Scudo Sports

Bisikletim: 2012 Salcano XRS 030 Apex

Herkese selam arkadaşlar,
"Salcano XRS 030 Apex" alalı tam 1 yıl oldu.
Alırken bu yazıdan çok faydalanmıştım, o yüzden düşüncelerimi burada paylaşmak istedim.
Bu güne kadar hiç bir parçası sorun çıkarmadı ve değişmedi.
Bu güne kadar hiç bir parçası tamir görmedi.
Sadece 3 kez ön teker patladı, sonrasında iç lastiğini değiştirdim.
Çok keyif aldığım uzun turlar yaptım, ayrıca Uludağ tırmanışında da bana hiç sorun çıkarmadı, hafifliğinden çok memnunum
ayrıca 53/39 ön dişli bacaklarınız kuvvetli ise süper bir şey...

Scudo
@Deniz Baklacı

Artık bende, ciddi bir şekilde tutkuya dönüştü yol bisikleti olayı. Tüm günümü işgal eder bir hal aldı :)
İbrahim beyin bu süper yazısını soluksuz okudum carraro 052 ile xrs 030 arasında gitgel yaşıyorum, ancak sanırım bende salcano diyeceğim.

Deniz bey sizden ricam bisikleti aldınızmı? 54 kadro ile son durumunuz nedir? Aynı boyda olmamız sebibiyle vereceğiniz bilgi benim için gerçekten son derece önemli

Dostum malesef Salcano ve Salcano Bayiisinin gariplikleri yüzünden ben son anda siparişimi iptal etmek durumunda kaldım. Rotayı Almanya'ya çevirdim ve içime çok daha sinen Canyon 6.0 Al aldım. Onda da kadro boyu olarak 54 tercih ettim. Bu kadro boyu olayını çok araştırdım ve 56 kadroda bizim boydakilerin sele boyunu çok aşağıda tutmak zorunda olduğunu öğrendim. Ayrıca Canyon bisikletlerinin sitesindeki veriler kesinlikle 54 almamı öneriyordu. Umarım yardımcı olmuştur.

@motoman

Alıntı yapmayı unutmuşum. Parrdon.

@motoman

@motoman

• Beğen
Tepkiler: motoman
sehir tur bisikleti bakıyordum ama bu yazıdan sonra bende alıyorum):

Benim boy da 190 :) kilo 86, normalde MTB kullanıcısıyım fakat garip bir şekilde elime geçen salcano xrs 030 kadrosuna sahibim, bisiklet bilgime aşırı maliyetli olmayacağına güvensem toplama işine girişmeyi dahi düşünüyorum. Kadro boyu 54 o biraz düşündürüyor.

@Ö.ERDOĞAN

54 cm kadro size pek uygun değil rahat edemeyebilirsiniz.

Güzel çok güzel bisiklet. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..

2 gündür araştıtırıyorum bende bu bisiklette karar verdim
ama
ekipmanların kalitesi güzel ama kullananlar kadro ile ilgili yorumlarınızı almak isterim
esniyor mu sert mi dayanıklı mı yoksa bu ekipmanlara göre yetersiz mi
ayrıca
boy 183 kilo 115
bu bisiklette hız kesicilerde olsun kaldırımlarda olsun jant ile ilgili sorun yaşarmıyım

Beyler ben yeşil bisiklete gittim 51 kadro xrs030 apex'i almaya gittim üstünde dandik bir lastik ve shimano r501 jantıyla beraberdi. Oradaki adam'a pedal takmasını istedim söylene söyle taktı üstüne'de bunların boylarının hepsinin aynı olduğunu söyledi, bende şaka yapıyorsn galiba dedim tabii bunlar olurken benimle bir kere bile ilgilenmedi, sonra yanına gittim bisikleti nakit alacağımı söyledim ama fiyatta birşeyler yapmasını istedim; bana fabrika satış fiyatından satıyoruz dedi, bunları söylerkende yemeğini yiyip suratıma bakma gereği bile duymadı. Bende bunun üstüne fabrika satışta üstünde CONTINENTAL lastikle, mavic aksium teker var ama dedim, yemeğini yerken yapacak birşey yok dedi. Bende çıktım gittim. Demek ki bu adamlar paraya bu kadar doymuş ki gelen müşteriyi bile sallama gereği duymadılar. 51 kadroyla 54 kadro değişimi istediğimde de 250-300tl masraf çıkar dedi.

Bende başka yerden scott speedster 20 aldım.

@Çetin Güzel

Hayırlı olsun hocam,daha iyi olmuş oradan almadığınız,bisikleti böyle satan biri satış sonrası hizmette nasıldır kimbilir..

@GurkanSamet

Teşekkürler; zaten benim param onlara yaramaz. Ben o anda işin içinde iş var diye düşünmekten kendimi alamadım.

Hep sram'lı bir bisikletim olmasını istiyordum ama böyle adamlarla alış veriş yapmaktansa satıcını bildiğim yerden bisiklet almak daha iyi oldu.

Konuyu çok pis hortlatıyorum ama şu anda bu bisikleti kullananlar memnunlar mı?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@Uptown Cyclist

Son derece memnunum yine olsa yine bunu alırım.

Merhaba dostlar.

XRS 040 ve 030 arasında kaldım. Arasında büyük bi fark var mıdır? Siz hangisini önerirsiniz?

@Uptown Cyclist
@Levent TURHAL

XRS040 modeli yeni olmalı, bilgim yok. XRS030 da eskisi gibi değil, donanımlarda farklılıklar var diye biliyorum.

@IbrhmAkgl
Bisiklet araştırdıkça biri çıkıyor :) 040'a sabitlemiştim şimdi 030 girdi aklıma :)

XRFS030 Apex'ten aşağısını tavsiye etmem. Salcano'nun sitesindeki bisiklet donanım olarak benim bisikletimden geride, en önemli parça olan jant seti bendeki Mavic Aksium yeni modelde Shimano R501 jant seti var. Lastikler de farklı...

Geri