Scudo Sports

Bisikleti Yıkamak

tazyikli suyla yıkayan ve bi'şey olmuyo diyen arkadaşlar da olmuştu, o yüzden tekrar sormak istemiştim =)

teşekkürler cevaplar için...

Scudo
Bu yazılanlardan çıkan özet şudur :

Bisikleti tazikli ve taziksiz su ile yıkamadan önce yağ çözücü maddelerle zincirin,rublenin ve aynakol dişlisinin yağınız temizlemek gerekiyor. Ardından da bisikleti nasıl isterseniz öyle yıkayın ve daha sonra bi güzel kurutup yağlamalarını yapın. Olay kısacası bu :)

Arkadaşım korkusuzca bisikletini yıka, sil. Hareketli kısımlardaki yağlar öyle hemen hemen çıkmaz. Elin yağlandımı bile iki dakika sabunlu suyla yıkıyorsun. Tek yapman gereken yıkadıktan sonra kuru bezle kurulamayı ihmal etme. Su bilirsiniz metalin düşmanıdır. Fazla ıslak bırakmayın yeter.

Ben şimdiye kadar hiç bisikletimi yıkamadım.Bu güne kadar Decatlon dan aldığım temizleyici sprey ile siliyordum. Ancak geçenlerde birşey keşfettim.Bim den aldığım şu ucuz ıslak mendillerden kullandım.Muhteviyatında ne var bilmiyorum ama temizlik ve leke çıkarmada beni oldukça şaşırttı.Denemenizi tavsiye ederim.

@Fikret Öztürk

Sabunlu su o ıslak mendiller :) bencede gayet başarılı. saf alkolde özellikle beyaz bisikletlerde çok başarılı leke çıkarıcısıdır.

bn ilk baş hortumla ıslatıyorum sonra sabunlu bezle silip bidaha hortumla durlayıp kurluyorum. tanzikli su boyaya zarar verebilir şahsen bn asla o şekilde yıkamam

pitstop temizleyici sprey kullanıyorum. Sıkıp bir iki dakika bekledikten sonra temiz suyla durulayınca tertemiz oluyor. Sonra bez ile kurulama..

basınçlı suyun boyaya zarar verebileceğini hiç düşünmüyorum. elnize fırça alıp yağlı boya ile boyasanız dahi suyun bu boyaya zarar verebilceğini düşünmüyorum ki bisikletlerimizin kadroları çok daha profesyonel ortamda ve dayanıklı şekilde boyanıyor.

tazyikli su ile boya zarar görecek olsa arabaların vay haline, hepsi boyasız gezerdi. tazyikli suyun tek zarar olmadık yerlere kaçması olabilir.

Geri