Scudo Sports

Bisikleti yıkayıp, yağlama

@Uptown Cyclist önceleri sabunlu su ile temizlediğim zincirimi yaklaşık olarak 4 aydır ayda 1 olmak üzere mazotla temizliyorum.Şu ana kadar zincirde ne bi sıkıntı var ne de vites geçişlerinde bi sıkıntı bir çok arkadaşımız da bu şekil de temizlik yapıyor bence gönül rahatlığıyla mazot kullanabilirsiniz tabi karar sizin

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Scudo
@ceyhunözkan
Ben de sabun kullanıyorum da o genel kadro için.Zaten mazotun zarar verdiğine dair bi şey görmedim.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
oto yıkamada 1 tl ye hallediyormm

@Uptown Cyclist Konunun uzmanı olmamakla birlikte denebilir ki mazot kirli bir yakıttır. Yani içinde yabancı madde ve kir partikülleri barındırır ve modern motorlarda uzun vadeli zarar vermesin diye yakıt filtresinden geçirilip kullanılır.

Bu yönden ele alırsak bile temizleme için mazotun çok da ideal bir çözüm olmadığı sonucuna varabiliriz.

@dodobir
Düşününce oldukça mantıklı dediğiniz.E me yapacağım şimdi göz göre göre zarar veremem de.Şu cif yağ sökücü denesem zararı olur mu sizce?

• Beğen
@Uptown Cyclist mazot diyeim zarar veriyo. ahey ahey mazot zincire zarar verene kadar zaten ömrü biter. 2 yılda ömrünü bitirirsek zincirin mazot ta o zamana kadar zarar verse. en fazla zincirden sesler gelmeye başlar o zaman da yeni zincir alırsın :D :D
yada benim gibi zinciri kırarsın :koptum:

@Uptown Cyclist Cif yağ sökücü hiç kullanmadım. Öneren de görmedim, o yüzden yorum yapamayacağım. :) Ben de würth temizleyiciye para bayılanlardanım malesef.

• Beğen
@dodobir
Ayda bi kez alıp kullanacağız o zaman ne yapalım :( mazottan daha iyi yapıyor hem.Tek seferde bitiyorum ben.Sizde de öyle oluyor mu? :eek:

• Beğen
@Uptown Cyclist Ben çok sık temizlerim bisikleti ve yaz başından beri sadece bir şişe würth tükettim. Şimdiki şişenin de sonlarına yaklaşmıştır hoş. Dediğiniz gibi çok daha pratik. Şöyle bir tüm zincirin üstünden bir kere geçirmek yetiyor genelde.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Geri