde ne geziyor dırdırını dinleyeceğime kilitli siginaga koyuyorum. Ben de sizin aksinize bisikletin çalınmasını bekliyorum eve almaya ikna etmek için. 😁 Hemen arkasından yenisini alıp, bak sen izin vermesin gitti senin bileziklerin parası diyip büyük blöf yapacağım.
"tuzu kuru" olarak benden bahsettiyseniz ; rica ederim yahu ; bir bisikletin boyu 1.80cm eni15 cm ; yahu evde bunu nereye koyamadin ?
@AeroKnight cok tesekkur ederim :)

• Muhteşem
Tepkiler: Serrchi
"tuzu kuru" olarak benden bahsettiyseniz ; rica ederim yahu ; bir bisikletin boyu 1.80cm eni15 cm ; yahu evde bunu nereye koyamadin ?
Evimin boyu 1.75 eni 10 cm sığmıyor... Hay Allah'ım ya
Kardeşim evim belki 25 m2 ne biliyorsun? Benım evde salonun ortasına koymadiktan sonra yer yok. İstersen bir ara gel gezdireyim!?
Bu arada tuzu kuru derken kastettiğim 'Bekara eşini boşamak kolaydır.'

Arkadaşlar evde dışarda nerede olursa olsun, bu durum hırsızlık olayını meşrulaştıramaz. Suç suçtur. tedbir almaktan başka çare yok. Bazı arkadaşlar söylenenleri sanki hırsızlık yapanları destekliyormuş gibi algılıyor. böyle birşey yok

@ErzincanLee kimse hirsizlari desteklemiyor senin de dedigin gibi ; ancak , yahu lutfen bir de kendimize bakalim ; tekrar soyluyorum ; bir bisiklet istenirse evin herhangi bir kapisinin arkasina dahi koyulabilir , ama "eve alinmama" durumana ben ne yapabilirim. ?
@Mustaac kusura bakmayin , ben kacirdim sorunuzu, benim verdigim olculer nasil sigmaz ? rica ederim , sadece muhalefet olmak icin yazmayin .
Evimin boyu 1.75 eni 10 cm sığmıyor... Hay Allah'ım ya

@a.valverde Hocam öyle diyorsunuz da foruma ilk üye olduğum zamanlarda bir başlık açtım kimisi linç etti. Kimide hak verdi, hepimizin ailesi ve çevresi var. yaşam tarzı ve biçimi, yetiştirilme şekli, kültürü farklı, bana bile kırk dereden su getirtti ailem dışarda gezdiğin bisikleti eve sokamazsın, çamuru pisliği olur, diyerek istemiyorlardı. yani onların gözünde eve bisikleti sokmak ayakkabıyla eve girmekle eş değer birde bu var.

Özellikle apartmanda yaşayanlar için, bisikleti eve çıkarmak gerçekten sorun olabiliyor. Eski binaların birçoğunda asansör yok; hele bir de 8. katta oturuyorsanız bisikleti merdivenle eve taşımak eziyet haline gelebiliyor. Bazı apartmanlarda bisiklet asansör kabinine sığmıyor, yine aynı eziyet. Kimi apartman yönetimleri bisikletin asansörle taşınmasına yasak koyabiliyor. Bu liste böyle uzayıp gider.

Bisikletini eve çıkaramadığı için bodruma, otoparka, kömürlüğe vs. kilitleyen arkadaşlara bir tavsiyem olacak. Bisikleti sağlam bir u-kilit ile kilitledikten sonra, en azından ön tekerleğini söküp yanınızda eve götürün. Bisiklet hırsızlarının hemen hepsi, bisikleti çaldıktan sonra hırsızlık mahalinden bisikletinize binerek kaçıyorlar. Bisikletin tekerleğini sökerek hem bu imkanı hırsızın elinden almış olursunuz, hem de ön tekerleği olmayan bir bisikleti acele acele yanında taşıyan biri dikkat çeker ve konu-komşunun olaya müdahale ihtimali olur.

@a.valverde Malesef düşündüğünüz gibi olmadı. Aldım alalı 2 ay olucak okadar tartışmadan sonra hiç dışarı çıkarmadım, çıkarırsam içeri giremem diye 🙄😀😀

@a.valverde Hocam herkes eve alamıyor çünkü evdeki diğer kişiler karşı çıkıyor. Bu tip zor insanlarla uğraşmak gerçekten insanın ömründen götürüyor. En sonunda "lanet olsun" deyip sığınağa bırakıyorsunuz. Benim de çocukken yaşadığım bir şeydi, arkadaşlara anlayış gösteriyorum.

mini etek yada "o saatte dışarda olmak" gibi şeylerin ayrı bi cezası yok ama hırsızlığın farklı farklı şartlar altında gelişmesine ilişkin(açıktan hırsızlık vb.) ceza tanımları mevcut. konu sahibine katılıyorum bende

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
İyi akşamlar, alma imkanı olup da almayan ve sonra çalındı diye her yerde paylaşan kişilere yazılmış bir yazı ise kesinlikle haklı ve diğer arkadaşlar biraz saçma duyar kasmışlar. Ama koyamayan ve çaldıktan sonra yardım isteyen kişiye de eve koymalısın diyorsanız o durumda kişisel olduğu için yorum yapmak hoş olmaz. Ama genel anlamda eve koyma mantığı doğrudur. Eşin izin vermez, temizlik sorunu söz konusu olabilir fakat yine de başına gelenlerin herkesi üzeceği gerçeği bunları da geçersiz kılıyor... (Bende temizliğe önem veren birisiyim ve her sürüşümden sonra lastiklerin arasına kadar temizleyip duvara asıyorum "üşenmeden").

Forum kültürü içinde farklı görüş ve yaklaşımlara hepimizin saygısı olması, kişilerin savunduğu şeyin temel argümanlarını iyice süzerek yorum yapması bizi daha geliştirir diye düşünüyorum.
-Otomobil alan kişi sigortasını yaptırıp uygun gördüğü yerde park edip saklar, hasar ve çalıntı durumlarında hakkını arar. Bisikletin sigortası yoktur...
-Yaşam tarzınız, yaşam mahallinizi güvenlik önlemi almakta kendinizi sorumlu tutar. Güvenlik zafiyeti her türlü kanun dışı eylemlerde gene sizi risk altında bırakır. Bisikleti eve koymayabilir, bodrum yada depoda da tutabilirsiniz ancak çalınma durumunda hak arama ve mağduriyeti giderme konusunda ülkemiz oldukça yetersiz bir noktada...
-Hırsız eve girdiğinde evde olası kıymetli mal-eşya-para- ziynet gibi şeyleri alıp gittiği zaman içinde bisiklet olmayabilir, çünkü bisiklet hırsızlığı ayrı bir daldır. Artan hırsızlık vakalarının azalacağını pek sanmıyorum...
-Hırsıza kilit de dayanmıyor, forumda yüzlerce vaka var ki, iş işten geçtikten sonra yardım isteyen ama ne yazık ki bisikletini bulan %5 bile değil....
Özetle kimsenin bisikletini nerede sakladığı ile ilgili değiliz. Şu konuyu okuyup bir kişinin bile bisikletinin güvenliğini sağlayıp çalınmasını engelleyebilirsek bizim için başarıdır...
Herkese iyi forumlar...

Cem Karaca'nın bunla ilgili şahane şarkısı var: düştün mü mahpus damlarına, öğüt veren çok olur... Ve evet öğütleri verenler haklı arkadaşlar. Oradan geçiyoruz Nasrettin Hocaya hiç mi suçu yok hırsızın?

@aknorl , görevim gereği 18 yaş altındaki mahkumlarla dönem dönem bir araya geliyorum.
"Hırsızlık" suçundan hüküm giymiş çok kişinin dosyası oldukça kabarıktır .Handiyse bunu meslek haline getirmişler, kısa sürede cezalarını çekip dışarı çıktıklarında yeniden aynı suçtan içeri girmişlerdir...
Hırsızın elbette suçu var, peki cezası ya da ıslahı konusunda hiç sorgulama yapılıyor mu?
Kim bu gençleri çalmaya teşvik ediyor, cesaretlendiriyor? Adalet sistemi, rehabilitasyon süreci nasıl işliyor?
Hırsızlama malların alınıp satıldığı mekan ya da sanal pazarlar nasıl denetleniyor (mu) ?
Ülkemizin yakın geçmişine baktığımızda, toplumun dejenere, ahlak düşkünü, erdemsiz, itoplum ve insanlık adına potansiyel bir suç kitlesine dönüştüğünü görebiliyor muyuz?
Karamsarlığı sevmem ama geçen zaman bir öncekini aratıyor, çözümün kolay olmadığını anladığımda daha da kaygılanıyorum...

@a.valverde , örneğin bir süreliğine şehir dışına çıkarken eve bisikleti koyup kapıyı kilitleyip çıktın. Döndüğünde yerinde olmayan o bisikleti yeniden satın almak maddi bir külfet olacaksa evini sigortalarsın. Öyle aman aman bir bedeli yok, yıllık 200 lira civarı ve ev için 40.000 liraya kadar kapsamı var...
Kendi adıma şu anda evimde maddi olarak en değerli şey benim bisiklet..Teknolojik cihazların toplamı bile daha az tutuyor.
Sen " hırhız" olsan neyi alıp çıkardın ?

Ben de daire içerisindeki eşyaları sigortalatıp, poliçeye bisikletin marka, model ve bedelini eklettim. Yıllık 200tl ödüyorum. Taksitte yapıyorlar.

mini etek yada "o saatte dışarda olmak" gibi şeylerin ayrı bi cezası yok ama hırsızlığın farklı farklı şartlar altında gelişmesine ilişkin(açıktan hırsızlık vb.) ceza tanımları mevcut. konu sahibine katılıyorum bende
Evden de çalınsa, garajdan da, sığınaktan da aynı tanıma girecek:
(TCK madde 142)
h) (Ek: 18/6/2014-6545/62 md.) Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle ya da bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında
İşlenmesi hâlinde, beş yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. ...

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Geri